• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Parelcouscous met bimi en pancetta; in no-time op tafel

Mooie smaken, weinig ingrediënten en snel klaar. Vandaag tafel je extra lekker!

0
Parelcouscous met bimi en pancetta

Parelcouscous met bimi en pancetta – Met maar een paar ingrediënten kun je al snel een origineel recept op tafel toveren. Deze parelcouscous met bimi en pancetta heeft een frisse en pittige smaak. 

Parels maken het mooi

Parelcouscous is een feest om te gebruiken. De wat dikkere korrel heeft een beetje dezelfde structuur als gewone couscous, maar is ronder en dikker. Je moet ze dan ook iets langer garen dan de gewone couscous. Ze worden gemaakt van grofgemalen griesmeel Maar wat is het een feest om hiermee te werken. Die prachtige parels maken je bordje echt mooier. In slechts 10 minuutjes zijn ze gaar, en dat is dus de helft van de bereidingstijd van aardappelen. Ideaal dus voor een snelle maaltijd zoals deze parelcouscous met bimi en pancetta.

Die prachtige parels maken je bordje echt mooier

Geen broccoli maar bimi

Bimi, ook wel bekend als broccolini, is ondertussen al een redelijk bekend product in Nederland. Bimi lijkt op een combinatie tussen broccoli en groene asperge en heeft een zoete smaak. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Bimi zit boordevol antioxidanten en vitamine C, vitamine A, calcium, zink en ijzer. Je kunt bimi op verschillende manieren garen. Je kunt bimi koken, grillen of stomen. In dit hoofdgerecht hebben we ervoor gekozen om bimi te grillen. Het grillen van bimi zorgt voor een heerlijke bite. En ook hier weer geldt dat bimi maar kort hoeft te garen. Het is dan ook een ideale groente voor als je even snel en makkelijk wil koken. Combineer daarom parelcouscous, met bimi en pancetta en je hebt een heerlijke, snelle maaltijd.

Ontdek bimi, die is heerlijk zoet en snel gaar

Pancetta

Door toevoeging van de pancetta wordt dit gerecht helemaal compleet. Pancetta is Italiaans buikspek van het varken en wat dat spek zo uniek maakt, is dat het 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Pancetta wordt gekruid met zout, peper. Het geeft de heerlijke finishing touch aan dit gerecht en is net als de andere ingrediënten supersnel te bereiden. Kortom, we houden het makkelijk vandaag, maar we garanderen dat je met parelcouscous met bimi en pancetta echt lekker gaat tafelen.

Pancetta is buikspek en krijgt z’n heerlijke smaak doordat het 3 maanden aan de lucht gedroogd wordt

Parelcouscous met bimi en pancetta

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram parelcouscous
  • 220 gram bimi
  • 1/2 chilipeper
  • 1 bol burrata
  • 100 gram pancetta
  • 1 citroen

Bereidingswijze van dit recept

Hoe maak je de parelcouscous met bimi en pancetta klaar?: 

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook ca. 2 minuten van tevoren de bimi in water halfgaar.

Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadlijsten en hak in fijne stukjes.

Verhit de grillpan met olijfolie en grill de bimi 10 minuten zodat het een krokante smaak krijgt. Voeg dan ook het sap van de citroen en de chilipeper toe. Kruid af met peper en zout.

Bak dan de pancetta krokant.

Voeg nog wat extra citroensap toe. Werk af met de pancetta, citroenschil en de burrata.

Serveer de parelcouscous met bimi en pancetta direct.

Tafel Lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.