Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Penne all’arrabbiata; echt hete pasta

Tomaten, peper, knoflook, pecorino. Dat is lekker vers!

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
1
Penne all'arrabbiata

Penne all’arrabbiata – Als je ‘arrabbiata’ vertaalt uit het Italiaans naar het Nederlands kom je uit bij ‘kwaad’ of ‘boos’. Zo boos dat de stoom uit je oren komt. Is dit dan een pastasaus die je alleen eet als je ontzettend boos bent? Natuurlijk niet! Het betekent dat bij het eten van die pasta, de stoom uit je oren komt. Het gerecht is niet een klein beetje pittig, maar echt flink. Een pastaschotel waarbij je, als je die aan het eten bent, je gezicht langzaam rood voelt worden, het zweet op je voorhoofd druppelt en je aan een glaasje water niet genoeg hebt of het vuur te blussen. Dus eigenlijk net alsof je verschrikkelijk boos bent. Houd jij van pittig? Dan durf je het ongetwijfeld aan om een penne all’arrabbiata op tafel te zetten. Serveer er wel een frisse salade bij als tegenhanger voor alle pittigheid. Dit pastagerecht is misschien niet zo geschikt om kleine kinderen voor te zetten.

Penne all’arrabbiata is een heel simpel gerecht

Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om dit gerecht te kunnen maken. De saus voor de penne all’arrabbiata bestaat uit tomaten, chilipeper en knoflook en die top je af met verse peterselie en geraspte Pecorino. Eenvoudiger kan bijna niet. Je gebruikt natuurlijk wel de mooist rode en lekkerste verse, rijpe tomaten die je kunt vinden. Traditioneel wordt Penne all’arrabbiata geserveerd met Pecorino, en niet met Parmezaanse kaas. Dit zal te maken hebben met het feit dat het gerecht oorspronkelijk uit de buurt van Rome komt en het gebruik van lokale ingrediënten uit die omgeving. Er zit geen vlees in de pastaschotel, dus dit gerecht is bij uitstek geschikt voor vegetariërs. Normaal zou je het advies krijgen om bij een pastaschotel een fles lekkere Italiaanse wijn open te trekken. Zet in dit geval maar een kan water klaar!

Tomaten

Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Penne all'arrabbiata

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram penne
  • 600 gram verse tomaten
  • 2 rode chilipepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • verse peterselie
  • 100 gram geraspte Pecorino
  • olijfolie
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je penne all’arrabbiata:

Snijd de tomaten in stukjes.

Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Snijd de chilipepers fijn.

Hak de peterselie fijn.

Rasp de Pecorino.

Doe een scheutje olijfolie in een pan, doe de knoflook en peper hierbij en laat ze rustig zacht worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak die even mee.

Doe de tomaten erbij en laat dit ongeveer 15 minuten heel rustig pruttelen, zonder deksel. Breng op smaak met wat zout.

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Strooi wat verse peterselie en Pecorino over de penne all’arrabbiata en serveer direct. Zet de rest van de Pecorino in een schaaltje op tafel erbij.

Tafel lekker !!

Tags: Groentepastasauzen
DeelPin28TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!