Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten – Makkelijk te maken en superlekker voor een dagje zonder vlees. Met een gegratineerde pastaschotel met kaas en noten zet je een heerlijke, vegetarische maaltijd op tafel. Dit is nu zo’n vegetarische maaltijd waarin je het vlees niet zult missen. Zelfs de meest verstokte vleeseter zal dit recept op prijs stellen.
De makkelijke maaltijd uit eigen keuken
Even geen zin om uitgebreid te koken? Maak dan eens de gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten. Dit is ongetwijfeld lekkerder, sneller dan iets afhalen en ook nog eens beter voor je. Het is geen mager recept, maar nog altijd beter dan de veel gekozen opties van pizza of patat.
Lekker veel prei, want prei is meer dan een smaakmaker
Prei is een echte smaakmaker, die veel te weinig aandacht krijgt. Vaak zit hij in de kant-en-klaar gesneden pakketten soep of nasigroenten, ze worden zelfs per stuk verkocht. Maar prei verdient meer dan dat. Hoe vaak belandt een kilo prei bij jou in je winkelmandje? Na het maken van dit recept misschien wel vaker, want de gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten is vooral lekker door de combinatie van de prei en de kaas. Gewoon alleen prei, kookroom en kaas, geen poespas en veel ingrediënten in huis halen. Even prei snijden in de tijd dat het water aan de kook komt en in de tijd dat de pasta kookt smoor je de prei. Even in de oven en klaar ben je.
Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten, voor de kaasliefhebbers
Pasta en kaas, dat is een ideale combinatie. Het zien en ruiken van gesmolten kaas laat heel veel mensen watertanden. Dit is een recept waar dan ook lekker veel gesmolten kaas op zit. Een gerecht voor de echte kaasliefhebber dus Misschien wil je nog meer kaas? Ga vooral je gang!
Prei recepten; omdat je gewoon meer kan met prei
Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram grove pasta
- 1 kilo prei
- 200 gram brie
- 200 ml kookroom
- 100 gram belegen kaas, geraspt
- 50 gram boter
- 50 gram walnoten, in stukken
- 1 theelepel kerriepoeder
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de prei in de lengte doormidden, was de prei en snijd die in dunne ringen.
Snijd de brie in repen en dan in stukjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met een beetje zout.
Verhit de boter in een grote pan en smoor hierin de prei in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg er de kerriepoeder en een beetje zout en peper aan toe. Roer goed door en voeg er de kookroom aan toe. Laar een paar minuutjes doorkoken en voeg de geraspte kaas toe.
Giet de pasta af, maar vang het kookwater op. Giet de pasta bij de prei samen met een kopje van het kookvocht. Roer goed door zodat er overal prei zit.
Giet de pasta in een ovenschaal en verdeel de brie over de warme pasta. Bestrooi met stukjes walnoten en zet 10-15 minuten in de oven tot de brie gesmolten is. Serveer direct.
Tafel lekker !!
Op hoeveel graden moet de oven staan?
180 graden Simone, dat staat bovenin het recept.