Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten – Pasta is een gerecht wat in veel huishoudens regelmatig op tafel verschijnt. Vaak als er niet heel veel tijd is om uitgebreid te koken. Pasta is een basis ingrediënt dat met bijna alles te combineren is. Dus de mogelijkheden zijn eindeloos en naadloos aan te passen aan de groenten van het seizoen. In dit recept gebruiken we verschillende groene groenten die in het voorjaar verkrijgbaar zijn. Al is dat een rekbaar begrip. Veel groente komt tegenwoordig uit kassen, waardoor ze een groot gedeelte van het jaar verkrijgbaar zijn. Het gerecht wordt afgemaakt met gerookte zalm. Deze ingrediënten samen maken dit tot een pastagerecht dat bol staat van de groenten, dus super gezond is en heel snel op tafel staat!
Gerookte zalm
Dit zijn warm of koud gerookte zalmfilets. Gerookte zalm is een ingrediënt dat je voor elke maaltijd kunt inzetten. Zelfs voor het ontbijt. Je kunt er werkelijk van alles mee doen. In de salade, op het brood, denk bijvoorbeeld aan de klassieke bagel met roomkaas en gerookte zalm. Maar ook in een warme maaltijd doet gerookte zalm het prima.
Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram korte pasta, penne, fussili o.i.d.
- 1 courgette, in blokjes
- 200 gram sugarsnaps, afgehaald
- 100 gram groene aspergetips, gehalveerd
- 200 gram doperwten, vers of uit de diepvries
- 200 gram gerookte zalm, in reepjes gesneden
- 200 gram crème fraîche
- 2 el citroensap
- 8 gram verse dille, fijn gesneden
- peper
- zout
- olie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten:
Verhit wat olie in een braadpan, hapjespan of wok. Roerbak hierin de sugarsnaps, aspergetips en de doperwten. Zet het vuur laag en let er op dat de groenten niet te donker kleuren.
Na een paar minuten doe je de courgetteblokjes erbij en bak je deze mee tot ze beetgaar zijn.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in water met wat zout.
Roer de crème fraîche met de citroensap door de groenten heen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Schep de groente door de pasta, en roer de dille er door.
Als laatste voeg je de gerookte zalm toen en schep je deze er voorzichtig doorheen.
Serveer de pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten direct.
Tafel lekker!