Parelcouscous met bimi en pancetta – Met maar een paar ingrediënten kun je al snel een origineel recept op tafel toveren. Deze parelcouscous met bimi en pancetta heeft een frisse en pittige smaak.
Parels maken het mooi
Parelcouscous is een feest om te gebruiken. De wat dikkere korrel heeft een beetje dezelfde structuur als gewone couscous, maar is ronder en dikker. Je moet ze dan ook iets langer garen dan de gewone couscous. Ze worden gemaakt van grofgemalen griesmeel Maar wat is het een feest om hiermee te werken. Die prachtige parels maken je bordje echt mooier. In slechts 10 minuutjes zijn ze gaar, en dat is dus de helft van de bereidingstijd van aardappelen. Ideaal dus voor een snelle maaltijd zoals deze parelcouscous met bimi en pancetta.
Die prachtige parels maken je bordje echt mooier
Geen broccoli maar bimi
Bimi, ook wel bekend als broccolini, is ondertussen al een redelijk bekend product in Nederland. Bimi lijkt op een combinatie tussen broccoli en groene asperge en heeft een zoete smaak. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Bimi zit boordevol antioxidanten en vitamine C, vitamine A, calcium, zink en ijzer. Je kunt bimi op verschillende manieren garen. Je kunt bimi koken, grillen of stomen. In dit hoofdgerecht hebben we ervoor gekozen om bimi te grillen. Het grillen van bimi zorgt voor een heerlijke bite. En ook hier weer geldt dat bimi maar kort hoeft te garen. Het is dan ook een ideale groente voor als je even snel en makkelijk wil koken. Combineer daarom parelcouscous, met bimi en pancetta en je hebt een heerlijke, snelle maaltijd.
Ontdek bimi, die is heerlijk zoet en snel gaar
Pancetta
Door toevoeging van de pancetta wordt dit gerecht helemaal compleet. Pancetta is Italiaans buikspek van het varken en wat dat spek zo uniek maakt, is dat het 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Pancetta wordt gekruid met zout, peper. Het geeft de heerlijke finishing touch aan dit gerecht en is net als de andere ingrediënten supersnel te bereiden. Kortom, we houden het makkelijk vandaag, maar we garanderen dat je met parelcouscous met bimi en pancetta echt lekker gaat tafelen.
Pancetta is buikspek en krijgt z’n heerlijke smaak doordat het 3 maanden aan de lucht gedroogd wordt
Parelcouscous met bimi en pancetta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram parelcouscous
- 220 gram bimi
- 1/2 chilipeper
- 1 bol burrata
- 100 gram pancetta
- 1 citroen
Bereidingswijze van dit recept
Hoe maak je de parelcouscous met bimi en pancetta klaar?:
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook ca. 2 minuten van tevoren de bimi in water halfgaar.
Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadlijsten en hak in fijne stukjes.
Verhit de grillpan met olijfolie en grill de bimi 10 minuten zodat het een krokante smaak krijgt. Voeg dan ook het sap van de citroen en de chilipeper toe. Kruid af met peper en zout.
Bak dan de pancetta krokant.
Voeg nog wat extra citroensap toe. Werk af met de pancetta, citroenschil en de burrata.
Serveer de parelcouscous met bimi en pancetta direct.
Tafel Lekker !!