• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met ragout van lamsvlees

Een geweldige manier om een restje vlees te verwerken!

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
Pasta met ragout van lamsvlees

Pasta met ragout van lamsvlees – Pasta en ragout, dat is een geweldige combinatie. Ragout is een lekkere, hartige, gevulde saus en als je die bij, of door, pasta serveert zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Zelf ragout maken is helemaal niet zo moeilijk en het is een fantastische manier om restjes op te maken. Begin eens met pasta met ragout van lamsvlees bijvoorbeeld. Die is lekker gekruid met Ras el Hanout en toch ook zacht en romig. Superlekker comfortfood dus!

Zelf ragout maken, dat is heel leuk om te doen!

Restjes groenten, maar ook eieren, vis en, zoals het geval bij het recept hieronder, lamsvlees, geef je op die manier een nieuwe bestemming. Als je eenmaal hebt ontdekt hoe lekker zelfgemaakte ragout van lamsvlees of ander vlees met pasta is, ga je dat vaker maken. Want het is ook nog eens heel leuk om te doen. Restjes vlees, vis en groente ontstaan vanzelf, en de basisingrediënten om daar een lekkere ragout van te maken, boter, bloem en bouillon, heb je ongetwijfeld al in huis. Pasta ligt ook wel op voorraad in de meeste keukenkastjes, dus je kunt zo aan de slag. Reken maar dat je tafelgenoten vaker om die ragout gaan vragen!

Pasta met ragout van lamsvlees, een bonus na een andere lekkere maaltijd

De pasta met ragout van lamsvlees is gemaakt van een stuk vlees dat overbleef van een hele lamsschouder die in de oven gegaard werd. Dergelijke grote stukken vlees leveren vaak restjes op, en daar maak je dan dus weer iets anders lekkers mee. Je kunt er natuurlijk ook bewust voor kiezen een groot stuk vlees klaar te maken en dat te verdelen in porties om die vervolgens voor andere maaltijden te gebruiken. Je kunt in dit recept ook ander gaar lamsvlees verwerken. Denk aan lamsbout, of een restje lamsstoofvlees.

Lamsvlees

Lamsvlees; dat betekent voorjaar

Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!

Pasta met ragout van lamsvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram gaar lamsvlees
  • 800 ml groentebouillon
  • 80 gram roomboter
  • 80 gram bloem
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 theelepels Ras el Hanout
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 3 eetlepels kookroom
  • zout en peper
  • 400 gram korte pasta, naar keuze
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met ragout van lamsvlees:

Snijd het gare lamsvlees in heel kleine stukjes.

Snipper de ui.

Hak de knoflook en de peterselie fijn.

Laat de boter smelten in een pan, op een laagvuur. Laat de boter niet donker kleuren.

Voeg in een keer alle bloem toe en door die door de gesmolten boter. Bak dit mengsel een minuut of drie, al roerend, om de bloem goed gaar te laten worden. Als je dit niet doet loop je het risico dat de ragout melig gaat smaken, en dat is niet de bedoeling.

Als de bloem gaar is, roer de je bouillon in kleine scheutjes door het bloem en botermengsel. Blijf goed roeren, je zult zien dat er zo een gladde saus, de roux, ontstaat. Laat de roux even zachtjes doorkoken.

Voeg de kookroom aan de ragout toe en roer die er goed doorheen.

Neem een koekenpan en verhit een scheutje olie. Bak hierin de ui en de knoflook aan tot de ui gaar is.

Voeg de Ras el Hanout toe en bak die even mee. Schep het lamsvlees erdoor en bak ook dat even mee.

Schep het vleesmengsel door de ragout. Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de pasta met de ragout van lamsvlees er overheen of meng de ragout door de pasta.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin5VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Reacties 3

  1. Mirjam Van Der Hel says:
    1 jaar geleden

    Kan de ragu ook met rundvlees of kip?

    Beantwoorden
    • Elise De Haan says:
      1 jaar geleden

      Dat kan, Mirjam. Je kunt elke soort gaar vlees gebruiken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief