Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes – Heb je zin in een snelle maaltijd, boordevol verse ingrediënten? Wist je al dat champignons en blauwe kaas een supercombinatie vormen? Nee? Ga dan eens voor een romige pastaschotel, waarin champignons en blauwe kaas de hoofdrol spelen. Daar ga je zeker van genieten! Het recept om de pasta met blauwe kaas te maken vind je onderaan dit artikel.
Je maakt de lekkerste pastagerechten met verse ingrediënten
Zelfs voor een hele snelle pastamaaltijd hoef je geen gebruik te maken van een zakje mix voor pastasaus of een pot kant-en-klare pastasaus. Met een handjevol verse en makkelijk te verkrijgen ingrediënten en een goed recept kook je binnen 20 minuten een heerlijk, gezond en vers gerecht. De pasta met blauwe kaas is een goed voorbeeld van zo’n recept.
Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes
Met wat goed gekozen ingrediënten, die lekker met elkaar matchen, is het makkelijk koken. Met onderstaand recept lukt dat zeker. Champignons, spekjes en pasta gaan altijd goed samen, en de kaas geeft een pittige touch aan het geheel. Zeker als je voor een wat pittiger blauwe kaas als Danish Blue of Roquefort kiest. Kies voor witte champignons, of kastanjechampignons. Ze passen allebei prima in het recept, dus aan jou de keus. Dus verras je tafelgenoten eens met de pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes. Ze gaan er vast vaker om vragen!
Welke pastasoort kies je?
Toen er gekookt werd voor de foto van het recept, is er gekozen voor farfalle, ook wel bekend als vlinder- of strikjespasta. In principe kun je voor dit recept elke pasta gebruiken die je in huis hebt, of die jij lekker vindt. Het is wel, gezien het formaat van de champignons, om voor de pasta met blauwe kaas een korte pasta te kiezen. Dat eet het makkelijkst. Wil je spaghetti gebruiken? Snijd de paddenstoelen dan wat fijner.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Roquefort; Wereldberoemde Franse kaas
Roquefort de blauwaderkaas met behoorlijk wat pit gemaakt volgens eeuwenoude traditie. Een kanjer voor op je kaasplank en in de keuken.
Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram korte pasta
- 1 (rode) ui, gesnipperd
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 500 gram champignons, in plakjes
- 250 ml kookroom
- 250 gram pittige blauwe kaas ( Danish Blue, Roquefort, Cabrales)
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes:
Verhit een braadpan of diepe koekenpan. Bak hier in de spekreepjes uit.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak hem even mee tot hij glazig is. Doe dan de champignons erbij en bak die mee tot ze gaar zijn.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
Schenk de kookroom bij het mengsel en verhit het tot het kookt. Verkruimel dan de blauwe kaas erbij en laat hem smelten.
Roer de peterselie erdoor, en breng de saus op smaak met zwarte peper, en als het nodig is, wat zout. Let er op dat de kaas ook al behoorlijk zout is.
Giet de pasta af. Roer de saus door de pasta en serveer direct. Bestrooi eventueel met nog wat gehakte peterselie.
Tafel lekker !!
Was super lekker, ikheb echter de champignons droog gebakken dan nemen ze minder vocht, in dit geval spekvet, op.
Jammer, dat je het (de) recept(en) niet kan delen via WhatsApp 🫤
Dat is een goed idee, Justus. Er is inmiddels een knop toegevoegd om recepten te kunnen delen via e-mail en Whatsapp!