Pasta scampi diabolique – Zin in iets pittig en niet veel tijd om snel iets op tafel te toveren? Dan is deze pasta scampi diabolique ideaal. Diabolique staat voor ‘duivels’ en daarmee wordt natuurlijk de pittige tomatensaus bedoeld. De kruiden mogen dan ook echt niet ontbreken in deze saus. Typische ingrediënten in een recept voor een scampi diabolique zijn chilipeper, currypoeder, paprikapoeder en wat ketchup.
Pasta scampi diabolique
Voor dit recept voor pasta gebruik je scampi’s in plaats van garnalen. Scampi’s zijn ontzettend populair in België. Het recept ‘scampi diabolique’ is dan ook een echte klassieker. Ga dus aan de slag met die verse scampi’s en ontdek dit makkelijke recept.
Wat is het verschil tussen een scampi en een garnaal?
De reuzengarnaal in Nederland en België, ook wel vertaald als gamba in het Spaans. Het verschil tussen de garnaal en scampi zit hem in de kop. Bij de garnaal zit de kop er nog aan terwijl de scampi zonder kop verkocht wordt en je dus alleen de staart koopt.
Scampi’s bakken
Belangrijk als je scampi’s gebruikt voor bijvoorbeeld dit recept voor pasta scampi diabolique, is dat je ze droog dept voordat je de scampi bakt. Natte scampi’s gaan koken in plaats van bakken. Dit zorgt voor een taaie smaak. Als je de scampi’s eerst droog dept, zal de binnenkant ook meegaren en geeft dit een krokantere smaak.
Gezonde versie
In tegenstelling tot de klassieke scampi diabolique met room, gebruik je hier een saus op basis van Griekse yoghurt. Je kiest hier natuurlijk voor omdat er in yoghurt minder vet zit. Dus door een simpele aanpassing maak je het recept in één keer gezonder. Maar yoghurt is een gefermenteerd zuivelproduct en dat kan ervoor zorgen dat de saus gaat schiften als je die saus te hoog verhit. Voeg daarom de yoghurt pas aan het einde toe.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Pasta scampi diabolique
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 24 scampi’s
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 eetlepels tomatenpuree
- een snufje currypoeder
- een snufje paprikapoeder
- een snufje chilipeper
- 6 eetlepels witte wijn
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 250 ml griekse yoghurt
- 1 bakje kersttomaten
- 20 gram verse bieslook
- basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta scampi diabolique:
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (en houd wat kookvocht opzij).
Snij de tomaten en pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snipper fijn.
Verhit een pan met olijfolie en bak kort de scampi’s. Haal ze uit de pan. Doe nog wat olijfolie in de pan en stoof er de sjalot in. Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe.
Voeg nu ook de tomaten, knoflook, currypoeder en paprikapoeder toe. Blus met een scheutje witte wijn.
Voeg nadien ook de yoghurt, ketchup en een beetje kookvocht toe.
Meng de verse bieslook en scampi’s onder de saus.
Werk de pasta scampi diabolique af met verse tomaatjes, basilicum en een snuifje zeezout.
Tafel lekker !!