Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Orzo met ballen; Lekker en smaakvol op de camping

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
orzo met ballen

Orzo met ballen; Uit de campingkeuken – Wie beweert dat eten op de camping altijd primitief is, heeft het grondig mis. Maar al te vaak eindigt een maaltijd op de camping bij frieten, een broodje of de barbecue. Toch kun je ook met een gebrekkig aantal pannetjes een verse en gezonde maaltijd op tafel zetten. Vandaag deel ik met jullie een pastamaaltijd voor op de camping. Een erg lekkere, al zeg ik het zelf, en het leuke van deze pastaschotel is dat de kinderen mee kunnen helpen met het draaien van de balletjes. Dubbel feest dus!

Orzo is een pastasoort dat je moet bereiden als rijst. In Griekenland noemen ze Orzo ook wel Kritharaki. Gewoon even koken en verder niet. Let er wel op (kan op de camping wel eens een probleem zijn) dat je water echt goed kookt voor je de Orzo toevoegt. De saus zit vol verse ingrediënten, en het fijne is dat je deze ook al een paar uur van tevoren kunt maken. Dat komt de smaak van deze saus alleen maar ten goede. Een gezellige klus voor één van de lange zomeravonden. Hoe mooi kan het campingleven zijn.

Orzo met ballen

  • 150 gram Griekse pasta (Kritharaki of Orzo)
  • 250 gram gehakt
  • 1 bolletje mozzarella
  • 10 kerstomaatjes
  • ½ ui in halve ringen gesneden
  • ¼ ui fijngesnipperd
  • 1 teentje look
  • 1/5 rode paprika in fijne reepjesgesneden
  • een snufje piri piri of pilipili
  • een snufje paprikapoeder
  • een snufje provencaalse kruiden
  • 1 ei
  • 5 champignons in schijfjes gesneden
  • ½ blik tomaten pulp
  • Een beetje paneermeel
  • Een scheutje melk
  • zout en peper

Meng het gehakt met het ei, wat paneermeel en een scheutje melk. Voeg het gesnipperde uitje toe en maak af met zout en peper. Rol er met natte handen (of laat het de kinderen doen) balletjes van. Braad de balletjes even aan in olijfolie.

Halveer ondertussen de kerstomaatjes. Hussel ze doorelkaar met de gesneden champignons, de paprikareepjes en de ui in halve ringen. Snipper het teentje knoflook en doe bij de groenten. Verhit een pan met wat olie en laat hierin alle groenten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper, zout, piri piri en paprikapoeder. Voeg de tomaten pulp toe. Wordt de massa te dik dan kun je gewoon iets water toevoegen.

Doe dan de gehaktballetjes bij de saus en laat nog zo’n 10 minuten zachtjes sudderen. Leg er dan de mozzarella in schijfjes bovenop doe het deksel op de pan en laat nog eens 5 minuten sudderen.

Ondertussen de Orzo gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng met een klein beetje olijfolie en een snufje provencaalse kruiden.

Tafel lekker!

Tags: Camping receptenGriekspastasauzenVleesVlees - Gehakt
DeelPinTweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!