• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Asperges met pasta en kabeljauw en een heerlijke dillesaus

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
0
asperges met paste en kabeljauw

Asperges met pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus – Asperges met pasta een variatie op de traditionele krieltjes want waarom zouden we altijd aardappelen bij de asperges eten?

Asperges met pasta

Tijdens het aspergeseizoen kun je maar beter zoveel mogelijk genieten van deze groenten. Voor je het weet is het seizoen weer voorbij en wacht je negen maanden op de nieuwe asperges. De traditionele asperges met ham en scharreleitjes worden het meest gewaardeerd. Standaard liggen hier aardappelen bij. Maar asperges met pasta is wel degelijk ook een hele goede optie. Er is helemaal niets mis met klassiek, maar als je niet regelmatig iets nieuws uitprobeert mis je hele mooie smaken op je menu.

Asperges met kabeljauw

Degene die wel asperges met vis durven combineren komen over het algemeen standaard met zalm of garnalen aan. Dat is niet alleen heel lekker, maar ook heel mooi qua kleurenspel op het bord. Je kunt ook gerust eens asperges met kabeljauw combineren. Heerlijk knapperig gebakken kabeljauw met een sausje van dille. Echt een aanrader op het gebied van smaak en een verrassing op tafel.

Dillesaus optioneel

De liefhebber kan er optioneel een sausje bij maken van verse en gedroogde dille. Dit combineert uitstekend bij de asperges met pasta en kabeljauw. We hebben dit sausje wel optioneel gehouden. Je vindt het in de receptuur, maar de ingrediënten zijn niet vermeld in de ingrediëntenlijst. Zo kun je zelf makkelijk kiezen wat jou het lekkerst lijkt.

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Geniet volop van asperges in de korte tijd dat ze er zijn. Hier vind je heel veel lekkere recepten voor asperges met vis.

Kabeljauw

Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Asperges met pasta en kabeljauw

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram asperges
  • 125 gram kabeljauw
  • 100 gram verse pasta
  • 1 zacht gekookt eitje
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, zout
  • liefst verse dille
  • dille saus naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Asperges met pasta en kabeljauw maak je zo:

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van boven naar beneden. Snij de onderste 3-4 cm er af. Zet ze op in ruim water met een klontje boter en een snufje zout en breng aan de kook. Eenmaal aan de kook de warmtebron uitdraaien en 15-20 minuten laten staan met de deksel op de pan. Zet in de tussen tijd de pan met water voor de pasta op. Kook per persoon een eitje zacht. Breng de kabeljauw op smaak met zout, peper en een beetje dille en wentel deze door de bloem. Verwarm de boter met de olie en bak hierin de kabeljauw op een redelijk hoog vuur 3 minuten aan beide zeiden. Kook de pasta gaar. Verdeel de pasta en asperges over de borden en leg de kabeljauw erboven op. Verdeel wat saus half over de asperges en half over de kabeljauw en leg er een doorgesneden zacht gekookt eitje bovenop. Bestrooi alles met wat dille.

Dillesaus

  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 300 gram melk
  • zout, peper
  • 2-3 takjes verse dille gehakt
  • of 1 theelepel gedroogde dille

Smelt in een pannetje de boter en voeg er de bloem aan toe. Laat de boter met de bloem een minuutje pruttelen en voeg er dan met beetjes de melk aan toe. Laat dit goed doorkoken en breng op smaak met zout, peper en dille.

Serveer de asperges met pasta en kabeljauw en optioneel met de dillesaus.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Linguine met zeevenkel
Pastagerechten

Linguine met zeevenkel en romige champignonsaus

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!