Pasta met kruidige gemengde paddenstoelen – Ben je op zoek naar een geweldig lekkere vegetarische maaltijd met pasta? Stop dan maar met zoeken! De pasta met kruidige gemengde paddenstoelen is zo lekker en zo makkelijk te maken dat het recept vast op het lijstje van favorieten terechtkomt.
Pasta is een veelzijdig gerecht dat zich gemakkelijk leent voor eindeloze creativiteit in de keuken. Een heerlijke en voedzame variant is de pasta met gemengde paddenstoelen. Een smakelijke en gezonde keuze, voor zowel vegetariërs als veganisten. Dit gerecht heeft textuur en barst van de umami-smaak en voedingsstoffen.
Een veganistische maaltijd boordevol smaak
Ook als je vegetarisch, of zelfs veganistisch, kookt wil je graag wat afwisseling. Champignons worden vaak ingezet als vleesvervangers, maar het kan al gauw saai worden als je steeds gebakken champignons voorgeschoteld krijgt. Knoflook is een van de smaakmakers van de pasta met kruidige gemengde paddenstoelen, er zijn steeds meer veganistische smaakmakers zoals soja en hoisinsaus te koop waarmee je een gerecht heerlijk op smaak kunt brengen.
De diepe smaken van de champignons, in combinatie met de gefermenteerde oosterse sauzen, geven dit gerecht een heerlijke volle smaak waar iedereen van zal genieten. De pasta is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een gezonde en duurzame keuze, want in Nederland worden volop paddenstoelen gekweekt.
Pasta met kruidige gemengde paddenstoelen
Dit is een recept voor een gerecht wat vooral in het najaar en de winter erg lekker is. Het recept is gebaseerd op paddenstoelen en behalve uien en een beetje peterselie, zitten er dan ook geen groenten in.
De paddenstoelen zijn niet zomaar de eerste de beste, maar paddenstoelen die lekker veel smaak en structuur hebben. De shiitakes, oesterzwammen en kastanjechampignons in dit pastagerecht vullen elkaar perfect aan. Door hun volle smaak en door hun structuur ga je het vlees in de pasta met kruidige gemengde paddenstoelen niet missen. Bovendien is hij zo lekker op smaak gebracht dat je er van wilt blijven opscheppen.
Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!
In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?
Pasta met kruidige gemengde paddenstoelen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram gemengde paddenstoelen: shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons
- 3 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 theelepels mosterd
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 350 ml groentebouillon
- 500 gram grove pasta
- zout en peper
- olie om in de bakken
- 1 bosje peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met kruidige gemengde paddenstoelen:
Borstel de paddenstoelen als ze vuil zijn schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier. Snijd ze in grove stukken.
Snipper de ui en pers de knoflook uit.
Hak de peterselie grof.
Verhit een hapjespan met een beetje olie en bak hierin, in gedeeltes, op hoog vuur de paddenstoelen.
Haal de paddenstoelen uit de pan en bak nu de gesnipperde uit glazig. Gebruik hiervoor als het nodig is een beetje extra olie. Bestrooi de gebakken uien met paprikapoeder en een beetje peper. Voeg de knoflook toe en bak die ook even kort mee.
Giet de bouillon, de soja en hoisinsaus bij de uien en voeg nu ook de mosterd toe. Kook dit even kort door.
Doe de paddenstoelen terug in de pan en laat alles een kwartiertje stoven, proef en breng, eventueel op smaak met meer saus, zout en/of peper.
Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de pasta af, maar bewaar een beetje kookwater.
Doe de pasta bij het kruidige champignonmengsel in de pan en roer alles goed door elkaar. Warm alles goed door elkaar.
Giet een kopje kookwater bij de pasta met kruidige gemengde paddenstoelen en kook even door. Roer er de helft van de gehakte peterselie door en doe de pasta in een grote (voorverwarmde) schaal.
Strooi de resterende peterselie erover en serveer direct.
Tafel lekker !!