• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Een gerecht waarmee je in ieder seizoen scoort!

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
1
Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus – Bij een pastagerecht denk je al snel aan een recept met tomatensaus. Maar er is meer mogelijk dan dat. Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus bijvoorbeeld. Een heel makkelijk pastagerecht dat natuurlijk een topper voor de herfst is, tenslotte is dat de tijd dat er veel paddenstoelen zijn. Maar dit recept kun je ook prima de rest van het jaar maken. Kastanjechampignons zijn er tenslotte het hele jaar door. Ga jij die pasta vanavond maken en je tafelgenoten ermee verrassen?

Kastanjechampignons

Zoals je al kon lezen ga je de pasta met kastanjechampignons maken. Die bruine champignons hebben, in tegenstelling tot hun witte broertjes, wat steviger vruchtvlees. Ze hebben ook wat meer smaak. Kastanjechampignons smaken een beetje voller en meer nootachtig dan witte champignons. Daarnaast zit er wat minder vocht in, waardoor ze ook minder slinken tijdens het bakken en waardoor ze ook makkelijk bruinen tijdens het bakken. Ze zijn naast lekker ook nog eens heel gezond. Ze zitten vol vezels, vitamine B en antioxidanten.

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

De mosterdroomsaus maakt dit recept extra bijzonder. Het is een lekkere en makkelijk te maken saus, waarin de scherpe en volle smaak van de mosterd goed tot zijn recht komt. In combinatie met het zoute spek maakt dit de pasta met kastanjechampignons compleet! Overigens, mosterd hoeft niet altijd scherp te zijn, dus laat je daardoor niet weerhouden om het recept eens te maken. Je kunt ook makkelijk voor een wat mildere mosterd kiezen als het voor jou niet zo scherp hoeft. Wees creatief in de keuken en aarzel nooit om een recept naar jouw hand te zetten.

Het gerecht van tevoren klaarmaken

Je kunt de pasta met kastanjechampignons niet helemaal van tevoren al maken. Je kunt dit gerecht wel makkelijk zo voorbereiden dat je als je wilt gaan eten, je alleen nog pasta hoeft te koken. De saus kun je dan opwarmen. Je mengt de saus met de pasta en voegt het knapperige ontbijtspek toe.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 uien
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 500 ml slagroom
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • een bosje verse tuinkruiden naar keuze
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de pasta met kastanjechampignons:

Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.

Snipper de ui.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Haal het spek uit de pan.

Giet een beetje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui.

Voeg de champignons toe en bak ze even mee.

Giet de slagroom erbij en laat ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg de mosterd toe en warm nog even door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en voeg die toe aan de saus. Roer goed door elkaar.

Snijd het knapperige ontbijtspek in stukjes en voeg die toe aan de pasta. Snijd de tuinkruiden fijn en strooi over de pasta.

Serveer de pasta met kastanjechampignons direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteMosterd
DeelPin4VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pikante drumsticks van de barbecue
Vleesgerechten

Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade

Oosterse kippendijen van de barbecue
Vleesgerechten

Oosterse kippendijen van de barbecue

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Nacho’s met gehakt uit de oven
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Reacties 7

  1. Ellen says:
    3 jaar geleden

    Wat ik wel mis is de groente. Welke zou je het beste toe kunnen voegen?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Dat klopt Ellen, alhoewel de champignons ook als groente tellen. Maar voeg er gerust bijvoorbeeld courgette of paprika aan toe. Of, serveer er een salade naast.

      Beantwoorden
  2. Annemieke says:
    6 jaar geleden

    Gisteren gemaakt: ontzettend lekker!!! Let goed op, de ingrediënten zijn voor 1 persoon. Mosterd in de roomsaus met die knapperige spekjes (ik heb spekreepjes gebruikt) is een mooie combinatie. Het gerecht ziet er ook nog eens heel leuk uit!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 jaar geleden

      Leuk dat je het deelt Annemieke! Fijn dat het gesmaakt heeft.

      Beantwoorden
  3. Inge says:
    10 jaar geleden

    Afgelopen vrijdag heb ik deze pasta voor mezelf bereid. Het was verrassend lekker, zelfs met weinig vlees. In plaats van slagroom heb ik kookroom gebruikt, dat had ik nog. Dit gerecht ga ik zeker nog eens maken.

    Beantwoorden
    • Anneke says:
      10 jaar geleden

      Bedankt voor je berichtje Inge, leuk! Fijn dat het je gesmaakt heeft. Groetjes Anneke

      Beantwoorden
  4. Remon says:
    10 jaar geleden

    Erg smakelijk. Vandaag gemaakt. Verhoudingen wel iets aangepast bij 5 personen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!