• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met truffelkaas; voor de liefhebber van Pecorino met truffel

Een feestje op je bord!

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
Pasta met truffelkaas

Pasta met truffelkaas – Als je een truffelliefhebber én een kaasliefhebber bent, is dit een pastagerecht dat jou op het lijf geschreven moet zijn. De Pecorino met truffel geeft een hele uitgesproken smaak aan de pastasaus. Je moet wel echt van de smaak van truffel houden om dit gerecht te waarderen, maar als dat het geval is, dan heb je een feestje op je bord met pasta met truffelkaas! Nog nooit truffelkaas gegeten? Doe dan eens gek en koop een stukje. Pasta met truffelkaas is een prima manier om eens een gerecht met truffel te proeven.

Pecorino met truffel, intens en verfijnd van smaak

Pasta met truffelkaas maak je met Pecorino met truffel. Pecorino met truffel is een populaire Italiaanse kaassoort die bekend staat om zijn uitzonderlijke smaak en textuur. De kaas is gemaakt van schapenmelk en is verrijkt met delicate truffelstukjes, waardoor de smaak intens en verfijnd is. De truffelstukjes geven de kaas een subtiele, maar unieke smaaksensatie. De kaas wordt gemaakt in verschillende regio’s van Italië, maar Toscane en Umbrië staan bekend om de productie van de beste Pecorino met truffel.

Nog nooit truffelkaas gegeten of gekocht? Je koopt Pecorino met truffel bij de kaasspeciaalzaak of bij Italiaanse delicatessenwinkels, dus breng die eens een bezoekje als je het recept voor pasta met truffelkaas wilt maken. In de supermarkt zul je het waarschijnlijk niet vinden.

Tips bij het maken van pasta met truffelkaas

Houd je van kaas en van truffel, maar vind je een heel uitgesproken truffelsmaak iets te veel van het goede, vervang dan een deel van de truffelkaas door gewone Pecorino of door Parmezaanse kaas. Je kunt ook gewoon een oude of extra belegen Goudse kaas gebruiken. De smaak van de pasta met truffelkaas wordt dan een stuk milder. Pas het recept aan zoals jij het lekker vindt. Ook als je nog nooit een gerecht met truffelkaas hebt gegeten is het beter om voorzichtig te beginnen.

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Pasta met truffelkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram korte pasta
  • 100 gram niet te grote champignons, in plakjes
  • 1 sjalot, in dunne halve ringen
  • 125 gram dunne reepjes gerookt spek of pancetta
  • 150 gram Pecorino met truffel
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • een flinke scheut melk
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en peper
  • een klein beetje olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met truffelkaas: 

Verhit een heel klein beetje olijfolie in een braadpan. Bak hierin het spek zachtjes uit. Voeg de sjalot toe en bak die even mee. Als de sjalot zacht is voeg je de champignons toe en bak je die mee tot ze lichtbruin zijn. Zet dan het vuur iets lager.

Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Daarna maak je de saus voor de pasta met truffelkaas. Voeg de crème fraîche toe aan het champignonmengsel en laat ze smelten. Roer de geraspte truffelkaas door het mengsel en laat ook die smelten. Verdun de saus door wat melk toe te voegen. Voeg zoveel melk toe dat de saus de dikte van yoghurt heeft. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en meng die met aanhangend kookwater door de saus.

Serveer direct, schaaf eventueel nog wat extra truffelkaas over de pasta. Geef een groene salade bij de pasta met truffelkaas.

Tafel lekker !!

DeelPin19VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Linguine met zeevenkel
Pastagerechten

Linguine met zeevenkel en romige champignonsaus

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!