Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met mosselen in tomatensaus

Lekker pittig mosselpannetje, met een Spaans tintje

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
1
pasta met mosselen

Pasta met mosselen in tomatensaus – Pasta is een van die veelzijdige gerechten waarmee je je tafelgenoten keer op keer kunt verrassen. De mogelijkheden om te variëren bij het maken van pastagerechten zijn tenslotte eindeloos. Of je nu een fan bent van de klassieke pastarecepten of graag experimenteert met nieuwe smaakcombinaties, pasta is en blijft voor velen een favoriet. Je vindt hier, om eens lekker te variëren, een recept voor je voor een heerlijke pasta met mosselen in tomatensaus. Verse saus wel te verstaan, dus er gaan ook nog eens veel groenten in dit pastagerecht. Die saus is lekker kruidig, een beetje pittig, en het recept heeft een Spaans tintje door de chorizo die er door gaat. Nu denk je mogelijk: ‘schelpdieren en worst… klinkt een beetje vreemd’. Maar we beloven je dat het echt een goede combinatie is, en dat het lekker is. De smaak van de mosselen en de pittige chorizo vullen elkaar namelijk prima aan, en de verse tomatensaus en de pasta maken er een geheel van. Serveer dit gerecht met een lekkere salade erbij en je zet een complete maaltijd op tafel!

Tips voor bij het recept van pasta met mosselen in tomatensaus

Je kunt de saus voor het recept pasta van met mosselen in tomatensaus van tevoren maken. Voeg de mosselen er dan pas aan toe als je de saus opwarmt om te gaan eten.

Het is natuurlijk het lekkerst om mosselen in de schelp te kopen en zelf te koken. Het kost je maar een paar minuten en vers is altijd lekkerder. Mocht je nu echt geen zin hebben om die mosselen uit die schelpen te halen, dan kun je ook gekookte mosselen kopen die al uit de schelp gehaald zijn. Die kun je dan zo aan de saus toevoegen.

Eet je wel vis en schaal- en schelpdieren, maar wil je liever een recept zonder vlees maken?  Laat de chorizo dan gewoon weg of vervang de worst, bijvoorbeeld door wat grote, gepelde garnalen.

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Pasta met mosselen

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram 'dunne' pasta, spaghetti, linguine of iets dergelijks
  • 1 kilo mosselen
  • 1 kilo tomaten, in stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 gram chorizo, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • olie om in te bakken
  • zout en peper
  • een klein bosje peterselie, gehakt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met mosselen in tomatensaus:

Verhit een klein scheutje olie in een braadpan. Bak hierin de ui, de knoflook, de chilipeper en de chorizo op een laag vuurtje een minuut of 5 zachtjes aan.

Voeg vervolgens de tomaten, de oregano en de gerookte paprika toe. Bak tot de tomaten fijn gekookt zijn een er een saus is ontstaan. Breng op smaak met zout en peper.

Spoel de mosselen even in een vergiet af onder de kraan. Kook ze tot alle schelpen open zijn in de visbouillon of groentebouillon. Giet af in een vergiet en laat ze even uitlekken en iets afkoelen. Haal de mosselen uit de schelp, en voeg ze toe aan de tomatensaus, maar houd er een paar achter om de pasta mee te garneren.

Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg direct toe aan de saus.

Schep het gerecht over in een grote schaal, bestrooi met de peterselie en garneer met de achtergehouden mosselen in de schelp.

Serveer de pasta met mosselen in tomatensaus met een lekker frisse groene salade erbij. Een lekker glas droge witte wijn erbij maakt het compleet.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin125TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Reacties 4

  1. Johnny demuynck says:
    2 jaar geleden

    Leuk mosselen met pasta 😋

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      We beloven je dat ze heerlijk zijn, Johnny🙂

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!