• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

0
Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn – Lasagne is een pastagerecht of ovenschotel waar je veel creativiteit in kwijt kunt. Er zijn heel veel variaties mogelijk. Met vlees, vis of vegetarisch, met lasagne kan alles! Lasagne is niet het snelste gerecht. Je tovert het niet zo even op tafel, maar je kunt het ook van tevoren klaarmaken, en afbakken voor je het wilt gaan eten.

Gebruik eens crème fraîche in plaats van bechamelsaus

Een saus die heel vaak wordt gebruikt bij het klaarmaken van een lasagne is bechamelsaus. In onderstaand recept voor lasagne met gegrilde groenten en tonijn is in plaats van bechamelsaus, crème fraîche gebruikt. Waarom zou je die keus maken? Er zijn verschillende redenen om voor crème fraîche te kiezen. Het maakt het gerecht al iets minder bewerkelijk. Je hoeft niet eerst een saus te koken. Crème fraîche kun je zo uit de verpakking verwerken. Het scheelt je dus een hoop tijd. Verder is crème fraîche wat minder machtig dan bechamelsaus. Dat is zeker ook een voordeel, want een lasagne wordt al snel een machtig gerecht.

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Waarom zou je groenten die je in de lasagne verwerkt eerst grillen? Wist je dat het grillen van vruchtgroenten als tomaten, courgette, aubergine en paprika, die groenten een extra intense smaak geeft? Dat tilt de smaak van de lasagne met gegrilde groenten direct naar en hoger niveau. Daarnaast ziet het gerecht er direct heel anders uit met een topping van kleurige groenten. De groenten gril je van tevoren op een grillplaat of grillpan of eventueel zelfs op de barbecue, als je veel tijd hebt.

Je kunt de lasagne met gegrilde groenten en tonijn makkelijk van tevoren klaarmaken. Je bewaart de ovenschotel dan in de koelkast en bakt hem af voordat je wilt gaan weten.

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer

Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram tomaten
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 blikjes tomatenpuree à 70 gram
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl chilivlokken of pul biber (Turkse pepervlokken)
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • 1 aubergine, in dunne plakken
  • 2 rode puntpaprika’s, in grove repen
  • 3 blikjes tonijnstukken in water, uitlekgewicht 112 gram per blik
  • 500 gram crème fraîche
  • 9 lasagnebladen
  • olijfolie om te bakken en te grillen
  • zout en peper
  • 75 gram geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne met gegrilde groenten en tonijn:

Maak eerst de tomatensaus. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit wat olijfolie in een braadpan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak die mee om te ontzuren. Doe dan ook de tomaten in de pan, samen met de tijm, chilivlokken en de oregano. Laat dit een half uurtje pruttelen op een laag vuurtje, met het deksel op de pan. Breng eventueel op smaak met nog wat zout en peper. Laat daarna wat afkoelen.

Verhit ondertussen een grillpan of grillplaat. Smeer de plakken aubergine en courgette, en de repen paprika in met olijfolie. Grill ze een paar minuten aan beide kanten en laat even afkoelen op een bord.

Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Roer de crème fraîche los in een kom.

Vet een ovenschaal in, waarin 3 lasagnebladen naast elkaar passen. Schep op de bodem een helft van de tomatensaus. Hierover verspreid je een derde van de tonijn. Daaroverheen een derde van de gegrilde groenten. Daar boven op leg je 3 lasagnebladen.

Vervolgens verdeel je de helft van de crème fraîche over de lasagnebladen. Maal hier wat zwarte peper overheen. Daar overheen weer een derde van de gegrilde groenten en daar bovenop een derde tonijn. Dek af met 3 lasagnebladen.

Bovenop de lasagnebladen verdeel je de tweede helft van de tomatensaus, het laatste deel van de groenten, en het laatste deel van de tonijn. Hier bovenop gaan de laatste 3 lasagnebladen. Besmeer de lasagnebladen met de andere helft van de crème fraîche. Maal er nog wat zwarte peper over. Bestrooi met de geraspte kaas.

Wil je de lasagne garneren? Houd dan wat van de gegrilde groenten achter en verdeel ze over de kaas. Gebruik eventueel (ter aanvulling) een in plakken gesneden tomaat.

Bak de lasagne met gegrilde groenten en tonijn in een voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten, op 200 graden. Als de bovenkant te snel bruin kleurt, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.