Pasta met kip en kerrie – wil je snel en makkelijk een pastarecept vol smaak op tafel zetten? Dan moet je pasta met kip en romige kerriesaus proberen! Kokosmelk en een frisse Granny Smith appel maken het gerecht af. Met dit recept voor pasta met kip en kerrie zet je straks een schaal vol hartverwarmend comfortfood met een frisse twist op tafel.
Met zelfgemaakte kerriesaus
Als je pasta met kip en kerrie gaat maken hoeft de kerriesaus echt niet uit een pakje of zakje te komen. Je maakt in een handomdraai zelf verse kerriesaus voor bij de pasta met kip. Bovendien zit de zelfgemaakte kerriesaus boordevol andere, lekkere en verse ingrediënten, zoals bleekselderij, ui en zure appel. Geloof het maar, als je de pasta met kip en zelfgemaakte kerriesaus geproefd hebt, wil jij nooit meer kerriesaus uit een pakje. Geen overbodige toevoegingen, alleen ingrediënten waar jij en je lijf blij van worden. Dat dat ook nog eens snel en makkelijk kan, is extra mooi meegenomen. In minder dan een halfuur staat het gerecht op tafel! Dit recept voor pasta met kip en kerrie is zo eenvoudig dat het ook voor een beginnende kok goed te doen is.
Pasta met een frisse hint, dankzij de Granny Smith
De toevoeging van een friszure Granny Smith appel maakt dit pastarecept uniek. De zure appel geeft een mooi contrast met de romige kokosmelk. In de zelfgemaakte kerriesaus gaat een lik honing en laat de Granny Smith daar nu ook perfect bij passen. Je vindt in dit gerecht de perfecte balans tussen zoet, zuur en hartig. Bovendien geeft de appel een knapperige bite aan de pasta met kip en kerrie.
Voor het maken van pasta met kip en kerrie gebruik je goede kipfilet
Zelf koken met verse ingrediënten. Dat is het motto van Lekker Tafelen. Dat wordt nog leuker voor jezelf als je met mooie en goede ingrediënten werkt. Als je dan de pasta met kip en kerrie gaat maken kun je voor de goedkoopste kipfilet kiezen, maar je kunt ook voor kwaliteit gaan. Je gaat het verschil zien in de pan, want een goede kipfilet laat nauwelijks water los tijdens het bakken. Daardoor krijg je een beter resultaat. Ben je toch afhankelijk van de kipfilet uit de supermarkt? Kies dan in ieder geval voor een hele kipfilet en niet voor kipfilet blokjes. De kiloprijs van voorgesneden kipfilet ligt hoger en dat is echt onnodig. Een kipfilet even zelf snijden is toch echt niet heel veel werk.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Pasta met kip en kerrie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram spaghetti
- 500 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 500 ml kokosmelk
- 2 zure appels, Granny-Smith
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels kerriepoeder
- cayennepeper
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij pasta met kip en romige, verse kerriesaus:
Snijd de kipfilet in hapklare stukken. Bak de kipfilet in ca. 5 minuten bruin. Hak de knoflook fijn en bak de knoflook aan, samen met de kipfilet.
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in fijne stukjes. Bewaar een pluk groen van het blad van de bleekselderij. Bak de bleekselderij aan samen met de kipfilet.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dobbelsteentjes van zo’n cm groot.
Zet intussen een grote pan water op en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies.
Voeg de kokosmelk bij de gebakken kipfilet. Roer twee eetlepels honing en twee eetlepels kerrie door de kokossaus en voeg de stukjes appel toe.
Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper uit de molen
Giet de gare pasta af en meng door de kip met kerriesaus. Serveer de pasta met kip en kerrie in een mooie schaal en werk af met wat gesnipperd groen van de bleekselderij en een snuf cayennepeper.
Tafel lekker !!
Ik ga voor het eerst uw recepten maken
Ik zag het voorbij komen op Google
En heeft het opgeslagen.
U hoort het nog wat we er van vonden.
Ik ben echt een kruiden mens.
Leuk Greta, we zijn benieuwd!
Snuf gember of nog beter vers, wat kurkuma en eventueel rozijnen en dan niks meer aan doen 👌🏻😃
Dat kan zeker, Florina! Mooie aanvulling op het geheel👍.