• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
1
2
Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti – Heerlijk sappige, grote garnalen, in een romige tomatensaus. Met veel verse Italiaanse kruiden, en een pepertje voor een beetje pit! Spaghetti erbij, glas wijn, en je hebt een perfecte hoofdmaaltijd voor een zomerse avond. Dit visgerecht of deze pastamaaltijd staat ook nog eens redelijk snel op tafel, dus wat wil je nog meer? Geef er een lekkere frisse, groene, salade bij en je maaltijd is compleet!

Welke soort garnalen kies je?

In dit recept zijn gepelde Vannamei garnalen gebruikt. Die worden ook wel witpootgarnalen genoemd. Dit zijn grote tropische zoutwatergarnalen. Ze worden vaak gekweekt, maar ze worden ook nog wel in het wild gevangen. De kweek van Vannamei garnalen is noodzakelijk om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Bij de garnalen in romige tomatensaus zat de staart er nog aan. Als je dat vervelend vindt eten kun je ook garnalen zonder staart kopen, of de staarten eraf halen. Ze zijn makkelijk te verwijderen. Wil je liever andere garnalen? Koken is creatief zijn, dus je kunt het recept gewoon aanpassen aan je eigen smaak!

Garnalen in romige tomatensaus, van verse tomaten

Zoals de titel van het artikel al zegt, het gaat hier om een recept voor garnalen in een romige tomatensaus. Die tomatensaus verbindt de garnalen en de spaghetti met elkaar, dus de saus is best een belangrijk onderdeel van het gerecht. De saus geeft veel smaak aan het geheel. En voor een goede tomatensaus gebruik je natuurlijk verse tomaten. Kies als je gaat winkelen voor mooie rode, goed rijpe tomaten. Het is helemaal niet erg als ze al een beetje zacht aan het worden zijn. Die zachte exemplaren gebruik je niet meer voor een salade, maar in de tomatensaus voldoen ze juist heel goed.

Garnalen in romige tomatensaus is een gerecht dat lekker is met een beetje pit. Houd je niet van pittig eten, pas de hoeveelheid chilipeper dan aan of laat de peper weg.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram grote, gepelde garnalen
  • 400 gram spaghetti
  • 800 gram tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaad indien gewenst, in halve ringetjes
  • 1 eetlepel verse oregano, gehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 3 takjes basilicum, gesneden, plus wat extra blaadjes ter garnering
  • 200 gram cherry- of snacktomaatjes, gehalveerd
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetlepel Worcesterhiresaus
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je garnalen in romige tomatensaus met spaghetti:

Verhit wat olijfolie in een grote braadpan of wok. Bak hierin de ui, de knoflook, en de chilipeper even aan tot de ui glazig is. Voeg dan de tomatenblokjes, de tijm en de oregano toe en bak die even mee. Schenk de wijn erbij, en breng alles weer aan de kook. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten pruttelen.

Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de garnalen bij de saus en kook ze 5 minuten mee. Roer de kookroom er door en breng de saus op smaak met peper, zout en de Worcestershiresauce.

Roer de spaghetti door de saus. Schep dan de halve tomaatjes en de gesneden basilicum erdoor.

Serveer de garnalen in romige tomatensaus met spaghetti direct in diepe borden of grote kommen. Garneer met wat basilicumblaadjes.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin4VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties 2

  1. herman de With says:
    2 jaar geleden

    ga ik maken bedankt voor het recept

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Leuk Herman. Laat je ons weten of het lekker was?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!