• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Cannelloni met zalm, ricotta en venkel

Een lekker romig pastagerecht, met een krokant laagje

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
1
Cannelloni met zalm

Cannelloni met zalm, ricotta en venkel – Een heerlijke, romige ovenschotel met pasta en vis, dat is altijd een goed idee. Je vindt hier een recept voor een cannelloni met zalm, ricotta en venkel. Denk nu niet meteen ‘dat gepruts om die cannelloni te vullen, daar heb ik geen zin in’, want daar is wel een trucje voor. Daar over later meer. De vulling van de cannelloni, met gerookte zalm, is zo lekker dat je dit pastagerecht gewoon op een feestdag of bij een speciaal etentje op tafel kunt zetten. En, beloofd, het recept is niet ingewikkeld om te maken.

Gerookte zalm in een ovenschotel, ook voor niet fervente visliefhebbers

Cannelloni met zalm is een gerecht dat voor veel gelegenheden geschikt is. Niet iedereen is een even grote visliefhebber. Toch lusten de meeste mensen wel gerookte zalm. Ook de echte visliefhebbers weten een recept met gerookte zalm wel te waarderen. Een goede reden dus om het in een pastagerecht te gebruiken. Het klinkt misschien wat gek om gerookte zalm in een warm gerecht te verwerken. Tenslotte is de vis niet meer rauw als hij gerookt is. Maar in de cannelloni met zalm is gerookte zalm een prima keuze, zeker ook omdat je daarmee heel snel een vulling voor de pasta kunt maken.

Zo vul je heel makkelijk cannelloni met zalm

Misschien heb je het ook wel eens geprobeerd; cannelloni vullen met een klein lepeltje. Over het algemeen word je daar niet blij van, want zo kost een recept heel veel tijd en het is best een beetje een gesmeer. Maar… het kan ook makkelijker. Veel makkelijker! Als je de cannelloni met zalm gaat vullen, gebruik je een koude vulling. Die kun je dus heel makkelijk in een spuitzak doen. Als je een spuitzak met een mondje met een grote opening gebruikt, kun je de vulling heel makkelijk in de cannelloni buisjes spuiten. Je zult zien dat je zo in een razend tempo de cannelloni vult. Dat maakt het recept van de cannelloni met zalm ook geschikt om te serveren als je veel gasten hebt en een grote hoeveelheid maakt. Dus, je hebt geen reden meer om alleen cannelloni bij een Italiaans restaurant te eten, zelf maken is best makkelijk!

Gerookte zalm

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Cannelloni met zalm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 16 cannelloni buisjes
  • 200 gram gerookte zalm
  • 300 gram venkel
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram ricotta
  • 200 ml kookroom
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram panko
  • een klein bosje verse dille
  • zout en peper
  • olie om te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je cannelloni met zalm, ricotta en venkel:

Snipper de ui heel fijn.

Hak de knoflook.

Snijd de zalm heel fijn.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Hak de dille fijn.

Snijd de venkel in heel dunne plakjes en hak die fijn.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui, de venkel en de knoflook, tot de venkel beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Zet even weg en laat afkoelen.

Meng in een grote kom de ricotta met de kookroom. Breng op smaak met zout en peper.

Roer 250 gram van het ricottamengsel door de zalm, de helft van de dille en het afgekoelde venkelmengsel. Doe het mengsel in een spuitzak.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een passende ovenschaal en verdeel de helft van het overgebleven ricottamengsel over de bodem.

Spuit nu de vulling in de cannellonibuisjes en leg ze in de ovenschaal.

Verdeel de rest van de ricotta over de cannelloni.

Meng in een kom de panko met de geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de dille. Strooi dit over het gerecht.

Zet de schaal met de cannelloni met zalm een half uur in de oven om goed heet te worden en lichtbruin te kleuren.

Serveer de cannelloni direct.

Tafel lekker !!

DeelPin53VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Linguine met zeevenkel
Pastagerechten

Linguine met zeevenkel en romige champignonsaus

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!