Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti – Heerlijk sappige, grote garnalen, in een romige tomatensaus. Met veel verse Italiaanse kruiden, en een pepertje voor een beetje pit! Spaghetti erbij, glas wijn, en je hebt een perfecte hoofdmaaltijd voor een zomerse avond. Dit visgerecht of deze pastamaaltijd staat ook nog eens redelijk snel op tafel, dus wat wil je nog meer? Geef er een lekkere frisse, groene, salade bij en je maaltijd is compleet!
Welke soort garnalen kies je?
In dit recept zijn gepelde Vannamei garnalen gebruikt. Die worden ook wel witpootgarnalen genoemd. Dit zijn grote tropische zoutwatergarnalen. Ze worden vaak gekweekt, maar ze worden ook nog wel in het wild gevangen. De kweek van Vannamei garnalen is noodzakelijk om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Bij de garnalen in romige tomatensaus zat de staart er nog aan. Als je dat vervelend vindt eten kun je ook garnalen zonder staart kopen, of de staarten eraf halen. Ze zijn makkelijk te verwijderen. Wil je liever andere garnalen? Koken is creatief zijn, dus je kunt het recept gewoon aanpassen aan je eigen smaak!
Garnalen in romige tomatensaus, van verse tomaten
Zoals de titel van het artikel al zegt, het gaat hier om een recept voor garnalen in een romige tomatensaus. Die tomatensaus verbindt de garnalen en de spaghetti met elkaar, dus de saus is best een belangrijk onderdeel van het gerecht. De saus geeft veel smaak aan het geheel. En voor een goede tomatensaus gebruik je natuurlijk verse tomaten. Kies als je gaat winkelen voor mooie rode, goed rijpe tomaten. Het is helemaal niet erg als ze al een beetje zacht aan het worden zijn. Die zachte exemplaren gebruik je niet meer voor een salade, maar in de tomatensaus voldoen ze juist heel goed.
Garnalen in romige tomatensaus is een gerecht dat lekker is met een beetje pit. Houd je niet van pittig eten, pas de hoeveelheid chilipeper dan aan of laat de peper weg.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram grote, gepelde garnalen
- 400 gram spaghetti
- 800 gram tomaten, in blokjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode chilipeper, zonder zaad indien gewenst, in halve ringetjes
- 1 eetlepel verse oregano, gehakt
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 3 takjes basilicum, gesneden, plus wat extra blaadjes ter garnering
- 200 gram cherry- of snacktomaatjes, gehalveerd
- 100 ml rode wijn
- 200 ml kookroom
- 1 eetlepel Worcesterhiresaus
- olijfolie om te bakken
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je garnalen in romige tomatensaus met spaghetti:
Verhit wat olijfolie in een grote braadpan of wok. Bak hierin de ui, de knoflook, en de chilipeper even aan tot de ui glazig is. Voeg dan de tomatenblokjes, de tijm en de oregano toe en bak die even mee. Schenk de wijn erbij, en breng alles weer aan de kook. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten pruttelen.
Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de garnalen bij de saus en kook ze 5 minuten mee. Roer de kookroom er door en breng de saus op smaak met peper, zout en de Worcestershiresauce.
Roer de spaghetti door de saus. Schep dan de halve tomaatjes en de gesneden basilicum erdoor.
Serveer de garnalen in romige tomatensaus met spaghetti direct in diepe borden of grote kommen. Garneer met wat basilicumblaadjes.
Tafel lekker !!
ga ik maken bedankt voor het recept
Leuk Herman. Laat je ons weten of het lekker was?