Lasagne met spinazie – Lasagne wordt vaak gegeten met bolognesesaus, de bekende saus met gehakt en tomaten. Heb je een keer zin in iets anders en hoeft er ook geen vlees in? Maak dan eens een lasagne met verse spinazie en geitenkaas. Boordevol groenten, helemaal vegetarisch en heel erg lekker!
Verse spinazie in je lasagne, dat maakt het verschil!
Natuurlijk maak je de lasagne wel met verse spinazie. Het is verleidelijk om een pak diepvriesspinazie te nemen voor het gemak, maar je koopt tegenwoordig in elke supermarkt, in ijswater gewassen, verse spinazie. Pasta en verse spinazie zijn een heerlijke culinaire match. Maar dan wel met verse spinazie. Het resultaat van de lasagne wordt echt veel lekkerder.
Verse spinazie is echt veel lekkerder en het is echt niet meer werk
Bechamelsaus met extra geitenkaas
Je kunt de lasagne met verse spinazie en geitenkaas maken met de basisbechamelsaus. Die bestaat uit melk, bloem en boter, op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat. Wat de lasagne met spinazie extra lekker maakt, is om wat kaas toe te voegen aan de saus. Je kunt hiervoor restjes kaas gebruiken die je nog hebt liggen, of wat extra geitenkaas nemen.
Spinazie en pasta; een perfecte match
Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.
Lasagne met spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram gewassen, verse spinazie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 rode puntpaprika’s, in reepjes gesneden
- 200 gram zachte geitenkaas
- zout en peper
- olie om in te bakken en om in te vetten
- 1 liter melk
- 100 gram bloem
- 100 gram roomboter
- nootmuskaat
- restjes kaas (optioneel)
- 15 lasagnebladen
- 150 gram geraspte, harde geitenkaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lasagne met spinazie:
Maak eerst de bechamelsaus voor de lasagne met spinazie.
Smelt de boter op een laag vuur en voeg in een keer de bloem toe. Laat, onder voortdurend roeren, de bloem gaar worden in ongeveer 3 minuten. Voeg dan in scheuten de melk toe. Ondertussen goed blijven roeren. Als je alle melk hebt toegevoegd laat je de saus even zachtjes doorkoken. Mocht je kaas aan de saus willen toevoegen, doe die er dan nu bij en laat goed smelten. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur.
Verwarm de olie in een grote koekenpan, wok of braadpan. Bak de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Doe de paprikareepjes erbij en bak ze even mee. Voeg dan, in gedeelten, de spinazie toe en laat ze slinken. Smelt de zachte geitenkaas door de spinazie. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Vet een vuurvaste schaal, waarin drie lasagnebladen naast elkaar passen, licht in met wat olie.
Schep een derde van de spinazie in de schaal. Leg hier overheen een laag lasagnebladen. Schenk hier een derde van de bechamelsaus overheen. Daar bovenop leg je weer een laag lasagnebladen. Dan weer een laag spinazie en zo bouw je om en om de lasagneschotel op. Je eindigt altijd met een laag bechamelsaus. Daar overheen strooi je de geraspte geitenkaas. Garneer, indien gewenst, met wat achtergehouden spinazieblaadjes en stukjes puntpaprika.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne met spinazie ongeveer 35 minuten op 225 graden. Haal de laatste 10 minuten de folie van de schaal af.
Laat de lasagne met verse spinazie en geitenkaas voor het serveren een paar minuten afkoelen.
Tafel lekker !!