Pasta met truffelkaas – Als je een truffelliefhebber én een kaasliefhebber bent, is dit een pastagerecht dat jou op het lijf geschreven moet zijn. De Pecorino met truffel geeft een hele uitgesproken smaak aan de pastasaus. Je moet wel echt van de smaak van truffel houden om dit gerecht te waarderen, maar als dat het geval is, dan heb je een feestje op je bord met pasta met truffelkaas! Nog nooit truffelkaas gegeten? Doe dan eens gek en koop een stukje. Pasta met truffelkaas is een prima manier om eens een gerecht met truffel te proeven.
Pecorino met truffel, intens en verfijnd van smaak
Pasta met truffelkaas maak je met Pecorino met truffel. Pecorino met truffel is een populaire Italiaanse kaassoort die bekend staat om zijn uitzonderlijke smaak en textuur. De kaas is gemaakt van schapenmelk en is verrijkt met delicate truffelstukjes, waardoor de smaak intens en verfijnd is. De truffelstukjes geven de kaas een subtiele, maar unieke smaaksensatie. De kaas wordt gemaakt in verschillende regio’s van Italië, maar Toscane en Umbrië staan bekend om de productie van de beste Pecorino met truffel.
Nog nooit truffelkaas gegeten of gekocht? Je koopt Pecorino met truffel bij de kaasspeciaalzaak of bij Italiaanse delicatessenwinkels, dus breng die eens een bezoekje als je het recept voor pasta met truffelkaas wilt maken. In de supermarkt zul je het waarschijnlijk niet vinden.
Tips bij het maken van pasta met truffelkaas
Houd je van kaas en van truffel, maar vind je een heel uitgesproken truffelsmaak iets te veel van het goede, vervang dan een deel van de truffelkaas door gewone Pecorino of door Parmezaanse kaas. Je kunt ook gewoon een oude of extra belegen Goudse kaas gebruiken. De smaak van de pasta met truffelkaas wordt dan een stuk milder. Pas het recept aan zoals jij het lekker vindt. Ook als je nog nooit een gerecht met truffelkaas hebt gegeten is het beter om voorzichtig te beginnen.
Pecorino; schapenkaas uit Italië
Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!
Pasta met truffelkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram korte pasta
- 100 gram niet te grote champignons, in plakjes
- 1 sjalot, in dunne halve ringen
- 125 gram dunne reepjes gerookt spek of pancetta
- 150 gram Pecorino met truffel
- 3 eetlepels crème fraîche
- een flinke scheut melk
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- zout en peper
- een klein beetje olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met truffelkaas:Â
Verhit een heel klein beetje olijfolie in een braadpan. Bak hierin het spek zachtjes uit. Voeg de sjalot toe en bak die even mee. Als de sjalot zacht is voeg je de champignons toe en bak je die mee tot ze lichtbruin zijn. Zet dan het vuur iets lager.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Daarna maak je de saus voor de pasta met truffelkaas. Voeg de crème fraîche toe aan het champignonmengsel en laat ze smelten. Roer de geraspte truffelkaas door het mengsel en laat ook die smelten. Verdun de saus door wat melk toe te voegen. Voeg zoveel melk toe dat de saus de dikte van yoghurt heeft. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en meng die met aanhangend kookwater door de saus.
Serveer direct, schaaf eventueel nog wat extra truffelkaas over de pasta. Geef een groene salade bij de pasta met truffelkaas.
Tafel lekker !!