Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus – Bij een pastagerecht denk je al snel aan een recept met tomatensaus. Maar er is meer mogelijk dan dat. Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus bijvoorbeeld. Een heel makkelijk pastagerecht dat natuurlijk een topper voor de herfst is, tenslotte is dat de tijd dat er veel paddenstoelen zijn. Maar dit recept kun je ook prima de rest van het jaar maken. Kastanjechampignons zijn er tenslotte het hele jaar door. Ga jij die pasta vanavond maken en je tafelgenoten ermee verrassen?
Kastanjechampignons
Zoals je al kon lezen ga je de pasta met kastanjechampignons maken. Die bruine champignons hebben, in tegenstelling tot hun witte broertjes, wat steviger vruchtvlees. Ze hebben ook wat meer smaak. Kastanjechampignons smaken een beetje voller en meer nootachtig dan witte champignons. Daarnaast zit er wat minder vocht in, waardoor ze ook minder slinken tijdens het bakken en waardoor ze ook makkelijk bruinen tijdens het bakken. Ze zijn naast lekker ook nog eens heel gezond. Ze zitten vol vezels, vitamine B en antioxidanten.
Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus
De mosterdroomsaus maakt dit recept extra bijzonder. Het is een lekkere en makkelijk te maken saus, waarin de scherpe en volle smaak van de mosterd goed tot zijn recht komt. In combinatie met het zoute spek maakt dit de pasta met kastanjechampignons compleet! Overigens, mosterd hoeft niet altijd scherp te zijn, dus laat je daardoor niet weerhouden om het recept eens te maken. Je kunt ook makkelijk voor een wat mildere mosterd kiezen als het voor jou niet zo scherp hoeft. Wees creatief in de keuken en aarzel nooit om een recept naar jouw hand te zetten.
Het gerecht van tevoren klaarmaken
Je kunt de pasta met kastanjechampignons niet helemaal van tevoren al maken. Je kunt dit gerecht wel makkelijk zo voorbereiden dat je als je wilt gaan eten, je alleen nog pasta hoeft te koken. De saus kun je dan opwarmen. Je mengt de saus met de pasta en voegt het knapperige ontbijtspek toe.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram pasta naar keuze
- 2 uien
- 8 plakjes ontbijtspek
- 500 gram kastanjechampignons
- 500 ml slagroom
- 4 eetlepels grove mosterd
- een bosje verse tuinkruiden naar keuze
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de pasta met kastanjechampignons:
Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
Snipper de ui.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Haal het spek uit de pan.
Giet een beetje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui.
Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
Giet de slagroom erbij en laat ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg de mosterd toe en warm nog even door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en voeg die toe aan de saus. Roer goed door elkaar.
Snijd het knapperige ontbijtspek in stukjes en voeg die toe aan de pasta. Snijd de tuinkruiden fijn en strooi over de pasta.
Serveer de pasta met kastanjechampignons direct.
Tafel lekker !!
Wat ik wel mis is de groente. Welke zou je het beste toe kunnen voegen?
Dat klopt Ellen, alhoewel de champignons ook als groente tellen. Maar voeg er gerust bijvoorbeeld courgette of paprika aan toe. Of, serveer er een salade naast.
Gisteren gemaakt: ontzettend lekker!!! Let goed op, de ingrediënten zijn voor 1 persoon. Mosterd in de roomsaus met die knapperige spekjes (ik heb spekreepjes gebruikt) is een mooie combinatie. Het gerecht ziet er ook nog eens heel leuk uit!
Leuk dat je het deelt Annemieke! Fijn dat het gesmaakt heeft.
Afgelopen vrijdag heb ik deze pasta voor mezelf bereid. Het was verrassend lekker, zelfs met weinig vlees. In plaats van slagroom heb ik kookroom gebruikt, dat had ik nog. Dit gerecht ga ik zeker nog eens maken.
Bedankt voor je berichtje Inge, leuk! Fijn dat het je gesmaakt heeft. Groetjes Anneke
Erg smakelijk. Vandaag gemaakt. Verhoudingen wel iets aangepast bij 5 personen.