Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
1
Pastaschelpen met oesterzwammenragout

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout – Heb je zin om eens pasta op een andere manier te eten dan met tomatensaus? Overweeg dan eens om er een ovenschotel van te maken. Want pasta is ook heel geschikt om in andere ovenschotels te verwerken dan lasagne of cannelloni. Wel eens conchiglioni gegeten? Dat klinkt je vast heel exotisch in de oren, maar mogelijk gaat er wel een lampje branden als je duidelijk wordt dat conchiglioni in het Nederlands gewoon pastaschelpen zijn. Van die grote, welteverstaan. Het leuke aan die pastaschelpen is natuurlijk dat je ze kunt vullen met allerlei lekkers en dan in de oven nog even lekker gratineert. Wij hebben ze voor dit recept keer gevuld met een heerlijke ragout van oesterzwammen. Paddenstoelen klinkt als een herfstgerecht, maar de pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout zijn het hele jaar door lekker! Het recept, dat makkelijk te maken is, vind je hieronder.

Oesterzwammen

In het recept voor de pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout zijn uiteraard oesterzwammen verwerkt. Die mooie grijsbruine paddenstoelen smaken niet naar oesters. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm, die wel wat op een oesterschelp lijkt. Daarnaast groeien ze zijdelings, zoals oesters op een oesterbank. Oesterzwammen hebben een wat vlezige structuur en een milde smaak. De vlezige structuur en de heerlijke smaak maken dat oesterzwammen een populaire vleesvervanger zijn in vegetarische en veganistische gerechten. Door de milde smaak neemt de oesterzwam makkelijk smaken van andere ingrediënten op. Dit maakt de paddenstoel een heel veelzijdige groente.

Een paar tips bij pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout

In dit pastagerecht zit een klein beetje vlees. Wil je geen vlees eten, dan kun je de pancetta gewoon uit het recept weglaten om er een vegetarisch gerecht van te maken. Je hoeft geen andere vleesvervanger toe te voegen, of het recept aan te passen, want de oesterzwammen zijn een volwaardige vleesvervanger. Hoe makkelijk is dat?

Je kunt de pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout makkelijk van tevoren maken. Bewaar het gerecht dan afgedekt in de koelkast tot je wilt gaan eten en warm de schotel dan 30 minuten op in een oven die je hebt voorverwarmd op 200 graden.

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Eet jij wel eens paddenstoelen? Waarschijnlijk vaak champignons? Kijk eens iets verder en kies eens voor oesterzwammen. Gezond en erg lekker!

Pastaschelpen met oesterzwammenragout
Pastaschelpen met oesterzwammenragout

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 28 pastaschelpen
  • 300 gram oesterzwammen, in reepjes
  • 0,5 rode puntpaprika, in kleine blokjes
  • 100 gram pancetta, in blokjes of reepjes
  • 1 flinke ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter of 100 gram zonnebloemolie
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes of 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • 3 eetlepels kookroom of crème fraîche
  • zout en peper
  • 100 gram geraspte (geiten)kaas
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout:

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak hierin de pancetta zachtjes uit. Voeg de ui, de puntpaprika en de knoflook erbij en bak die even mee. Als de uien glazig zijn doe je de oesterzwammen, de tijm en het gerookte paprikapoeder erbij en bak ze mee tot de paddenstoelen gaar zijn.

Laat de boter in een braadpan smelten zonder ze bruin te laten worden. Voeg in een keer alle bloem toe en roer die er goed doorheen. Het is het handigst om dat met een rubberen spatel te doen. Bak de bloem een minuut of drie om gaar te worden. Dit is echt belangrijk, anders smaakt je gerecht naar meel. Vervolgens schenk je er steeds een scheutje bouillon bij dat je er goed doorheen roert. Je zult zien dat er op die manier een gebonden saus ontstaat. Laat de saus heel even doorkoken. Roer de kookroom door de saus.

Schep het oesterzwammenmengsel door de saus. Breng op smaak met de Worcestershire sauce, en zout en peper.

Kook de pastaschelpen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in en schep hier een laagje saus in. Verdeel de pastaschelpen over de saus. Verdeel de rest van de saus over de pastaschelpen. Bestrooi de saus met de geraspte kaas. Wil je de schotel garneren? Strooi er dan nog wat blokjes puntpaprika en eventueel wat gehakte peterselie overheen.

Zet de schaal 20 minuten op een rooster, in het midden van de oven.

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout zijn lekker met een groene salade.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin55TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Reacties 7

  1. jvr says:
    3 jaar geleden

    Pastaschelpen gevuld met oesterzwammen, ziet er lekker uit , welke groene salade geven jullie daar bij?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 jaar geleden

      Je kunt elke groene, of niet groene, salade geven die jij er lekker bij vindt. Ik vind zelf een eenvoudige salade er het lekkerst bij. Bijvoorbeeld een mengsel van verschillende soorten sla, eventueel aangevuld met wat komkommer, aangemaakt met een simpele basisvinaigrette.

      Beantwoorden
      • jvr says:
        3 jaar geleden

        Dankjewel

        Beantwoorden
  2. Grada van Exter says:
    3 jaar geleden

    Heerlijke, smaakvolle recepten. en tevens gezonde recepten.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 jaar geleden

      Dankjewel Grada, we zijn altijd blij met dit soort complimenten!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!