Pasta met kip en spinazie – Verse spinazie kun je vooral in het voorjaar en in de zomer volop kopen. Voor relatief lage prijzen kun je die heerlijke jonge en verse blaadjes op de markt kopen, maar ook bij de groentespecialist of bij de supermarkt. Je maakt met verse spinazie de lekkerste gerechten zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.
Verse spinazie is makkelijk, lekker en gezond
Die supergezonde groente wordt gelukkig steeds vaker vers gegeten. Waarom zou je diepvries spinazie of potjes spinazie gebruiken voor een recept dat je zelf gaat maken, als de verse variant veel lekkerder is en net zo snel klaar. Het wassen, waar vroeger veel tijd in ging zitten, is vaak niet meer nodig omdat verse spinazie meestal gewassen aangeboden wordt. Het is natuurlijk slim om zelf de spinazie nog een keer te spoelen, maar dat is zo gebeurd.
Pasta, kip en spinazie, dat betekent een snelle maaltijd
Pasta met spinazie is sowieso een top combinatie voor heel veel recepten. Als je een pastarecept maakt waarin spinazie en kippendijen een hoofdrol spelen, weet je dat het maken van dat recept geen uren in beslag neemt. De pasta hoef je alleen maar te koken, spinazie is in een oogwenk gaar, en ook de kip heeft geen uren nodig. Die is vaak zelfs lekkerder als hij, zoals in dit recept, snel even om en om gebakken wordt. Het is echt niet moeilijk om een gezonde en snelle maaltijd op tafel te zetten als je de juiste ingrediënten gebruikt.
Lekker veel groenten
In het recept voor pasta met kip en spinazie gaan lekker veel groenten. Groenten maken een gerecht kleurrijker en smaakvoller. Het is lekker om niet bij iedere hap precies hetzelfde te proeven. Snijd die groenten dan ook lekker grof, de spinazie hoef je zelfs helemaal niet te snijden, die blaadjes kun je makkelijk zo in het gerecht verwerken.
Door meerdere soorten groenten in een recept te verwerken eet je vanzelf meer groenten en maak je er een gezonde, kleurrijke en vooral lekkere maaltijd van.
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Spinazie en pasta; een perfecte match
Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.
Pasta met kip en spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram grove pasta
- 350 gram kippendijen
- 450 gram verse spinazie
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 rode paprika’s
- 1 pakje kruidenroomkaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met kip en spinazie:
Snij de courgette en de paprika in grove stukken. Snij de ui fijn en pers er de knoflook bij. Was de spinazie.
Zet een grote pan met royaal water en zout op en breng dit aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kippendijen in stukjes en kruid ze met een beetje zout en peper. Bak ze om en om gaar in een wok met hete olijfolie.
Haal de stukjes kip uit de pan en doe er nu de ui en de knoflook in, bak dit samen met de Italiaanse kruiden kort door.
Voeg er de courgette en de paprika aan toe en bak dit beetgaar.
Nu mag de kip terug in de pan samen met de kruidenroomkaas en een kopje van het pastawater. Roer dit even door zodat de kruidenroomkaas mooi verdeeld is. Gebruik als het nodig is eventueel meer pastawater.
Laat de spinazie in gedeeltes in de saus slinken.
Schud de pasta af en vang een gedeelte van het vocht op.
Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat van het achtergehouden kookvocht bij de pasta met kip en spinazie zodat er een lekkere saus ontstaat.
Tafel lekker !!