Pasta met kip en spinazie is een heerlijk gerecht boordevol verse groenten en smaak. Met verse spinazie, malse kippendijen en knapperige paprika’s maak je in korte tijd een voedzame maaltijd. Dit recept laat zien dat een goede pasta met verse ingrediënten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar mooie verse ingrediënten en een wokpan.
Het fijne aan pasta met kip en spinazie is dat je er makkelijk mee kunt variëren. Gebruik kippendijen voor extra malsheid en roer er wat kruidenroomkaas door voor een romige saus. Door de spinazie in porties toe te voegen, blijft het volume behouden en is de groente in een mum van tijd gaar. Een handje kookvocht maakt de saus mooi smeuïg. Zo staat er binnen 25 minuten een kleurrijke, smakelijke maaltijd op tafel waar je iedereen blij mee maakt. Pasta met kip en spinazie is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden.
Pasta met kip en spinazie
Ingrediënten:
- 350 gram grove pasta
- 350 gram kippendijen
- 450 gram verse spinazie
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 rode paprika’s
- 1 pakje kruidenroomkaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je pasta met kip en spinazie:
Snij de courgette en de paprika in grove stukken. Snij de ui fijn en pers er de knoflook bij. Was de spinazie.
Zet een grote pan met royaal water en zout op en breng dit aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kippendijen in stukjes en kruid ze met een beetje zout en peper. Bak ze om en om gaar in een wok met hete olijfolie.
Haal de stukjes kip uit de pan en doe er nu de ui en de knoflook in, bak dit samen met de Italiaanse kruiden kort door. Voeg de courgette en de paprika toe en bak dit beetgaar.
Doe de kip terug in de pan samen met de kruidenroomkaas en een kopje van het pastawater. Roer goed door zodat de roomkaas mooi verdeeld is. Laat de spinazie in gedeeltes in de saus slinken.
Schud de pasta af en vang een gedeelte van het kookvocht op. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor een lekkere saus.
Tafel lekker !!
Pasta met kip en spinazie is een fijne maaltijd als je snel iets vers op tafel wilt zetten. Je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Met een paar mooie ingrediënten maak je een gezonde maaltijd boordevol smaak.
Dit gerecht is al bijzonder door de eenvoud en de versheid. Spinazie is vooral in het voorjaar en de zomer volop te krijgen. Door de groenten kort te bakken blijft alles knapperig. Zo smaakt je pastagerecht altijd fris en romig tegelijk.
Pasta met kip en spinazie, jij weet wat erin zit
Zelf koken betekent dat je precies weet wat erin zit. Je kiest zelf hoeveel groenten je toevoegt. Courgette en paprika maken het gerecht kleurrijk en geven bite. Kippendijen zorgen voor malsheid. Zo wordt pasta met kip en spinazie een snelle oplossing voor elke dag.
Gebruik een wok of grote pan, zodat de groenten kort en heet kunnen bakken. Door wat pastawater toe te voegen, wordt de saus lekker smeuïg. Zo blijft pasta met kip en spinazie licht en vol van smaak.
Variatietips
Dit gerecht kun je makkelijk aanpassen. Gebruik broccoli of doperwten in plaats van courgette. Voeg eens wat chilivlokken toe voor pit. Kies een grove pasta die de saus goed opneemt. Pasta met kip en spinazie smaakt vers het lekkerst, maar restjes warm je zo weer op met een scheutje kookvocht of room.
Met dit recept zet je altijd een makkelijke, verse maaltijd op tafel. Zeker in de lente smaakt spinazie op z’n best. Zo geniet je het hele jaar door van een pastagerecht dat snel, gezond en heerlijk is.
Pasta met kip en spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram grove pasta
- 350 gram kippendijen
- 450 gram verse spinazie
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 rode paprika’s
- 1 pakje kruidenroomkaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Snij de courgette en de paprika in grove stukken. Snij de ui fijn en pers er de knoflook bij. Was de spinazie.
Zet een grote pan met royaal water en zout op en breng dit aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kippendijen in stukjes en kruid ze met een beetje zout en peper. Bak ze om en om gaar in een wok met hete olijfolie.
Haal de stukjes kip uit de pan en doe er nu de ui en de knoflook in, bak dit samen met de Italiaanse kruiden kort door.
Voeg er de courgette en de paprika aan toe en bak dit beetgaar.
Nu mag de kip terug in de pan samen met de kruidenroomkaas en een kopje van het pastawater. Roer dit even door zodat de kruidenroomkaas mooi verdeeld is. Gebruik als het nodig is eventueel meer pastawater.
Laat de spinazie in gedeeltes in de saus slinken.
Schud de pasta af en vang een gedeelte van het vocht op.
Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat van het achtergehouden kookvocht bij de pasta met kip en spinazie zodat er een lekkere saus ontstaat.
Tafel lekker !!