Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Farfalle met kaasragout van Kernhem; lekker vegetarisch

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
Farfalle met kaasragout

Farfalle met kaasragout – Een lekker recept voor een pastagerecht is altijd welkom. Als je van kaas houdt en je wilt graag een dagje zonder vlees eten dan moet je de vegetarische farfalle met kaasragout zeker eens maken. De ragout is heerlijk kazig en gevuld met champignons en noten. Je zult het vlees niet missen in die ragout. Je tafelgenoten gaan je ongetwijfeld vragen dit recept vaker te maken!

Farfalle met kaasragout van Kernhem

Je maakt een kaasragout door kaas te mengen door een basisroux. In dit recept is Kernhem gebruikt. Kernhem is een roodbacteriekaas of een gewassen korstkaas die in Nederland wordt gemaakt en is vernoemd naar het landgoed Kernhem. De kaas is vrij pittig, maar ook lekker romig, en dat maakt hem heel geschikt om de lekkerste recepten mee te maken. Gewoon in blokjes in een salade, een paar plakjes op een croissantje, of warm en gesmolten, zoals in de farfalle met kaasragout. Het recept is makkelijk te maken en staat snel op tafel. Binnen een 30 minuten staat het op tafel en kun je eten.

Gevulde kaasragout met champignons en noten

Na het maken van de kaasragout vul je de saus met gebakken champignons en noten. Zo krijg je een lekker gevulde kaasragout, die samen met de farfalle een voedzaam hoofdgerecht vormt. In het recept zit geen vlees, maar dat vang je op met de kaas en de noten. Let er wel op dat kaas geen ijzer bevat. Dat maakt het niet geschikt als dagelijkse vleesvervanger, maar af en toe kun je kaas daar heel goed voor gebruiken.

Een paar tips bij het maken van dit recept

Ga je farfalle met kaasragout maken? De ragout kun je prima van tevoren maken. Laat de saus afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast tot gebruikt. Kook de farfalle pas als je wilt gaan eten. Warm de ragout op en meng de pasta er dan pas door.

Uiteraard kun je dit recept ook maken met andere pasta dan farfalle. Kies wel een korte pasta van ongeveer hetzelfde formaat.

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Kernhem, zacht, maar wel met pit! Een gewassen-korstkaas die echt thuishoort op je Nederlandse kaasplank, maar ook fijn is om mee te koken!

Farfalle met kaasragout

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram farfalle
  • 400 gram Kernhem
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram champignons
  • 75 gram gemengde noten
  • 3 eetlepels kookroom
  • zwarte peper
  • olie om te bakken
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je farfalle met kaasragout:

Snipper de ui en de knoflook.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in parten.

Hak de noten grof.

Rasp de Kernhem.

Smelt de boter in een pan. Laat hem niet bruin kleuren.

Voeg in een keer alle bloem toe en bak die 3 minuten, terwijl je het met een rubber spatel roert.

Voeg vervolgens in scheutjes de bouillon toe, terwijl je blijft roeren. Je zult zien dat er een roux, een dikke saus, ontstaat.

Als alle bouillon is opgenomen smelt je de kaas in de saus. Roer de kaas goed door de saus.

Voeg de kookroom toe en roer die er doorheen.

Verhit in een koekenpan een scheut olie. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze gaar zijn.

Roer het champignonmengsel en de gehakte noten door de kaasragout. Breng het geheel op smaak met wat zwarte peper. Indien nodig voeg je wat zout toe, maar proef eerst. In de Kernhem en de bouillon zit tenslotte ook al zout.

Roer de peterselie door de ragout.

Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de pasta met de ragout.

Serveer de farfalle met kaasragout direct. Lekker met een frisse, groene salade erbij.

Tafel lekker !!

DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!