• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Een romige ovenschotel met verse raapsteeltjes en gerookte kip – makkelijk, lekker en helemaal van het seizoen

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
0
0
Ovenpasta met raapsteeltjes

Een warme ovenschotel met een frisse lentegroente: deze ovenpasta met raapsteeltjes is een eenvoudige manier om het seizoen op tafel te zetten. Raapsteeltjes zijn echte voorjaarsgroenten. Ze zijn maar kort verkrijgbaar en dat maakt ze bijzonder. Je herkent ze aan hun slanke steeltjes en groene blaadjes, een beetje als een mix tussen spinazie en veldsla. En net als spinazie hoef je ze maar heel kort te verwarmen – dat scheelt gedoe in de keuken.

In dit recept gebruik je verse raapsteeltjes. Die zorgen voor een lichte, pittige smaak die mooi combineert met de zachte kruidenroomkaas en romige saus. Veel mensen grijpen naar voorgesneden groenten of pastasauzen uit een pakje, maar met deze verse ingrediënten maak je in een paar stappen zelf een volle, romige pastaschotel – zonder kunstmatige toevoegingen.

De gerookte kipfilet geeft het geheel extra smaak zonder dat je veel hoeft te doen. Omdat die al gegaard is, hoef je hem alleen even mee te verwarmen met de ui en raapsteeltjes. Zo blijft alles lekker mals. En met een laagje gesmolten kaas uit de oven wordt het een echte comfortmaaltijd.

Serveer de schotel direct uit de oven, aan tafel in de schaal. Een simpele groene salade of wat extra raapsteeltjes ernaast maakt het af. Geen ingewikkelde technieken, geen lange boodschappenlijst. Gewoon een verse maaltijd die smaakt naar lente.

Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!

Ovenpasta met raapsteeltjes

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram raapsteeltjes
  • 300 gram gerookte kipfilet
  • 300 gram roomkaas met kruiden
  • 350 gram fusilli
  • 1 ui, in halve ringen
  • 200 ml kookroom
  • 150 gram geraspte jonge Goudse kaas
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de groente en snijd een stukje van de stelen af.

Haal de mooie kleine blaadjes van de steeltjes en houd deze apart.

Snijd de steeltjes in dunne reepjes. De grove bladeren snijd je in repen.

Snijd de kipfilet in dunne plakken en daarna in reepjes.

Snijd de ui in halve ringen.

Kook de fusilli volgens de verpakking in water met een theelepel zout.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan, wok of braadpan. Fruit hierin de ui en de kipfilet zachtjes tot de uien glazig zijn. Ze hoeven niet bruin te worden.

Voeg de gesneden raapsteeltjes toe en warm kort door. Zet het vuur uit.

Verwarm in een pannetje 2/3 van de roomkaas, de kookroom en 50 ml water. Breng op smaak met royaal zwarte peper.

Giet de pasta af en schep de hete pasta op de raapsteeltjes, meng even kort door. Voeg nu de achtergehouden blaadjes toe.

Schep het pastamengsel over in een passende vuurvaste schaal.

Verdeel de saus over de pasta.

Verdeel de resterende roomkaas met een theelepel over de schotel en bestrooi alles met geraspte kaas.

Zet de schaal een halfuurtje op het rooster in het midden van de oven zodat de pasta goed heet wordt en de kaas smelt en een kleurtje krijgt​.

Serveer de ovenpasta met raapsteeltjes direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVlees - Gerookte kip
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!