• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met kipgehaktballetjes en volop verse groenten

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
Pasta met kipgehaktballetjes en volop verse groenten

Pasta met kipgehaktballetjes – De Italiaanse keuken wordt door velen weggezet als droomkeuken. De eenvoud, de pure smaken, de authenticiteit, ze spreken absoluut tot de verbeelding. Als we het over pasta hebben zien we een Italiaanse oma voor ons die in een grote pot pastasaus staat te roeren. Bolognese saus, maar dan die kant-en-klare uit een potje. De Tv-commercial heeft zoden aan de dijk gezet. Heel Nederland kent die oma, maar kennen ze ook de echte geheimen van de “niet in scene gezette” oma?

De echte geheimen van de Italiaanse pasta zitten in de eenvoud. Pasta was de basis. De creativiteit van de Italiaanse oma deed de rest. Die echte oma gebruikte gewoon de restjes uit de koelkast. En waarom zouden wij dat niet doen? Voedselverspilling moet je namelijk echt niet willen. In dit recept werken we met kipgehakt en savooiekool. Daarmee ontstaat een royaal pastagerecht dat je met plezier op tafel zet.

Savooiekool

Savooiekool of groene kool; twee namen voor één koolsoort

De savooiekool word ook wel groene kool genoemd. Waar komt die vandaan? Waar let je op bij de aankoop? En wat kun je ermee maken?

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

5 heerlijke recepten met kipgehaktballetjes, de een nog lekkerder dan de ander. Met handige tips voor de lekkerste en mooiste balletjes.

Pasta met kipgehaktballetjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram savooiekool
  • 200 gram wortelen
  • 500 gram gekruid kipgehakt
  • 1 ei
  • 100 gram panko of paneermeel
  • 350 ml kookroom of andere room met een vetgehalte van 25%
  • zout en peper
  • gemalen nootmuskaat
  • olijfolie
  • 250 gram pasta ( casarecci di semola) of gewoon penne (kleine stukjes)

Bereidingswijze van dit recept

Pasta met kipgehaktballetjes maak je zo:

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snij de kool in vieren en haal de harde stronk eruit. Maak de bladeren los en pocheer ze ca. 3 minuten in een open pan met kokend, gezouten water. Giet ze dan af in een zeef en laat het blad schrikken onder ijskoud stromend water. Daarmee hou je de kleur van de groene kool optimaal.

Was en schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.

Meng het kipgehakt met ei en panko (Japans paneermeel) en draai er kleine soepballetjes van. Bak ze in olijfolie mooi goudbruin. Voeg de wortel en de room toe. Laat het geheel onder regelmatig roeren 5 minuten pruttelen.

Snijd het blad van de kool in dunne repen en doe bij het gehakt en de wortel. Voeg wat room toe als deze teveel inkookt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim kokend water. Volg hiervoor de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de saus. Serveer de pasta met kipgehaktballetjes direct.

Tafel lekker !!

DeelPin12VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Linguine met zeevenkel
Pastagerechten

Linguine met zeevenkel en romige champignonsaus

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Reacties 2

  1. M.Admiraal says:
    9 jaar geleden

    Jammer dar de voedingswaarden niet genoemd worden Als nierpatient moet ik de hoeveelheid eiwitten en natrium weten

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      We snappen het. De berekening van de voedingswaarde laten wij echter liever over aan personen / bedrijven die daar alles vanaf weten. Wij beperken ons tot de passie in eigen keuken. Er zijn diverse tools beschikbaar op het internet waar u de voedingswaarde van een ingrediëntenlijst kunt achterhalen.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!