• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met kruidige gemengde paddenstoelen (vegetarisch)

Een pastagerecht met volle, krachtige smaken

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
0
1
Pasta met kruidige gemengde paddenstoelen

Pasta met kruidige gemengde paddenstoelen – Ben je op zoek naar een geweldig lekkere vegetarische maaltijd met pasta? Stop dan maar met zoeken! De pasta met kruidige gemengde paddenstoelen is zo lekker en zo makkelijk te maken dat het recept vast op het lijstje van favorieten terechtkomt.

Pasta is een veelzijdig gerecht dat zich gemakkelijk leent voor eindeloze creativiteit in de keuken. Een heerlijke en voedzame variant is de pasta met gemengde paddenstoelen. Een smakelijke en gezonde keuze, voor zowel vegetariërs als veganisten. Dit gerecht heeft textuur en barst van de umami-smaak en voedingsstoffen.

Een veganistische maaltijd boordevol smaak

Ook als je vegetarisch, of zelfs veganistisch, kookt wil je graag wat afwisseling. Champignons worden vaak ingezet als vleesvervangers, maar het kan al gauw saai worden als je steeds gebakken champignons voorgeschoteld krijgt. Knoflook is een van de smaakmakers van de pasta met kruidige gemengde paddenstoelen, er zijn steeds meer veganistische smaakmakers zoals soja en hoisinsaus te koop waarmee je een gerecht heerlijk op smaak kunt brengen.

De diepe smaken van de champignons, in combinatie met de gefermenteerde oosterse sauzen, geven dit gerecht een heerlijke volle smaak waar iedereen van zal genieten. De pasta is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een gezonde en duurzame keuze, want in Nederland worden volop paddenstoelen gekweekt.

Pasta met kruidige gemengde paddenstoelen

Dit is een recept voor een gerecht wat vooral in het najaar en de winter erg lekker is. Het recept is gebaseerd op paddenstoelen en behalve uien en een beetje peterselie, zitten er dan ook geen groenten in.

De paddenstoelen zijn niet zomaar de eerste de beste, maar paddenstoelen die lekker veel smaak en structuur hebben. De shiitakes, oesterzwammen en kastanjechampignons in dit pastagerecht vullen elkaar perfect aan. Door hun volle smaak en door hun structuur ga je het vlees in de pasta met kruidige gemengde paddenstoelen niet missen. Bovendien is hij zo lekker op smaak gebracht dat je er van wilt blijven opscheppen.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Pasta met kruidige gemengde paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gemengde paddenstoelen: shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 350 ml groentebouillon
  • 500 gram grove pasta
  • zout en peper
  • olie om in de bakken
  • 1 bosje peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met kruidige gemengde paddenstoelen:

Borstel de paddenstoelen als ze vuil zijn schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier. Snijd ze in grove stukken.

Snipper de ui en pers de knoflook uit.

Hak de peterselie grof.

Verhit een hapjespan met een beetje olie en bak hierin, in gedeeltes, op hoog vuur de paddenstoelen.

Haal de paddenstoelen uit de pan en bak nu de gesnipperde uit glazig. Gebruik hiervoor als het nodig is een beetje extra olie. Bestrooi de gebakken uien met paprikapoeder en een beetje peper. Voeg de knoflook toe en bak die ook even kort mee.

Giet de bouillon, de soja en hoisinsaus bij de uien en voeg nu ook de mosterd toe. Kook dit even kort door.

Doe de paddenstoelen terug in de pan en laat alles een kwartiertje stoven, proef en breng, eventueel op smaak met meer saus, zout en/of peper.

Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Giet de pasta af, maar bewaar een beetje kookwater.

Doe de pasta bij het kruidige champignonmengsel in de pan en roer alles goed door elkaar. Warm alles goed door elkaar.

Giet een kopje kookwater bij de pasta met kruidige gemengde paddenstoelen en kook even door. Roer er de helft van de gehakte peterselie door en doe de pasta in een grote (voorverwarmde) schaal.

Strooi de resterende peterselie erover en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!