• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met asperges en zalm

Het recept voor een maaltijdpasta met asperges

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
1
0
pasta met asperges

Pasta met asperges en zalm – Een heerlijke manier om asperges eens anders te serveren.

Asperges met zalm en pasta

Asperges zijn er maar kort en als je liefhebber van dit witte goud bent, eet je ze waarschijnlijk in die korte tijd bijna wekelijks. Meestal worden asperges op de klassieke manier gegeten, met nieuwe aardappelen, gekookte ham en een gekookt eitje. Dat is erg lekker, maar om dat nu iedere keer zo te eten wordt een beetje saai.

Je ziet tegenwoordig vaak dat er vis bij de asperges geserveerd wordt. Meestal is dit zalm, zowel gerookt als gebakken. Maar die aardappels blijven er vaak toch nog standaard bij. Bij dit recept van pasta met asperges en zalm laat je de aardappels voor wat ze zijn en maak je gebruik van verse pasta. Dit pastagerecht is heerlijk fris en vernieuwend en misschien een voor jou vreemde manier om asperges te serveren, maar probeer het eens, je krijgt er vast geen spijt van. En als je er graag een botersaus bij wilt serveren dan kan dat natuurlijk, maar nodig is het niet.

Tomaat en basilicum bij asperges?

Het basilicum lijkt misschien te sterk van smaak voor de delicate asperges, maar door ze even te bakken in de boter worden de blaadjes licht en knapperig. De smaak gaat deels in de boter zitten en geeft de boter een heerlijke smaak, die zeker niet overheerst. De pasta met asperges je met in die boter gepofte tomaatjes. Die geven een heerlijk fris accent aan de zalige maaltijd van pasta met asperges en zalm.

Aspergekoppen zijn ideaal in soepen en salades

Asperge koppen

Als je de mogelijkheid hebt om asperges rechtstreeks bij de boer te halen, moet je zeker ook eens kiezen voor de aspergekoppen. Dit zijn te kort afgestoken of gebroken asperges. Vaak heb je zo ook nog in dikke en dunne varianten. Die dunne zijn zo groot en dik als een pink en hoef je meestal niet te schillen. Die asperges zijn dus ideaal om in dit gerecht van pasta met asperges te verwerken. De prijs van de aspergekoppen is ook nog eens erg gunstig dus dat is dan weer mooi meegenomen.

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Geniet volop van asperges in de korte tijd dat ze er zijn. Hier vind je heel veel lekkere recepten voor asperges met vis.

Pasta met asperges en zalm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram aspergekoppen
  • 400 gram verse tagliatelle
  • 400 gram kerstomaatjes
  • 4 moten zalm
  • 25 + 100 gram roomboter
  • 4 takjes basilicum
  • 1 eetlepel suiker
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met asperges en zalm:

Haal de zalm uit de koelkast en laat op temperatuur komen.

Schil indien nodig de asperges en snijd ze in stukken ter grootte van je pink.

Breng een pan met een laagje water en een beetje zout aan de kook en doe daar de stukken asperges in. Laat ze 2 minuten koken met de deksel op de pan en zet het vuur uit. Check na 5 minuten of ze gaar zijn, anders nog even laten garen.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de zalm in de 25 gram boter in ongeveer 2-3 minuten per kant. Bestrooi met zout en peper en zet opzij.

Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de blaadjes van het basilicum. Leg ze op een stukje keukenpapier.

Doe nu de tomaatjes in de warme boter en strooi er een eetlepel suiker en zout en peper overheen. Laat de tomaatjes onder voortdurend bewegen van de pan even karameliseren tot de velletjes beginnen te scheuren. Haal ze voorzichtig uit de pan en leg ze bij de zalm.

Schep de asperges met aanhangend water in de boter en bak ze even kort door, zodat ze allemaal een dun laagje boter hebben. Haal ze uit de pan en schep nu de pasta met aanhangend water in de pan. Schep goed door, voeg eventueel een beetje extra aspergevocht of boter toe. Bestrooi met zout en peper.

Schep de pasta op borden en verdeel er de tomaten en aspergekoppen over. Bestrooi met stukjes gebakken basilicum. Leg er de moot zalm op.

Verwarm een klein beetje aspergenat met de boter van de zalm en verdeel dit over pasta met asperges en zalm.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin14VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!