• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Met gegrilde paprika, romige saus en frisse feta zet je eenvoudig een smaakvolle vegetarische pasta op tafel

0
Pappardelle met gepofte paprika

Pappardelle met gepofte paprika maak je niet uit een potje. Je maakt het met verse paprika’s die je zelf grilt. Dat kan op de barbecue, in de grillpan of zelfs in de airfryer. Het is een kleine handeling, maar het verschil in smaak is groot. Zelf gepofte paprika smaakt voller en zoeter, en geeft deze pappardelle met gepofte paprika een lichte rooksmaak. Zeker als je het paprikavocht meeneemt in de saus. Dat is puur smaak.

Voor dit recept gebruik je rode paprika’s, omdat die het zoetst zijn. Grill ze tot het vel zwart blakert, laat ze afgedekt afkoelen en trek daarna het vel eraf. Zo maak je de basis voor een saus die niet te vergelijken is met een kant-en-klare variant. Geen zurige olie of azijn, maar alleen zachte, geroosterde groentesmaak.

Pappardelle met gepofte paprika is vers koken zonder gedoe

Pappardelle met gepofte paprika en spinazie is een vegetarisch pastagerecht dat snel op tafel staat. Je begint met de groente: ui voor het aroma, spinazie voor de vulling, en die zelf gepofte paprika voor de smaak. Een lepel tomatenpuree en wat paprikapoeder maken de saus diepte en kleur. Crème fraîche zorgt voor de romigheid. Geen pakjes, geen zakjes, gewoon koken met losse ingrediënten.

De verse spinazie laat je kort slinken in een droge pan. Even laten uitlekken en grof snijden. Zo behoud je de structuur, en dat maakt het geheel net wat rijker. De ui bak je glazig, dan gaat de tomatenpuree erbij en daarna de rest van de groenten. Laat alles even doorwarmen terwijl je de pappardelle kookt. Die is al binnen 4 minuten gaar, zeker als je verse pasta gebruikt. Pappardelle met gepofte paprika vraagt om een brede pastasoort, zodat de saus goed blijft hangen.

Pappardelle met gepofte paprika met feta en cashewnoten

Feta maakt dit gerecht af. De zoute, frisse kaas past perfect bij de zoete paprika en romige saus. Verkruimel de feta pas aan het eind, direct op het bord. Zo blijft de smaak krachtig. Cashewnoten geven een kleine crunch. Even grof hakken en klaar. Je hoeft ze niet te roosteren, maar het mag wel als je wat extra smaak wilt toevoegen.

Pappardelle met gepofte paprika is een gerecht dat er mooi uitziet, ook als je niet veel ervaring hebt in de keuken. Serveer op een ruim bord, strooi de feta en noten erover, en zet er een glas water met citroen of een simpele witte wijn naast. Het is een klein tafelmoment zonder gedoe.

Paprika grillen doe je gewoon zelf

Maak gerust extra als je toch paprika’s grilt. Pappardelle met gepofte paprika kun je makkelijk nog een keer maken als je de gegrilde paprika in de koelkast of diepvries bewaart. Laat ze helemaal afkoelen, verwijder het vel, bewaar het sap, en vries ze in in porties. Zo heb je altijd een smaakbasis voor pasta’s, soep of spreads. Pappardelle met gepofte paprika is dan nog sneller klaar.

Gebruik het liefst verse pappardelle uit de koeling, feta van de kaasboer en spinazie van de groentekraam of supermarkt. Deze pappardelle met gepofte paprika bewijst dat vers koken geen tijd hoeft te kosten.

Feta

Ontdek alles over Feta; tips, feiten en heerlijke recepten

Wat weet jij van de bekendste Griekse kaas? Alles wat je moet weten over Feta lees je in dit artikel. Natuurlijk met de lekkerste recepten!

Spinazie & pasta

Spinazie en pasta; een perfecte match

Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Pappardelle met gepofte paprika, spinazie en feta

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 paprika’s
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gram echte feta
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 gram cashewnoten
  • zout en peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 225 gram pappardelle

Bereidingswijze van dit recept

Grill de paprika’s ongeveer 20 minuten op een barbecue, boven een vlam of in de airfryer tot ze verkleurd en zacht zijn.

Doe de gegrilde paprika’s in een schaal en dek deze af. Laat ze afkoelen.

Haal de velletjes van de paprika’s, verwijder de steeltjes en zaadjes en vang het sap op.

Snijd de ui fijn.

Snijd de paprika in grove stukken.

Zet een pan met water en wat zout op het vuur om de pappardelle te koken. Kook deze volgens de instructies op de verpakking, meestal maximaal 4 minuten.

Laat de spinazie kort slinken in een hapjespan met aanhangend water. Haal de spinazie eruit en snijd deze grof.

Bak de ui in een beetje olie glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.

Voeg de spinazie, paprika, crème fraîche, paprikapoeder, een halve theelepel zout en flink wat versgemalen peper toe.

Voeg de gekookte pappardelle en 2-3 eetlepels kookwater toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.

Verdeel de pappardelle met gepofte paprika en spinazie over twee borden.

Verkruimel de feta erover.

Hak de cashewnoten grof en strooi deze ook over de borden.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.