Pasta met kabeljauw en groente – Van lekkere pastaschotels kun je nooit genoeg recepten hebben. De pastaschotel met kabeljauw en groente is zo’n voorbeeld van een makkelijk recept, dat maar zo tot je favorieten kan gaan horen. De saus maak je van verse tomaten, en je voegt er verse sperziebonen aan toe. Samen met de verse vis maakt dat dit pastagerecht tot een gezonde en volwaardige maaltijd, die ook nog eens heel lekker is. Duik jij vanavond nog de keuken in om die heerlijke pasta met kabeljauw en groente te maken? Dat gaan je tafelgenoten zeker op prijs stellen!
Kabeljauw, een populair visje!
Kabeljauw is een rondvis. De vis is een van de populairdere soorten, en dat is helemaal niet zo gek. De vis heeft een volle, neutrale smaak en past dan ook in veel verschillende gerechten. In dit recept voor pasta met kabeljauw en groente is verse kabeljauwfilet gebruikt. Als je dat in stukjes snijdt, is het snel gaar en het is voor dit gerecht niet erg als de vis een beetje uit elkaar valt. De vis wordt gegaard in de tomatensaus, dus je hoeft niet apart vis te bakken. Je koopt verse kabeljauw bij de viswinkel, of natuurlijk bij de viskraam op de markt.
Pasta met kabeljauw en groente, daar kun je ook mee variëren
Een leuke variant op het recept voor pasta met kabeljauw en groente maak je door de kabeljauw te vervangen door een andere vissoort, bijvoorbeeld verse zalmfilet. Je houdt verder gewoon het recept aan voor de bereiding van het originele gerecht.
Wil je een extra luxe variant? Voeg dan eens wat gepelde, rauwe, grote garnalen toe aan de saus. Je kunt die toevoegen op het moment dat je ook de vis toevoegt.
In de ingrediëntenlijst van pasta met kabeljauw en groente vind je ook zwarte olijven. Houd je niet van olijven? Geen probleem, je kunt ze gewoon uit het recept weglaten.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Pasta met kabeljauw en groente
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram verse kabeljauwfilet, in stukken
- 1 kilo tomaten, in stukjes
- 300 gram sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
- 1 klein blikje ansjovis, uitgelekt en zeer fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano
- 250 ml groentebouillon
- 25 zwarte olijven, zonder pit eet het makkelijkst
- 30 gram kappertjes, uitgelekt
- 300 gram korte pasta, bijvoorbeeld penne
- zout en peper
- olie om te bakken
- een paar takjes gehakte peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met kabeljauw en groente:
Kook de sperziebonen voor, in wat water met zout, tot ze beetgaar zijn. Laat ze uitlekken en spoel ze koud, zodat ze niet verder doorgaren.
Verhit een scheut olie in een braadpan. Bak hierin de ansjovis tot die begint te smelten. Voeg de knoflook toe en bak die even mee.
Doe de stukjes tomaat met de oregano in de pan, en laat ze meebakken tot er een saus ontstaat. Blus af met de bouillon. Voeg de olijven en de kappertjes toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Voeg de stukjes rauwe kabeljauw toe aan de saus, en laat die op een heel laag vuurtje gaar worden.
Doe de sperziebonen erbij en warm het geheel nog even goed door.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Als de kabeljauw gaar is, schep je de pasta en de peterselie door de saus. Serveer direct.
Tafel lekker !!