Pasta met scampi, kerrie en appel – Zet eens iets bijzonders op tafel met dit recept voor pasta met scampi, kerrie en appel. Je creëert een verrassend en smaakvol gerechtje voor wie houdt van wat avontuur in de keuken. Avontuur hoeft niet te betekenen dat dit geen makkelijk te maken recept is, zeker niet! De verrassende ingrediënten maken dit recept avontuurlijk en je zet er een kom vol pittige liefde mee op tafel. Wie houdt daar nu niet van?
Scampi en appel, een werelds samenspel
Wie denkt dat fruit en zeevruchten niet samengaan, heeft het mis. Scampi is lichtzoet, Granny Smith appels zijn lichtzuur. Dat maakt de zure appel hier een ideale tegenhanger van de zachtzoete scampi. De appel zorgt bovendien voor een heerlijk knapperige bite en een frisse toets in de pasta. Dat maakt de pasta met scampi, kerrie en appel een licht gerechtje. De combinatie bevat veel elementen uit de wereldkeuken, helemaal fusion!
De saus tilt de pasta met scampi, kerrie en appel naar een hoger niveau
Een goede saus is alles in een recept met pasta. In dit recept speelt de saus met kerrie, room en een vleugje pastis, de centrale rol. Er gaat ook nog een scheutje ahornsiroop bij om het scherpe randje van de kerrie te breken en de natuurlijke zoete tonen van de scampi naar boven te halen. De saus zorgt ervoor dat alle smaken mooi één worden en dat je recept helemaal in balans is.
Pasta met scampi, kerrie en appel, dat is een feestje op zich
Dit recept van pasta met scampi met een bijzondere kerriesaus is eenvoudig klaar te maken en toch proef je bij iedere hap de complexiteit van de saus, de frisheid van de appel en de sappigheid van de scampi. Dit gerecht bewijst dat lekker koken makkelijk kan zijn en niet lang hoeft te duren. Met een beetje planning kun je binnen een halfuur genieten van dit feestje op je bord.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Pasta met scampi, kerrie en appel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 Granny Smith appelen
- 600 gram verse scampi
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 250 ml verse room
- 500 gram spaghetti
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels pastis
- zout en peper uit de molen
- een snuf cayennepepr
- 3 takjes verse dille
Bereidingswijze van dit recept
Zo zet jij een avontuurlijke pasta met scampi, kerrie en appel op tafel:
Pers een halve citroen.
Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in hapklare stukken.
Doe de stukjes appel in het geperste sap van de citroen, om oxideren tegen te gaan.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok of sauteerpan. Bak de scampi 2 minuten aan elke kant, tot ze een korstje krijgen.
Haal de scampi uit de pan en zet ze apart.
Blus de pan met de pastis en roer alle aanbaksels los. Voeg de kerrie toe en laat die even droog bakken. Voeg de room toe en roer tot je een gladde saus krijgt.
Zet intussen een pan gezouten water op en kook de pasta gaar.
Voeg een pollepel van het kookwater van de pasta bij de kerrieroomsaus en laat even indikken. Hak intussen een paar takjes verse dille fijn.
Giet de pasta af en spoel kort af met koud water.
Voeg de appel met het citroensap bij de kerrieroomsaus en voeg de ahornsiroop toe. Breng op smaak met zout, peper uit de molen en een snuf cayennepeper. Roer de pasta en de scampi door de saus en besprenkel met de gesnipperde dille. Doe de pasta met scampi, kerrie en appel in een leuke schaal en serveer direct.
Tafel lekker !!