• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Macaroni met aubergine en ras el hanout

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
1
2
Macaroni met aubergine en ras el hanout

Macaroni met aubergine en Ras el Hanout – In Nederland wordt een pan macaroni vaak op een klassieke manier gemaakt. Wie het over macaronigroenten heeft, bedenkt zich al gauw een tomaat, een paprika, een prei, een uitje, maar de aubergine komt zelden in dat lijstje voor. Toch zijn er goede redenen om hiervoor te kiezen. De aubergine doet echt iets met je saus. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder en kijk eens naar het recept voor macaroni met aubergine. De pastaschotel is echt niet moeilijk om te maken, probeer het dus vooral ook uit! Het zou leuk zijn als je ons laat weten (via het reactieformulier onderaan de pagina) of het gelukt is.

Macaroni met aubergine, dat is een prima combinatie!

Aubergine is een vrucht waar je vaak niet goed van weet wat je er mee moeten maken. Aubergine mag je nooit rauw eten, in de vrucht zit het stofje solanine en dat kan maag- en darmklachten veroorzaken. Verhit aubergine daarom altijd goed. Aubergine neemt makkelijk vet op. Voeg er daarom niet te veel vet aan toe, anders wordt het gerecht te zwaar. Als de aubergine gaar is, valt de vrij makkelijk uit elkaar. Daarom is de groente zo geschikt voor een pastasaus, als in de macaroni met aubergine, de vrucht bindt als het ware de saus en geeft hem een mooie volle smaak.

De aubergine bindt als het ware de saus en geeft het een mooie volle smaak

Ras el Hanout, het beste uit de winkel

Dit is een kruidenmengeling uit de Marokkaanse keuken en er zitten soms tot wel 20 soorten kruiden in. De naam betekent vrij vertaald ‘het beste uit de winkel’ en varieert daarom nogal eens van samenstelling. Bij de ene winkel is hij vooral geel van de kurkuma en bij de andere winkel meer rood van de paprika. Het is een kwestie van proberen welke je het lekkerst vindt. Ras el Hanout past perfect bij aubergine en geeft de macaroni uit dit recept een heerlijk kruidige smaak.

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Macaroni met aubergine en ras el hanout

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram macaroni
  • 1 flinke aubergine
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 150 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram tomaten
  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel Ras el Hanout
  • 2 theelepels basilicum
  • een bakje kleine mozzarellabolletjes of 1 bol mozzarella

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je macaroni met aubergine:

Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de aubergine, courgette en uien in dobbelsteentjes.

Ontvel de tomaten door ze in te snijden en kort in kokend water te houden. Je haalt de velletjes er dan zo van af. Snijd de tomaten ook in stukjes, maar houd ze apart van de andere groente.

Snijd de champignons in plakjes.

Verwarm een pan en bak hierin de spekblokjes aan. Zet het vuur hoog en bak hierin het gehakt rul en droog.

Doe er de gesneden uien bij en pers er de knoflook boven uit.

Voeg er nu de aubergine, courgette en champignons aan toe en bak ze even kort.

Voeg er de tomatenpuree aan toe en bak die even mee.

Doe er nu de kruiden en tomaten bij en laat dit een kwartiertje sudderen.

Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat Ras el Hanout.

Voeg er de gekookte en uitgelekte macaroni aan toe en meng alles onder elkaar.

Serveer de macaroni met aubergine met stukjes mozzarella en een tomatensalade.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteMacaroni
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties 2

  1. Mieke says:
    1 jaar geleden

    Vandaag de Macaroni met gourgette en ras el hanout gemaakt .
    Het was weer eens wat anders ,maar best lekker .
    Heb nog wel wat ras el hanout bijgedaan .
    Voor herhaling vatbaar !

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Goed om te horen dat het lekker was, en de hoeveelheid kruiden is ook per persoon, maar kan ook per kruidenmengsel heel verschillend zijn.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!