• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

2
Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm – Courgette is zo’n heerlijke groente waar je alle kanten mee uit kunt. De smaak is zo neutraal dat je het met bijna alles kunt combineren. Zelfs de meeste kinderen lusten wel courgette. Dus met dit recept voor lasagne met courgette kun je ook de kinderen blij maken.

Een gerecht bomvol verse groenten

Hoe leuk! In dit recept ga je echt aan de slag met verse ingrediënten. Er gaat maar liefst een kilo courgette in de lasagne. Alleen al omdat courgette en pasta een fantastische combinatie zijn. Daarnaast zitten er nog verse, zongerijpte tomaten en ui in. Dat betekent dat er in dit recept maar liefst anderhalve kilo verse groente gaat. Daarmee zet je met de lasagne met courgette dus niet alleen een gezonde maaltijd op tafel, maar ook een die boordevol smaak zit. Want koken met verse groenten, dat betekent koken met smaak. Een feestje op je bord dus!

Lasagne met courgette én gerookte zalm

In bijna ieder recept voor lasagne wordt ook gehakt verwerkt. Maar weet je dat je ook met vis een geweldig lekkere lasagne kunt maken? Combineer eens courgette met gerookte zalm. Het resultaat is een lekkere, romige lasagne waar behalve veel verse groenten ook de heerlijke, hartige smaak van de gerookte zalm terug te vinden is. Zelfs mensen die niet echte visliefhebbers zijn zullen de lasagne met courgette wel weten te waarderen. Zo zet je nog eens een origineel pastagerecht op tafel. Ga dit recept dus zeker ook een keer maken.

Bechamelsaus, die maak je toch zeker zelf!

In de meeste lasagnes wordt bechamelsaus gebruikt. De bechamelsaus in dit recept wordt ook zelf gemaakt. Een pakje of zelfs een pot kant-en-klare bechamelsaus is natuurlijk hartstikke handig. Maar is dat ook lekker? Zelf bechamelsaus maken, met melk, boter en bloem is echt heel makkelijk, mislukken is bijna niet mogelijk. En natuurlijk is een zelfgemaakte saus veel lekkerder dan een pakje. Je tilt je lasagne met courgette echt naar een hoger niveau door die saus zelf te maken.

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

De lekkerste variaties met pasta en courgette op een rij. Makkelijk en snel! Kies voor combinaties met vlees of vis of ga voor vegetarisch.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 liter melk
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en peper
  • 1 kg courgette
  • 400 gram tomaten
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • olie om in te bakken
  • 15 lasagnebladen
  • 150 gram vers geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm:

Maak eerst de bechamelsaus. Smelt hiervoor de roomboter in een sauspan, op een laag vuurtje. De boter moet niet bruin kleuren.

Roer de bloem er in een keer door. Laat dit mengsel een paar minuten zachtjes bakken. Dit is om de bloem te laten garen, en zo te voorkomen dat de saus naar bloem smaakt. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt.

Vervolgens voeg je al roerend, scheutje voor scheutje de melk toe. Als alle melk is opgenomen laat je de saus nog een paar minuten zachtjes doorkoken. Breng de bechamelsaus op smaak met het citroensap, zout en peper.

Zet de saus even opzij.

Snijd de courgette en de tomaten in blokjes.

Verhit de olie in een koekenpan of braadpan. Bak hierin de gesnipperde ui en de knoflook glazig. Dan doe je de groente er bij en bak je die mee tot ze beetgaar beginnen te worden. Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Zet het vuur uit.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in waarin 3 lasagnebladen naast elkaar passen.

Verdeel een derde van het groentemengsel over de bodem van de schaal. Daar overheen leg je 3 lasagnebladen. Daar overheen schenk je een derde van de bechamelsaus. Verdeel hier de helft van de gerookte zalm over. Dan weer 3 lasagnebladen. Vervolgens weer een derde groente, met daar op 3 lasagnebladen. Weer een derde bechamelsaus, de rest van de zalm en weer 3 lasagnebladen. Dan de rest van de groente en 3 lasagnebladen. Eindig met de laatste bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte kaas.

Mocht je wat tomaten en peterselie over hebben, dan kun je die gebruiken om lasagne te garneren.

Bak de lasagne met courgette ongeveer 35 minuten in de oven op 200 graden.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.