• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pastarolletjes met gehakt en spinazie – Huisgemaakt

0
Pastarolletjes met gehakt en spinazie - Huisgemaakt

Pastarolletjes met gehakt en spinazie Vandaag haalde ik opnieuw mijn pastamachine tevoorschijn, als je eenmaal eigengemaakte pasta hebt gegeten wil je eigenlijk niet anders meer. Van mijn deeg draaide ik deegvellen, schepte hier een flinke hoeveelheid vulling op en rolde ze vervolgens op. Heerlijk gevulde deegrolletjes zijn het resultaat, echt af is het gerecht natuurlijk pas als je er voor dat ze de oven in gaan een saus overschenkt. Wat er uiteindelijk uit de oven komt is een pastagerecht waar we onze vingers bij af likten.

Als alternatief voor eigengemaakte pastavellen zou je kunnen kiezen voor cannelloni pijpjes en deze vullen.

Spinazievulling

Als je zegt gevulde pasta, dan denk ik al vrij snel aan spinazie, niet zo gek als je bedenkt dat spinazie één van de meest gebruikte ingrediënten is in gevulde pasta’s. Ik koos ook voor een enigszins klassieke vulling maar gaf er vervolgens toch een beetje een andere draai aan.

Mijn vulling maakte ik van een combinatie van gehakt, pancetta, ricotta, Parmezaanse kaas en spinazie, best sterke smaken daarom koos ik voor een neutrale saus, een bechamel.

Pastarolletjes met gehakt en spinazie - Huisgemaakt
Pastarolletjes met gehakt en spinazie - Huisgemaakt
canneloni 12
Pastarolletjes met gehakt en spinazie - Huisgemaakt
Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Spinazie & pasta

Spinazie en pasta; een perfecte match

Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.

Pastarolletjes met gehakt en spinazie

Begin met het maken van een pastadeeg, gebruik van dit recept de helft en voeg bij de eieren een eetlepel olijfolie.

Als het deeg ligt te rusten maak je alvast de vulling;

  • 200 gram spinazie
  • 200 gram ricotta
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 50 gram pancetta in blokjes

Doe een laagje water in een pan en kook hierin de spinazie gaar, giet af en laat uitlekken, knijp het vervolgens nog even goed uit zodat er zo min mogelijk vocht in de spinazie achterblijft. Snijd de spinazie fijn en meng dit in een kom met de ricotta en de parmezaan.

Verhit in een pan de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de pancetta toe en bak deze tot ze bruin kleurt. Doe het gehakt erbij en bak deze rul. Laat het mengsel afkoelen en schep het dan door het spinazie/ricotta mengsel.

Draai van het deeg lange vellen en snijd ze in vierkanten van (ongeveer) 10×10. Leg aan de onderkant een flinke hoeveelheid van de vulling, bevochtig de bovenrand lichtjes met wat water en rol het deeg over de vulling en plak vast op de bevochtigde bovenrand. Leg met de naad naar beneden in de ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor de saus

  • 75 gram boter
  • 3 el bloem
  • 375 ml melk
  • nootmuskaat
  • 100 gram geraspte kaas

Smelt de boter in een pan en voeg zodra deze helemaal is gesmolten de bloem in één keer toe. Bak de bloem al roerend gaar en voeg dan al roerend beetje bij beetje de melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat. Laat de saus 2 minuten doorkoken.

Schenk de saus over de rolletjes en strooi over de saus de geraspte kaas. Plaats voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.