• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met spinazie en gehakt

Een heerlijke pastaschotel met spinazie, gehakt, champignons en kruidenroomkaas

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
0
pasta met spinazie en gehakt

Pasta met spinazie en gehakt – Een snelle pastaschotel, boordevol verse ingrediënten. Daarmee zet je een verantwoorde en vooral lekkere maaltijd op tafel.

Verse spinazie lastig om klaar te maken? Nee, hoor!

Er wordt vaak tegen opgekeken, maar het is supereenvoudig om verse spinazie klaar te maken. Je hebt al snel een hele berg van die groene blaadjes, maar als je die in gedeeltes in een pan verwarmt, slinkt de groente vrij snel, waardoor je het makkelijk verder kunt verwerken. Met dit recept maak je er een pasta met spinazie en gehakt van. Natuurlijk voeg je er nog veel meer lekkere ingrediënten aan toe, zodat je een snelle, verantwoorde en heel smakelijke maaltijd op tafel kunnen zetten.

Pasta met spinazie

De pasta met spinazie en gehakt heeft geen tomatensaus en ook geen dikke bechamelsaus, maar een lichte saus van melk met kruidenroomkaas, die een beetje gebonden wordt met maizena. Die saus is bijzonder smaakvol door het gebruik van de kruidenroomkaas. Wil je liever een vollere saus? Dan kun je in plaats van melk ook kookroom gebruiken.

Pasta en gehakt, dat eet zo lekker weg

In veel recepten met pasta kom je ook gehakt tegen. Vaak is dat dan rundergehakt of gemengd gehakt, maar ook kalfsgehakt, lamsgehakt of kipgehakt. Al die soorten kun je gebruiken in dit recept voor pasta met spinazie en gehakt. Iedere soort heeft weer een andere eigen specifieke smaak. Kies voor het gehakt dat jij het lekkerst vindt. Het gemalen vlees bak je in een koekenpan makkelijk tot kleine korrels en het is daardoor ideaal om in pastagerechten te verwerken. Het verdeelt zich perfect tussen de stukjes gekookte pasta, zodat de smaak zich ook goed verdeeld en je bij iedere hap het gehakt proeft.

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Spinazie & pasta

Spinazie en pasta; een perfecte match

Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.

Pasta met spinazie en gehakt

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram pasta, naar keuze
  • 400 gram gehakt, naar keuze
  • 450 gram verse spinazie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • de rasp van een halve citroen
  • 200 ml melk of kookroom
  • 1/2 eetlepel maizena
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met spinazie en gehakt:

Verwarm een grote pan met een bodempje water en laat daar de spinazie in slinken. Doe de spinazie in een vergiet en zet opzij.

Spoel de pan om en kook hierin de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.

Snijd de champignons in plakjes en de ui en de courgette in blokjes.

Verwarm een koekenpan met een beetje olie en bak hierin op hoog vuur de champignons kort tot ze mooi verkleurd zijn. Haal uit de pan.

Bak nu de ui en pers de teentjes knoflook erboven uit. Voeg het gehakt er aan toe en breng het op smaak met zout, peper en de citroenrasp.

Voeg de courgette toe en bak die kort mee.

Knijp de spinazie uit en hak het fijn.

Doe de spinazie samen met de melk, waarin je eerst de maïzena oplost, bij het vleesmengsel en breng het aan de kook.

Verkruimel ongeveer 2/3 van de kaas door de saus, bewaar de rest om er bij het serveren over te strooien.

Proef de saus en breng eventueel verder op smaak. Meng de gekookte pasta met de saus. Serveer de pasta met gehakt en spinazie in een grote schaal en verkruimel er de resterende kruidenroomkaas over.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVlees - Gehakt
DeelPin29VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Reacties 2

  1. Yvonne Pool says:
    2 jaar geleden

    Wij hebben dit gisteren gegeten.
    Heerlijk! 😋

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Fijn dat jullie er van genoten hebben Yvonne.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief