• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
pasta met geitenkaas

Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie – Geitenkaas is veelzijdig en in heel veel soorten verkrijgbaar. Eigenlijk net zoveel soorten als kaas van koemelk. Elke kaas heeft zijn eigen karakter wat ook voor kaas van koemelk geldt. Eigenlijk als je het zo bekijkt lijken kaas van koemelk en geitenkaas best wel heel veel op elkaar. Maar er zijn toch wel wezenlijke verschillen. Want geitenkaas smaakt toch wel anders dan kaas van koemelk en is vaak witter van  kleur. En op de vraag waarom dat zo is geven wij graag het antwoord.

Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie

Omdat er zoveel lekkers te maken is met geitenkaas lees je hieronder een zomers recept met verse geitenkaas. Dit recept met zomerse ingrediënten zoals tomaat en spinazie smaakt romig en zacht en dat zonder room. Omdat er geen vlees in zit is het ideaal voor vegetariërs of voor je Meatless Monday. Een mild pastagerecht met geitenkaas, voor die zomerse doordeweekse dag.

Ingrediënten voor 1 á 2 personen

  • 100 gram pasta
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 kleine uien
  • 1 grote teen knoflook
  • 100 gr champignons
  • 7 kleine smaak trostomaten
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el balsamicoazijn
  • 60 gr verse geitenkaas + 2 extra blokjes voor garneren
  • 4 el aanhangend kookwater van de pasta
  • 100 gr verse spinazie
  • zout en peper
LT-Zomerse-pasta-met-geitenkaas-gasfornuis

Kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking of maak lekker je eigen pasta met dit recept. Houd 4 el kookwater van de pasta achter als je de pasta afgiet.

In de tijd dat de pasta kookt kun je beginnen met het maken van de saus. Haal de schil van de ui en snij deze in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Zet een hapjespan op het vuur en voeg hier de ui aan toe. Laat dit op zacht vuur aanfruiten. Pel de knoflook en pers deze met een knoflookpers boven de ui. Maak de champignons evt. schoon en snij deze in kwarten. Voeg deze bij de ui en knoflook en zet het vuur hoger. Bak de champignons aan tot ze beginnen te kleuren.

Snij de tomaat in kleine blokjes voeg dit toe aan de hapjespan. Roer alles goed door.  Voeg de Italiaanse kruiden en balsamicoazijn toe zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snij de verse geitenkaas in kleine blokjes.  Als de pasta uitgelekt is voeg je deze met de geitenkaas en 4 e l kookwater toe aan de hapjespan. Laat dit geheel een kleine 10 minuten op zacht vuur staan, met deksel op de pan, zodat alle smaken kunnen trekken en de saus dikker wordt.

Was de spinazie zodat er geen zand meer in zit. Voeg na 10 minuten de spinazie toe en doe het deksel er weer op. Als het net begint te slinken draai je het vuur uit en kun je de spinazie door de pasta en saus roeren. Breng het gerecht op smaak met zout & peper.

Snij de laatste twee blokjes in kleine stukjes en serveer deze over deze zomerse pasta met geitenkaas heen.

Eet smakelijk!

Tags: Camping receptenKaasKaas - GeitenkaasVegetarisch
DeelPin13VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief