• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Fusilli met pompoen en oesterzwammen

Een vegetarische pasta, vol met verse groenten

0
Fusilli met pompoen

Fusilli met pompoen en oesterzwammen – Dit is een gerecht dat je vooral in de herfst zult serveren. Want pompoenen, én paddenstoelen horen natuurlijk echt bij de herfst. En daarmee zet je meteen eens een ander recept op tafel dan de gebruikelijke pasta met tomatensaus of de bekende pasta Carbonara. Fusilli met pompoen en gebakken oesterzwammen maak je met een recept waarin geen vlees is verwerkt. Het gerecht is dus heel geschikt voor een simpele, doordeweekse maaltijd als je eens een dagje zonder vlees wilt eten.

Pompoen in de pasta

Dit recept werd gemaakt met de flespompoen, die ook wel ‘butternut squash’ wordt genoemd. Dit is een makkelijk te verkrijgen pompoensoort, die als voordeel heeft dat je hem eventueel kunt gebruiken zonder te schillen, want de schil van de flespompoen is eetbaar. Je gaat de saus pureren en als de pompoen goed gaar is, vind je dus niets van die schil terug. Je kunt het recept voor fusilli met pompoen ook maken met de feloranje Hokkaido pompoen. Die heeft ook een eetbare schil en je verwerkt hem in het gerecht op dezelfde manier.

Fusilli met pompoen en oesterzwammen

Naast pompoen verwerk je in dit recept ook oesterzwammen. De structuur van die oesterzwammen is wat vlezig, en omdat je ze bakt en pas aan het gerecht toevoegt vlak voor je het gaat serveren blijven ze een beetje knapperig. Het lijkt zo een beetje of er vlees in de fusilli met pompoen verwerkt is, terwijl het recept toch echt vegetarisch is. Zelfs de meest verstokte vleeseters zullen het vlees dan waarschijnlijk ook niet missen. Wist je trouwens dat die oesterzwam een heel gezonde en duurzame paddenstoel is? Het is de enige soort die een volwaardige vleesvervanger is en die ook nog eens op een heel duurzame manier wordt geteeld. Allemaal reden om ze vaker te eten dan alleen in de fusilli met pompoen!

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Eet jij wel eens paddenstoelen? Waarschijnlijk vaak champignons? Kijk eens iets verder en kies eens voor oesterzwammen. Gezond en erg lekker!

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Fusilli met pompoen en oesterzwammen

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram fusilli
  • 350 gram flespompoen
  • 80 gram ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper zonder zaad
  • 1 kleine rode puntpaprika
  • 70 gram tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 150 gram oesterzwammen
  • olie om in te bakken
  • zout en peper
  • 2 eetlepels gehakte, verse peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je fusilli met pompoen:

Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Snipper de ui en hak de knoflook.

Verwijder het zaad uit chilipeper en snijd hem in stukjes.

Snijd de puntpaprika in stukjes.

Snijd de oesterzwammen grof.

Hak de peterselie.

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui, de knoflook en de peper aan. Ze hoeven niet te kleuren.

Voeg de pompoen en de puntpaprika toe en bak die even mee.

Roer de tomatenpuree erdoor en bak ook die even mee.

Voeg de bouillon en de oregano toe en breng alles aan de kook. Laat op een laag vuurtje pruttelen tot de groenten gaar en zacht zijn.

Pureer de groente met de staafmixer. Voeg de crème fraîche toe en mix nog even door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak daarin de oesterzwammen bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de saus. Schep de oesterzwammen en de peterselie door de pasta.

Serveer de fusilli met pompoen direct. Geef er eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas bij.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.