Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
0
Pasta met raapsteeltjes

Pasta met raapsteeltjes-pesto en feta – Een pasta pesto wordt standaard gemaakt met de klassieke pesto alla genovese. Een pesto van basilicum dus. Ook van andere bladgroenten kun je een soortgelijke pesto maken. Van raapsteeltjes bijvoorbeeld. De pasta krijgt daarmee ineens een heerlijke voorjaarslook.

Raapsteeltjes-pesto

Verse raapsteeltjes dus, voor een heerlijke frisse raapsteeltjes-pesto. Deze breng je in dit geval niet op smaak met knoflook. In plaats van pijnboompitten neem je amandelen. Die amandelen rooster je even in een pan om de smaak te versterken. Daarna is het alleen een kwestie van de amandelen en raapsteeltjes pureren met wat olie en citroensap. Je hebt zo een heerlijke raapsteeltjes-pesto die helemaal past bij het voorjaar.

Pasta met raapsteeltjes

Een pasta met raapsteeltjes kleurt prachtig groen en zo’n pastagerecht is echt een aanrader voor zowel het voorjaar als de zomer. Samen met wat feta en tomaatjes wordt het een kleurrijk geheel dat verrassend lekker smaakt. Het leuke is natuurlijk dat je hiermee echt de groenten van het seizoen gebruikt. Gebruik de helft van een bos raapstelen voor de pesto en de rest om het gerecht kleur en een mooie look te geven.

Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!

Feta

Ontdek alles over Feta; tips, feiten en heerlijke recepten

Wat weet jij van de bekendste Griekse kaas? Alles wat je moet weten over Feta lees je in dit artikel. Natuurlijk met de lekkerste recepten!

Pasta met raapsteeltjes-pesto

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 bosjes raapsteeltjes
  • 100 gram amandelen met vlies
  • 200 gram ontbijtspek
  • 250 gram feta
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 lente-uitjes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 500 gram verse pasta

Bereidingswijze van dit recept

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta maak je zo:

Bak de amandelen ongeveer 2 minuten in een droge koekenpan om de smaak beter tot zijn recht te laten komen. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Snijd het ontbijtspek in stukjes en bak die uit, haal de spekjes uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier zodat het overtollige vet wordt opgenomen.

Was de raapsteeltjes en droog ze in een slacentrifuge. Leg een half bosje apart.

Snijd de rest in stukjes en vermaal dit met 2/3 van de amandelen, de olijfolie en citroensap tot een pesto. Gebruik hiervoor een keukenmachine of staafmixer. Met een beetje geduld lukt het zelfs op een snijplank met een goed mes. Het is dan wat grover, maar dit is niet erg. Breng de pesto op smaak met zout en peper.

Snijd de lente-ui en de rest van de raapsteeltjes in smalle reepjes en hak de amandelen grof.

Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Als de pasta gaar is, vul je een kopje met het kookvocht, de rest giet je af. Vermeng een paar eetlepels kookvocht met de raapsteeltjes-pesto tot een smeuïg geheel en meng dit met de helft van de spekjes door de pasta.

Verdeel de porties over (liefst voorverwarmde) borden en verkruimel er de feta langs. Leg de tomaatjes bij de feta en de gesneden raapsteeltjes en lente-ui bovenop de pasta, verdeel als laatste de uitgebakken spekjes en de amandelen over de pasta met raapsteeltjes-pesto en smullen maar.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaas - Feta
DeelPin11TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!