• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Binnen 15 minuten op tafel!

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
4
Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes – Heb je zin in een snelle maaltijd, boordevol verse ingrediënten? Wist je al dat champignons en blauwe kaas een supercombinatie vormen? Nee? Ga dan eens voor een romige pastaschotel, waarin champignons en blauwe kaas de hoofdrol spelen. Daar ga je zeker van genieten! Het recept om de pasta met blauwe kaas te maken vind je onderaan dit artikel.

Je maakt de lekkerste pastagerechten met verse ingrediënten

Zelfs voor een hele snelle pastamaaltijd hoef je geen gebruik te maken van een zakje mix voor pastasaus of een pot kant-en-klare pastasaus. Met een handjevol verse en makkelijk te verkrijgen ingrediënten en een goed recept kook je binnen 20 minuten een heerlijk, gezond en vers gerecht. De pasta met blauwe kaas is een goed voorbeeld van zo’n recept.

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Met wat goed gekozen ingrediënten, die lekker met elkaar matchen, is het makkelijk koken. Met onderstaand recept lukt dat zeker. Champignons, spekjes en pasta gaan altijd goed samen, en de kaas geeft een pittige touch aan het geheel. Zeker als je voor een wat pittiger blauwe kaas als Danish Blue of Roquefort kiest. Kies voor witte champignons, of kastanjechampignons. Ze passen allebei prima in het recept, dus aan jou de keus. Dus verras je tafelgenoten eens met de pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes. Ze gaan er vast vaker om vragen!

Welke pastasoort kies je?

Toen er gekookt werd voor de foto van het recept, is er gekozen voor farfalle, ook wel bekend als vlinder- of strikjespasta. In principe kun je voor dit recept elke pasta gebruiken die je in huis hebt, of die jij lekker vindt. Het is wel, gezien het formaat van de champignons, om voor de pasta met blauwe kaas een korte pasta te kiezen. Dat eet het makkelijkst. Wil je spaghetti gebruiken? Snijd de paddenstoelen dan wat fijner.

 

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Roquefort

Roquefort; Wereldberoemde Franse kaas

Roquefort de blauwaderkaas met behoorlijk wat pit gemaakt volgens eeuwenoude traditie. Een kanjer voor op je kaasplank en in de keuken.

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram korte pasta
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 500 gram champignons, in plakjes
  • 250 ml kookroom
  • 250 gram pittige blauwe kaas ( Danish Blue, Roquefort, Cabrales)
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes:

Verhit een braadpan of diepe koekenpan. Bak hier in de spekreepjes uit.

Voeg de gesnipperde ui toe en bak hem even mee tot hij glazig is. Doe dan de champignons erbij en bak die mee tot ze gaar zijn.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.

Schenk de kookroom bij het mengsel en verhit het tot het kookt. Verkruimel dan de blauwe kaas erbij en laat hem smelten.

Roer de peterselie erdoor, en breng de saus op smaak met zwarte peper, en als het nodig is, wat zout. Let er op dat de kaas ook al behoorlijk zout is.

Giet de pasta af. Roer de saus door de pasta en serveer direct. Bestrooi eventueel met nog wat gehakte peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Blauwe kaas
DeelPin9VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Reacties 3

  1. JustUs says:
    2 jaar geleden

    Was super lekker, ikheb echter de champignons droog gebakken dan nemen ze minder vocht, in dit geval spekvet, op.
    Jammer, dat je het (de) recept(en) niet kan delen via WhatsApp 🫤

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Dat is een goed idee, Justus. Er is inmiddels een knop toegevoegd om recepten te kunnen delen via e-mail en Whatsapp!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief