• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Geniet van een bord vol verse groenten en malse kip

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
2
0
Pasta met kip en spinazie

Pasta met kip en spinazie is een heerlijk gerecht boordevol verse groenten en smaak. Met verse spinazie, malse kippendijen en knapperige paprika’s maak je in korte tijd een voedzame maaltijd. Dit recept laat zien dat een goede pasta met verse ingrediënten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar mooie verse ingrediënten en een wokpan.

Het fijne aan pasta met kip en spinazie is dat je er makkelijk mee kunt variëren. Gebruik kippendijen voor extra malsheid en roer er wat kruidenroomkaas door voor een romige saus. Door de spinazie in porties toe te voegen, blijft het volume behouden en is de groente in een mum van tijd gaar. Een handje kookvocht maakt de saus mooi smeuïg. Zo staat er binnen 25 minuten een kleurrijke, smakelijke maaltijd op tafel waar je iedereen blij mee maakt. Pasta met kip en spinazie is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden.

Pasta met kip en spinazie

Porties: 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 350 gram grove pasta
  • 350 gram kippendijen
  • 450 gram verse spinazie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 1 pakje kruidenroomkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je pasta met kip en spinazie:

Snij de courgette en de paprika in grove stukken. Snij de ui fijn en pers er de knoflook bij. Was de spinazie.

Zet een grote pan met royaal water en zout op en breng dit aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kippendijen in stukjes en kruid ze met een beetje zout en peper. Bak ze om en om gaar in een wok met hete olijfolie.

Haal de stukjes kip uit de pan en doe er nu de ui en de knoflook in, bak dit samen met de Italiaanse kruiden kort door. Voeg de courgette en de paprika toe en bak dit beetgaar.

Doe de kip terug in de pan samen met de kruidenroomkaas en een kopje van het pastawater. Roer goed door zodat de roomkaas mooi verdeeld is. Laat de spinazie in gedeeltes in de saus slinken.

Schud de pasta af en vang een gedeelte van het kookvocht op. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor een lekkere saus.

Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: -
Kooktechniek: Wokken
Kooktijd: 15-30 minuten
Verse ingrediënten: Courgette, Kippendijen, Paprika, Spinazie

Pasta met kip en spinazie is een fijne maaltijd als je snel iets vers op tafel wilt zetten. Je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Met een paar mooie ingrediënten maak je een gezonde maaltijd boordevol smaak.

Dit gerecht is al bijzonder door de eenvoud en de versheid. Spinazie is vooral in het voorjaar en de zomer volop te krijgen. Door de groenten kort te bakken blijft alles knapperig. Zo smaakt je pastagerecht altijd fris en romig tegelijk.

Pasta met kip en spinazie, jij weet wat erin zit

Zelf koken betekent dat je precies weet wat erin zit. Je kiest zelf hoeveel groenten je toevoegt. Courgette en paprika maken het gerecht kleurrijk en geven bite. Kippendijen zorgen voor malsheid. Zo wordt pasta met kip en spinazie een snelle oplossing voor elke dag.

Gebruik een wok of grote pan, zodat de groenten kort en heet kunnen bakken. Door wat pastawater toe te voegen, wordt de saus lekker smeuïg. Zo blijft pasta met kip en spinazie licht en vol van smaak.

Variatietips

Dit gerecht kun je makkelijk aanpassen. Gebruik broccoli of doperwten in plaats van courgette. Voeg eens wat chilivlokken toe voor pit. Kies een grove pasta die de saus goed opneemt. Pasta met kip en spinazie smaakt vers het lekkerst, maar restjes warm je zo weer op met een scheutje kookvocht of room.

Met dit recept zet je altijd een makkelijke, verse maaltijd op tafel. Zeker in de lente smaakt spinazie op z’n best. Zo geniet je het hele jaar door van een pastagerecht dat snel, gezond en heerlijk is.

Pasta met kip en spinazie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram grove pasta
  • 350 gram kippendijen
  • 450 gram verse spinazie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 1 pakje kruidenroomkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Snij de courgette en de paprika in grove stukken. Snij de ui fijn en pers er de knoflook bij. Was de spinazie.

Zet een grote pan met royaal water en zout op en breng dit aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kippendijen in stukjes en kruid ze met een beetje zout en peper. Bak ze om en om gaar in een wok met hete olijfolie.

Haal de stukjes kip uit de pan en doe er nu de ui en de knoflook in, bak dit samen met de Italiaanse kruiden kort door.

Voeg er de courgette en de paprika aan toe en bak dit beetgaar.

Nu mag de kip terug in de pan samen met de kruidenroomkaas en een kopje van het pastawater. Roer dit even door zodat de kruidenroomkaas mooi verdeeld is. Gebruik als het nodig is eventueel meer pastawater.

Laat de spinazie in gedeeltes in de saus slinken.

Schud de pasta af en vang een gedeelte van het vocht op.

Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat van het achtergehouden kookvocht bij de pasta met kip en spinazie zodat er een lekkere saus ontstaat.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin121VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!