• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met scampi, kerrie en appel; een zoet en hartig topgerechtje

Meer dan een zomaar een recept voor pasta, een culinaire ervaring

Frederike door Frederike
in Pastagerechten, Visgerechten
0
2
Pasta met scampi, kerrie en appel

Pasta met scampi, kerrie en appel – Zet eens iets bijzonders op tafel met dit recept voor pasta met scampi, kerrie en appel. Je creëert een verrassend en smaakvol gerechtje voor wie houdt van wat avontuur in de keuken. Avontuur hoeft niet te betekenen dat dit geen makkelijk te maken recept is, zeker niet! De verrassende ingrediënten maken dit recept avontuurlijk en je zet er een kom vol pittige liefde mee op tafel. Wie houdt daar nu niet van?

Scampi en appel, een werelds samenspel

Wie denkt dat fruit en zeevruchten niet samengaan, heeft het mis. Scampi is lichtzoet, Granny Smith appels zijn lichtzuur. Dat maakt de zure appel hier een ideale tegenhanger van de zachtzoete scampi. De appel zorgt bovendien voor een heerlijk knapperige bite en een frisse toets in de pasta. Dat maakt de pasta met scampi, kerrie en appel een licht gerechtje. De combinatie bevat veel elementen uit de wereldkeuken, helemaal fusion!

De saus tilt de pasta met scampi, kerrie en appel naar een hoger niveau

Een goede saus is alles in een recept met pasta. In dit recept speelt de saus met kerrie, room en een vleugje pastis, de centrale rol. Er gaat ook nog een scheutje ahornsiroop bij om het scherpe randje van de kerrie te breken en de natuurlijke zoete tonen van de scampi naar boven te halen. De saus zorgt ervoor dat alle smaken mooi één worden en dat je recept helemaal in balans is.

Pasta met scampi, kerrie en appel, dat is een feestje op zich

Dit recept van pasta met scampi met een bijzondere kerriesaus is eenvoudig klaar te maken en toch proef je bij iedere hap de complexiteit van de saus, de frisheid van de appel en de sappigheid van de scampi. Dit gerecht bewijst dat lekker koken makkelijk kan zijn en niet lang hoeft te duren. Met een beetje planning kun je binnen een halfuur genieten van dit feestje op je bord.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Pasta met scampi, kerrie en appel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 Granny Smith appelen
  • 600 gram verse scampi
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 250 ml verse room
  • 500 gram spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels pastis
  • zout en peper uit de molen
  • een snuf cayennepepr
  • 3 takjes verse dille

Bereidingswijze van dit recept

Zo zet jij een avontuurlijke pasta met scampi, kerrie en appel op tafel:

Pers een halve citroen.

Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in hapklare stukken.

Doe de stukjes appel in het geperste sap van de citroen, om oxideren tegen te gaan.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok of sauteerpan. Bak de scampi 2 minuten aan elke kant, tot ze een korstje krijgen.

Haal de scampi uit de pan en zet ze apart.

Blus de pan met de pastis en roer alle aanbaksels los. Voeg de kerrie toe en laat die even droog bakken. Voeg de room toe en roer tot je een gladde saus krijgt.

Zet intussen een pan gezouten water op en kook de pasta gaar.

Voeg een pollepel van het kookwater van de pasta bij de kerrieroomsaus en laat even indikken. Hak intussen een paar takjes verse dille fijn.

Giet de pasta af en spoel kort af met koud water.

Voeg de appel met het citroensap bij de kerrieroomsaus en voeg de ahornsiroop toe. Breng op smaak met zout, peper uit de molen en een snuf cayennepeper. Roer de pasta en de scampi door de saus en besprenkel met de gesnipperde dille. Doe de pasta met scampi, kerrie en appel in een leuke schaal en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin35VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

Gebakken rog met zeekraal
Visgerechten

Zee op je bord met gebakken rog met zeekraal

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Visgerechten

Makkelijke ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten

Zeewolf met pittige tomatensaus
Visgerechten

Zeewolf met pittige tomatensaus: snel en smaakvol uit eigen keuken

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Reacties 2

  1. Fei says:
    5 maanden geleden

    Pasta ,Scampi kerrie, en appel gemaakt voor 10 personen gemaakt een groot succes

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 maanden geleden

      Wat leuk om te horen dat het zo’n succes was! Hoe heb je het geserveerd, met een salade of een ander bijgerecht?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!