Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta scampi diabolique

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
2
Pasta scampi diabolique

Pasta scampi diabolique – Zin in iets pittig en niet veel tijd om snel iets op tafel te toveren? Dan is deze pasta scampi diabolique ideaal. Diabolique staat voor ‘duivels’ en daarmee wordt natuurlijk de pittige tomatensaus bedoeld. De kruiden mogen dan ook echt niet ontbreken in deze saus. Typische ingrediënten in een recept voor een scampi diabolique zijn chilipeper, currypoeder, paprikapoeder en wat ketchup.

Pasta scampi diabolique

Voor dit recept voor pasta gebruik je scampi’s in plaats van garnalen. Scampi’s zijn ontzettend populair in België. Het recept ‘scampi diabolique’ is dan ook een echte klassieker. Ga dus aan de slag met die verse scampi’s en ontdek dit makkelijke recept.

Wat is het verschil tussen een scampi en een garnaal?

De reuzengarnaal in Nederland en België, ook wel vertaald als gamba in het Spaans. Het verschil tussen de garnaal en scampi zit hem in de kop. Bij de garnaal zit de kop er nog aan terwijl de scampi zonder kop verkocht wordt en je dus alleen de staart koopt.

Scampi’s bakken

Belangrijk als je scampi’s gebruikt voor bijvoorbeeld dit recept voor pasta scampi diabolique, is dat je ze droog dept voordat je de scampi bakt. Natte scampi’s gaan koken in plaats van bakken. Dit zorgt voor een taaie smaak. Als je de scampi’s eerst droog dept, zal de binnenkant ook meegaren en geeft dit een krokantere smaak.

Gezonde versie

In tegenstelling tot de klassieke scampi diabolique met room, gebruik je hier een saus op basis van Griekse yoghurt. Je kiest hier natuurlijk voor omdat er in yoghurt minder vet zit. Dus door een simpele aanpassing maak je het recept in één keer gezonder. Maar yoghurt is een gefermenteerd zuivelproduct en dat kan ervoor zorgen dat de saus gaat schiften als je die saus te hoog verhit. Voeg daarom de yoghurt pas aan het einde toe.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Pasta scampi diabolique

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 24 scampi’s
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • een snufje currypoeder
  • een snufje paprikapoeder
  • een snufje chilipeper
  • 6 eetlepels witte wijn
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 250 ml griekse yoghurt
  • 1 bakje kersttomaten
  • 20 gram verse bieslook
  • basilicum

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta scampi diabolique:

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (en houd wat kookvocht opzij).

Snij de tomaten en pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snipper fijn.

Verhit een pan met olijfolie en bak kort de scampi’s. Haal ze uit de pan. Doe nog wat olijfolie in de pan en stoof er de sjalot in. Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe.

Voeg nu ook de tomaten, knoflook, currypoeder en paprikapoeder toe. Blus met een scheutje witte wijn.

Voeg nadien ook de yoghurt, ketchup en een beetje kookvocht toe.

Meng de verse bieslook en scampi’s onder de saus.

Werk de pasta scampi diabolique af met verse tomaatjes, basilicum en een snuifje zeezout.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin32TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief