• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt; makkelijk en snel

Vandaag ben jij in no-time de sterrenchef

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt

Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt – Soms heb je van die dagen en heb je geen zin om lang in de keuken te staan. Afhalen is geen optie, je wil gezond en lekker eten, maar geen kapitalen uitgeven. Dit recept is klaar in een half uurtje met een paar basis ingrediënten, dus het boodschappenlijstje is maar kort.

Makkelijk, snel en erg lekker

Je hoeft niet altijd uren in de keuken te staan om een lekker en gezond hoofdgerecht op tafel te zetten. Het kan soms zo eenvoudig zijn dat je denkt: “waarom deed ik het niet eerder zo?”. Je bent vaak een bepaalde manier van koken gewend en zeker als je denkt snel te moeten koken, val je makkelijk terug op gewoontes.

Meer smaak en minder afwas, dat wil jij toch ook?

De parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt is echt een topper in heel veel opzichten. Bloemkool is een favoriete groente die vaak wordt gegeten met een balletje gehakt. Door de bloemkool en het gehakt anders te klaar te maken win je tijd, en niet onbelangrijk, ook smaak.

Door het draaien van die balletjes over te slaan heb je al een behoorlijke tijdwinst.

Het gehakt bak je samen met gesneden ui en royaal kerriepoeder lekker rul. De bloemkool snijd je in kleine hapklare roosjes zodat ze snel gaar zijn. Die roosjes gaar je bij het gehakt in de pan, zo krijgen ze lekker veel smaak en het scheelt ook weer een pan in de afwas. Bovendien wordt de bloemkool prachtig geel door de kerrie in het gehakt. Het bakvocht bind je een beetje met maizena zodat er een saus ontstaat wat weer erg lekker is bij de parelcouscous.

Met het bord op schoot

Parelcouscous ziet er leuk uit en is makkelijk te eten. Dat maakt dat de bloemkool met kerriegehakt makkelijk te eten is met het bord op schoot. Je lepelt het makkelijk uit een kom zonder dat er een mes nodig is.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit geen traditionele couscous maar een soort pasta die vergelijkbaar is met andere pastasoorten. Door zijn ronde vorm doet het denken aan couscous.

Bloemkool recepten & ideeën

Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool

Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram parelcouscous
  • 350 gram gemengd gehakt
  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel boter
  • 250 ml groentebouillon
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel maizena
  • paar takjes peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt:

Snipper de ui grof

Snijd de bloemkool in kleine roosjes

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakkin.

Maak ondertussen het bloemkoolgehaktmengsel. Neem een ruime hapjespan waarop een deksel kan worden geplaatst.

Doe boter in de hapjespan en bak de uien glazig.

Voeg het gehakt en de kerrie toe en bak dit rul.

Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.

Doe de bloemkoolroosjes bij het gehaktmengsel en breng dit met de deksel op de pan aan de kook.

Gaar de bloemkool in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Roer tussendoor het mengsel even om.

Breng de bloemkool met kerriegehakt eventueel verder op snaak met zout en peper.

Los de maizena op in 3 eetlepels water en giet dit al roerende bij het bloemkoolgehaktmengsel en kook dit even door.

Giet de parelcouscous af en doe die in een grote schaal of in kommen. Schep het bloemkoolgehaktmengsel erop en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVlees - Gehakt
DeelPin10VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Nacho’s met gehakt uit de oven
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief