Asperges met pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus – Asperges met pasta een variatie op de traditionele krieltjes want waarom zouden we altijd aardappelen bij de asperges eten?
Asperges met pasta
Tijdens het aspergeseizoen kun je maar beter zoveel mogelijk genieten van deze groenten. Voor je het weet is het seizoen weer voorbij en wacht je negen maanden op de nieuwe asperges. De traditionele asperges met ham en scharreleitjes worden het meest gewaardeerd. Standaard liggen hier aardappelen bij. Maar asperges met pasta is wel degelijk ook een hele goede optie. Er is helemaal niets mis met klassiek, maar als je niet regelmatig iets nieuws uitprobeert mis je hele mooie smaken op je menu.
Asperges met kabeljauw
Degene die wel asperges met vis durven combineren komen over het algemeen standaard met zalm of garnalen aan. Dat is niet alleen heel lekker, maar ook heel mooi qua kleurenspel op het bord. Je kunt ook gerust eens asperges met kabeljauw combineren. Heerlijk knapperig gebakken kabeljauw met een sausje van dille. Echt een aanrader op het gebied van smaak en een verrassing op tafel.
Dillesaus optioneel
De liefhebber kan er optioneel een sausje bij maken van verse en gedroogde dille. Dit combineert uitstekend bij de asperges met pasta en kabeljauw. We hebben dit sausje wel optioneel gehouden. Je vindt het in de receptuur, maar de ingrediënten zijn niet vermeld in de ingrediëntenlijst. Zo kun je zelf makkelijk kiezen wat jou het lekkerst lijkt.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie
Geniet volop van asperges in de korte tijd dat ze er zijn. Hier vind je heel veel lekkere recepten voor asperges met vis.
Asperges met pasta en kabeljauw
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram asperges
- 125 gram kabeljauw
- 100 gram verse pasta
- 1 zacht gekookt eitje
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- peper, zout
- liefst verse dille
- dille saus naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Asperges met pasta en kabeljauw maak je zo:
Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van boven naar beneden. Snij de onderste 3-4 cm er af. Zet ze op in ruim water met een klontje boter en een snufje zout en breng aan de kook. Eenmaal aan de kook de warmtebron uitdraaien en 15-20 minuten laten staan met de deksel op de pan. Zet in de tussen tijd de pan met water voor de pasta op. Kook per persoon een eitje zacht. Breng de kabeljauw op smaak met zout, peper en een beetje dille en wentel deze door de bloem. Verwarm de boter met de olie en bak hierin de kabeljauw op een redelijk hoog vuur 3 minuten aan beide zeiden. Kook de pasta gaar. Verdeel de pasta en asperges over de borden en leg de kabeljauw erboven op. Verdeel wat saus half over de asperges en half over de kabeljauw en leg er een doorgesneden zacht gekookt eitje bovenop. Bestrooi alles met wat dille.
Dillesaus
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 300 gram melk
- zout, peper
- 2-3 takjes verse dille gehakt
- of 1 theelepel gedroogde dille
Smelt in een pannetje de boter en voeg er de bloem aan toe. Laat de boter met de bloem een minuutje pruttelen en voeg er dan met beetjes de melk aan toe. Laat dit goed doorkoken en breng op smaak met zout, peper en dille.
Serveer de asperges met pasta en kabeljauw en optioneel met de dillesaus.
Tafel lekker !!