• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta ovenschotel met spitskool en breydelspek

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
Pasta ovenschotel met spitskool en breydelspek

Pasta ovenschotel met spitskool en breydelspek – Iedereen heeft regelmatig een pastaschotel op tafel staan. Toch houdt dat heel vaak op bij lasagne, macaroni of spaghetti bolognese. Jammer, want met de vele verschillende pasta’s kun je veel meer mooie smaakcombinaties maken. Gebruik verse groenten, verwerk restjes groenten en experimenteer met vlees of vis.

Nog leuker wordt het als je voor een pasta ovenschotel ook de pasta zelf maakt. Voor onderstaand gerecht maakten we de pasta zelf. Schrikt dat je af? Schroom dan niet om gewoon de pasta te gebruiken die jij lekker vindt. Kies je er wel voor om de pasta zelf te maken, dan ken je straks ook dat ultieme gevoel. Je voelt je een Italiaan in je eigen keuken. Verwen je tafelgenoten met deze pasta ovenschotel, een glaasje Italiaanse rode wijn en zet er een Italiaans muziekje bij op.

Breydelspek

Breydelspek is een erkend Belgisch streekproduct. Het spek wordt op ambachtelijke wijze vervaardigt. Door de eigen kruiderij ontstaat een uniek product. Vraag er eens naar bij de slager. Kun je onverhoopt toch niet aan breydelspek komen? Vervang het  breydelspek in deze pasta ovenschotel dan door spek of bacon van de plaatselijke slager.

Spitskool

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Spitskool van eigen bodem is zacht, fris, makkelijk te bereiden. Ontdek waarom deze zomerkool zo’n fijne groente is om mee te werken.

Pasta ovenschotel met spitskool en breydelspek

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram breydelspek
  • 1 spitskool
  • boter
  • 200 gram pasta
  • peper en zout
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 liter melk
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 75 gram geraspte kaas
  • 70 gram bloem
  • 60 gram boter

Bereidingswijze van dit recept

De pasta ovenschotel maak je zo:

Begin met het maken van de kaas-bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter en voeg de bloem toe. Meng met een garde, laat even uitbakken en neem dan de pan van het vuur. Voeg vervolgens voorzichtig de melk toe. Doe dit echt beetje voor beetje en al roerend met een garde om klontjes te voorkomen. Zet steeds even op het vuur om in te dikken.

Als de roux de melk volledig heeft opgenomen kun je het op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Laat even koken en neem dan de pan weer van het vuur. Voeg de geraspte kaas toe en meng nog een keer goed.

Snijd de spitskool in heel dunne sliertjes en gaar deze op een laag vuur in een klont boter, kruiden met de kipbouillonblokjes en eventueel een beetje water toevoegen. De pasta maak je zoals beschreven in dit recept, of je gebruikt al kant-en-klare pasta liefst type macaroni. Kook de pasta beetgaar in water met een snufje zout en een eetlepel olie.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de pasta af en voeg daar de spitskool en reepjes breydelspek toe. Meng voorzichtig door elkaar. Meng dan de kaas-bechamelsaus erdoor. Schep het geheel in een vuurvaste schotel en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas. Zet de pasta ovenschotel met spitskool en breydelspek ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de pasta ovenschotel met een verse salade.

Tafel lekker !!

DeelPin12VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief