• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

Voor een dagje zonder vlees

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
0
Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

Lasagne met spinazie – Lasagne is ongetwijfeld een van de populairste ovenschotels. Want bijna iedereen houdt van ovenschotels én van pasta. Met een lasagne met verse spinazie en geitenkaas sla je dus twee vliegen in een klap. Of eigenlijk drie, want het recept zit ook nog eens vol met verse groente. Daarmee tover je dus een feestje op tafel!

Maak eens een andere lasagne

Lasagne wordt vaak gegeten met bolognesesaus, de bekende saus met gehakt en tomaten. Heb je een keer zin in iets anders en hoeft er ook geen vlees in? Maak dan eens een lasagne met verse spinazie en geitenkaas. Boordevol groenten, helemaal vegetarisch en heel erg lekker! Dat vlees ga je dan ook echt niet missen met dit recept.

Verse spinazie in je lasagne, dat maakt het verschil!

Natuurlijk maak je de lasagne wel met verse spinazie. Het is verleidelijk om een pak diepvriesspinazie te nemen voor het gemak, maar je koopt tegenwoordig in elke supermarkt, in ijswater gewassen, verse spinazie. Pasta en verse spinazie zijn een heerlijke culinaire match. Maar dan wel met verse spinazie. Het resultaat van de lasagne wordt echt veel lekkerder. Probeer het maar eens. Je zult versteld staan van het verschil en het gebruik van verse spinazie levert je echt niet meer werk op.

Verse spinazie is echt veel lekkerder en het is echt niet meer werk

Bechamelsaus met extra geitenkaas

Je kunt de lasagne met verse spinazie en geitenkaas maken met de basisbechamelsaus. Dat recept bestaat uit melk, bloem en boter, op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat. Wat de lasagne met spinazie extra lekker maakt, is om wat kaas toe te voegen aan de saus. Je kunt hiervoor restjes kaas gebruiken die je nog hebt liggen, of wat extra geitenkaas nemen. Daarmee wordt de saus wat hartiger en kaziger van smaak en dat past heel goed bij de lasagne.

Spinazie & pasta

Spinazie en pasta; een perfecte match

Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.

Lasagne met spinazie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram gewassen, verse spinazie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 rode puntpaprika’s, in reepjes gesneden
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • zout en peper
  • olie om in te bakken en om in te vetten
  • 1 liter melk
  • 100 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • nootmuskaat
  • restjes kaas (optioneel)
  • 15 lasagnebladen
  • 150 gram geraspte, harde geitenkaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne met spinazie:

Maak eerst de bechamelsaus voor de lasagne met spinazie.

Smelt de boter op een laag vuur en voeg in een keer de bloem toe. Laat, onder voortdurend roeren, de bloem gaar worden in ongeveer 3 minuten. Voeg dan in scheuten de melk toe. Ondertussen goed blijven roeren. Als je alle melk hebt toegevoegd laat je de saus even zachtjes doorkoken. Mocht je kaas aan de saus willen toevoegen, doe die er dan nu bij en laat goed smelten. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur.

Verwarm de olie in een grote koekenpan, wok of braadpan. Bak de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Doe de paprikareepjes erbij en bak ze even mee. Voeg dan, in gedeelten, de spinazie toe en laat ze slinken. Smelt de zachte geitenkaas door de spinazie. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Vet een vuurvaste schaal, waarin drie lasagnebladen naast elkaar passen, licht in met wat olie.

Schep een derde van de spinazie in de schaal. Leg hier overheen een laag lasagnebladen. Schenk hier een derde van de bechamelsaus overheen. Daar bovenop leg je weer een laag lasagnebladen. Dan weer een laag spinazie en zo bouw je om en om de lasagneschotel op. Je eindigt altijd met een laag bechamelsaus. Daar overheen strooi je de geraspte geitenkaas. Garneer, indien gewenst, met wat achtergehouden spinazieblaadjes en stukjes puntpaprika.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne met spinazie ongeveer 35 minuten op 225 graden. Haal de laatste 10 minuten de folie van de schaal af.

Laat de lasagne met verse spinazie en geitenkaas voor het serveren een paar minuten afkoelen.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaasKaas - GeitenkaasLasagne
DeelPin9VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!