Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
0
pilav van pasta

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten – Pilav is een gerecht uit het Midden-Oosten en het lijkt een beetje op een goed gevulde risotto. Vaak wordt pilav met rijst gemaakt, maar je kunt ook een pilav van pasta maken. Het leuke van die pilav van pasta is dat er superveel groenten in zitten en je zo makkelijk aan je dagelijkse behoefte aan groenten komt. De kinderen hebben niet in de gaten dat ze flink groenten aan het eten zijn, zo lekker gaan ze het vinden.

Vogeltongpasta, orzo of risoni

De pasta waarmee je de pilav gaat maken heet vogeltongpasta. Die fijne pasta heeft zijn naam, zoals zo vaak, te danken aan zijn vorm. Het zijn net kleine vogeltongetjes als je een beetje fantasie hebt. Hij staat ook wel bekend onder de naam orzo of risoni. De pasta lijkt als het gaat om uiterlijk erg veel op rijst.

orzo risoni of vogeltongetjespasta

Deze pasta kook je gaar in de saus zodat hij een heerlijk volle smaak krijgt

Het klaarmaken van de pilav met pasta heeft een beetje weg van de bereiding van risotto. Je kunt de saus dik of vloeibaar laten of helemaal in de pasta laten koken, net wat je zelf lekker vindt.

Turkse yoghurt is lekker bij de pilav van pasta

Bij dit gerecht is een lepel losgeklopte Turkse yoghurt erg lekker, zeker als je de pilav lekker pittig maakt. Een paar geroosterde pijnboompitjes zijn er ook superlekker bij voor de bite.

Pilav van pasta met kippengehakt

Bij de poelier hebben ze heerlijk kippengehakt, die is vaak al op smaak gebracht, let daar dus op bij het klaarmaken. Het is echt de moeite waard om een kippengehakt te nemen in plaats van runder- of varkensgehakt. Gebruik je liever ander gehakt in dit recept, dan kan dat natuurlijk ook.

Couscouskruiden

Voor de pilav van pasta is in het recept gebruikgemaakt van een kruidenmix. Je kunt die kruidenmengsels vaak bij de Turkse supermarkt of online kopen. De kruiden die in het recept zijn gebruikt waren de couscous kruiden voor kip van het merk Rabda.

pilav van pasta - ingrediënten


Pilav van pasta (‘Vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram vogeltongpasta
  • 500 gram kippengehakt
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 rode punt paprika’s
  • 4 tomaten
  • 1 winterwortel
  • 2 eetlepels couscouskruiden
  • 1-2 pepertjes naar smaak
  • verse koriander
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pilav van pasta:

Snijd de ui klein, de champignons in plakjes en de rest van de groenten in stukjes van 1-2 cm.

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en doe ze in een kommetje.

Neem een grote hapjespan of wok en verhit hierin een scheutje olijfolie. Doe er de ui in en bak die licht aan.

Voeg het gehakt er aan toe en bak tot kruimels.

Pers de knoflook er over uit en voeg de wortel, courgette en aubergine er aan toe. Bak even goed door op een hoog vuur.

Doe nu de pasta er in en bak die eventjes kort mee. Nu mogen de tomaat, de pepers en de kruiden er in. Roer ze er goed door en giet er ongeveer 2 glazen water in. Laat de pasta gaar worden maar roer tussendoor. Voeg er eventueel nog wat vocht aan toe.

Het gaarproces van de pilav met pasta duurt ongeveer 10 minuten, maar dat wisselt nogal van pasta dus tussendoor proeven.

Breng eventueel nog op smaak met peper, zout, of kruiden.

Snijd een paar takjes koriander grof en strooi dat er samen met de pijnboompitten op het laatste moment overheen. Serveer de pilav van pasta met een lekkere lepel Turkse yoghurt.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Gehakt
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief