Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus – Pastasalades worden enorm gewaardeerd en zijn goed geschikt als snelle maaltijd. Dat geldt dus ook voor dit recept voor een macaronisalade met kip. En als je dit recept gaat maken kun je natuurlijk verschillende soorten pasta gebruiken. Op de foto zie je ook dat er een andere pasta gebruikt is dan macaroni. Francesine zie je op de foto, maar dat is een pastasoort waar je niet zo makkelijk aan kunt komen, en dat kun je dus een-op-een vervangen door macaroni.
Met een pastasalade kun je goed de restjes uit de koelkast opmaken
Het grote voordeel van een pastasalade is dat je er bijna onbeperkt mee kunt variëren. Restjes groenten of restjes vlees in de koelkast gaan moeiteloos op in een pastasalade. Gebruik ze dus ook vooral als je dit recept gaat maken. Natuurlijk heb je een aantal dingen nodig in de basisvoorraad. Olijfolie bijvoorbeeld, maar ook honing en mosterd. Kwark of mayonaise heb je hopelijk ook in huis, en zo kom je al snel tot iets echt lekkers. Deze macaronisalade met kip zorgt voor applaus aan tafel.
Lekker snel, maar wel eerst even marineren
Als je dit recept voor macaronisalade gaat maken moet je eerst even de kip marineren. Dat is een kwestie van de kipfilet snijden, een marinade maken, mengen en koel wegzetten. Om de smaken goed in te laten trekken moet dat een uur marineren. Je kunt in dat uur alvast de salade verder maken, je kunt ook nog even achter de TV kruipen of in de tuin gaan zitten. Het maken van de salade is 30 minuten werk. Je gaat namelijk wel die restjes groenten uit de koelkast snijden, en dat kost even tijd. Maar met een lekker muziekje op de achtergrond is dat meer ontspanning dan inspanning.
Jouw verrassende macaronisalade met kip
Door op deze manier met dit recept aan de slag te gaan ontstaat jouw unieke en verrassende macaronisalade. Misschien is het je wel eens opgevallen dat je tegenwoordig best veel kant-en-klare pastasalades kunt kopen. Maar die kunnen stuk voor stuk niet tippen aan de macaronisalade die jij op tafel gaat zetten. Jouw macaronisalade met kip is een volwaardig hoofdgerecht met kipfilet en lekker veel groenten. De marinade van de kip, maar ook de dressing van kwark en mayonaise maken het een unieke salade.
Maak de macaronisalade bij voorkeur een paar uur voordat je die gaat eten. Zo kunnen de smaken lekker intrekken en wordt jouw macaronisalade met kip nog lekkerder.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram kipfilet
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 1 eetlepel honing
- zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gram macaroni, of een pasta naar keuze
- 2 courgettes
- 1 grote winterwortel
- 200 gram kerstomaatjes
- 150 gram lente-ui
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1-2 eetlepels honing naar smaak
- 200 gram kwark
- 150 gram mayonaise
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus:
Snijd de kip overdwars doormidden zodat je dunne plakken krijgt. Doe de mosterd, de honing, peper en zout en een beetje olijfolie samen met de kipfilet in een stevig zakje en meng alles goed. Laat dit minimaal een uur in de koelkast marineren. Bak de kip in een klein beetje olie in ongeveer 10-15 minuten zachtjes gaar. Zet opzij om af te koelen.
Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de pasta direct koud wanneer deze gaar is en laat goed uit lekken.
Snij of rasp de wortel in fijne reepjes. Snij de courgette ook in smalle reepjes of blokjes. De lente-ui mag in ringetjes gesneden worden en de kerstomaatjes doormidden. Maak nu een sausje van de grove mosterd, honing, kwark en mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Snij het vlees in reepjes of blokjes naar wens en meng alle ingrediënten door elkaar. Laat dit minimaal een uurtje staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Proef of er eventueel nog iets bij moet om de macaronisalade helemaal naar jouw smaak af te werken.
Tafel lekker !!
Klopt Mieke dit is best veel, het is een recept voor ruim 6 personen, we passen het direct aan. De verhoudingen in het recept zijn prima, maar wanneer je liever minder macaroni gebruikt kan dat natuurlijk altijd. Dat is het leuke van koken, pas het recept aan naar jouw smaak.
Hoi Conny,
ik lees 500-gram macaroni,voor 4-personen .is dat niet veel ?
ikzelf neem meestal 100-gram ,als je daar nog groenten en vlees bij doet ,
heb ik meestal genoeg voor 2-pers..
wij hebben liever meer groenten ,dan de rest .!!!