Pasta met courgette en gehakt – echt lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn.
Pasta zonder tomatensaus
Pasta wordt meestal met een tomatensaus en gehakt gegeten. Vaak nog aangevuld met ui, prei, paprika of andere groenten. Echt pasta op z’n Hollands dus. De Italianen houden pasta over het algemeen heel simpel, en simpel is vaak sneller, wat zeker na een dag werken fijn is. Maak dan eens pasta met courgette en gehakt. De smaak van pasta met courgette en gehakt is onmiskenbaar Italiaans, want het is gebaseerd op een favoriet Italiaans pastagerecht spaghetti alla Nerano. Als er mensen met verstand van pasta zijn, zijn het wel de Italianen.
Pasta met courgette en gehakt
Je hebt spaghetti, courgette, gehakt, een citroen en Parmezaanse kaas nodig voor de pastaschotel. Je hebt waarschijnlijk al uien en knoflook in huis, anders moet je die ook gaan halen. In het courgetteseizoen (de zomermaanden) is dit ook nog eens een betaalbaar pastagerecht. Twee in blokjes gesneden courgettes is een hele berg en het lijkt teveel, maar het komt goed, eenmaal gebakken en door de spaghetti gemengd valt het reuze mee. Combineer het met rundergehakt of kalfsgehakt, dat is het lekkerst. Het citroentje geeft de pasta een lichte en zomerse smaak.
Met lekkere kaas
Pasta met courgette en gehakt is makkelijk te maken en vrij snel klaar. De saus wordt gemaakt met Parmezaanse kaas, niet zoals je gewend bent met een kaassaus, maar met pastawater zoals ook de Italianen dat doen en geraspte Parmezaanse kaas. Omdat Parmezaanse kaas vrij sterk van smaak is, heb je er ook niet heel veel van nodig. Belangrijk is wel dat je lekkere Parmezaanse kaas gebruikt, van een stuk dus, en geen poeder uit een zakje.
Vandaag staat het eten snel op tafel
Dit makkelijke recept, dat overigens ook niet heel duur is, staat in een half uur op tafel. En nee, dat is geen laffe hap, maar een echt lekkere maaltijd met verse ingrediënten. Ideaal voor in de zomer of nazomer als de courgettes op zijn voordeligst zijn. Ga die pasta met courgette en gehakt dus vooral een keer proberen.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden
De lekkerste variaties met pasta en courgette op een rij. Makkelijk en snel! Kies voor combinaties met vlees of vis of ga voor vegetarisch.
Pasta met courgette en gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 courgettes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt of kalfsgehakt
- olijfolie
- 1 citroen
- 350 gram spaghetti
- Een stukje Parmezaanse kaas (ca. 150 gram)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met courgette en gehakt:
Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de ui grof.
Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg er royaal zout aan toe en kook hierin de spaghetti volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Bak de courgette in 2 porties in een flinke scheut olijfolie beetgaar.
Haal de courgette uit de pan en bak in dezelfde pan het gehakt rul. Breng op smaak met peper, zout, oregano en tijm en pers er de knoflook boven uit. Voeg er de uien aan toe en bak ze even mee tot ze glazig zien.
Rasp ongeveer de helft van de schil van de citroen boven het gehaktmengsel, pers de citroen uit en voeg het sap toe. Laat even doorkoken.
Voeg de courgette toe samen met 200 ml kookwater van de pasta. Rasp er ongeveer de helft van de kaas over en meng alles even door.
Voeg de gekookte spaghetti toe en meng kort.
Verdeel de spaghetti met courgette en gehakt over 4 borden. Rasp er de rest van de kaas over en serveer direct.
Tafel lekker !!
Wat een geweldig recept. Ik heb vegetarisch rulgehakt genomen en een rood pepertje toegevoegd.
Fijn dat het recept in de smaak valt, Peter. Leuk die vervanging van het gehakt en toevoeging van het pepertje voor extra pit.
Heerlijk, heerlijk maar 500 gram gehakt voor 4 personen is echt teveel
Fijn dat het gesmaakt heeft, de hoeveelheid van het gehakt is makkelijk aan te passen toch?
Ik snap echt niet wat gehakt in dit gerecht doet.
Omdat?