Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met tuinboontjes

Marlene Stolte door Marlene Stolte
in Pastagerechten
0
pasta con le fave - Pasta met tuinboontjes

Pasta met tuinboontjes – Pasta con le fave, zoals het officieel genoemd wordt.

Pasta con le fave! Hoor je denken: klinkt goed, gaan we doen! Als we zeggen pasta met tuinboontjes, nog steeds? Terwijl het echt heel lekker is, zolang je die bonen maar dubbel dopt. Dus niet alleen uit de peul maar ook dat vaak wat harde bittere schilletje eraf. Gewoon even de kook over je tuinbonen met schil, dan met je gezicht in de zon op een bankje/stoel/kleedje zitten en bijna meditatief dat binnenste boontje uit die schil duwen. Anti-stress momentje van de dag, kan geen yoga tegenop!

Hoeveel tuinbonen? Een ruime kilo tuinbonen, dat klinkt veel maar uiteindelijk heb je precies genoeg voor 3-4 personen. Wel een salade erbij zetten! Wat heb je precies nodig om dit lekkere bordje pasta te maken? Begin maar met die tuinbonen dus!

Tuinbonen gedopt

Tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?

Die enorme bergen grote groene peulen die je op de markt of bij de groenteboer ziet liggen, dat zijn tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?

Pasta met tuinboontjes oftewel pasta con le fave

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo verse tuinboonpeulen
  • 1 rode ui of 1 sjalotje, gepeld en fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 100 ml kookroom
  • 1 pak spaghetti, reken ongeveer 100 gram per persoon
  • vers gemalen peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • 1 el pesto (als je dit toevallig in huis hebt)
  • 5 takjes verse basilicum, alleen de blaadjes, gescheurd in kleinere stukjes
  • eventueel wat zout naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Ga eerst met de tuinbonen aan de gang, haal ze uit de peul en kook ze even kort in wat water. Laat ze even afkoelen voordat je de tweede keer gaat doppen. Duw met je nagel het binnenste boontje uit het velletje.

De spaghetti doe je nu in een pan kokend water, als hij bijna gaar is neem dan een beker kookvocht uit de pan en zet die even apart. De saus is zo klaar, dus zorg dat je er pas mee begint als je spaghetti bijna klaar is (ongeveer 8 tot 10 minuten).

Rood uitje of sjalotje en teentje knoflook in wat olijfolie zacht laten worden. Room erbij en aan de kook brengen, vuur laag, tuinboontjes en vers gemalen peper erbij.

Heb je wat pesto in de koelkast staan, doe er dan lekker een flinke eetlepel bij (tegelijk met de room).

Giet de spaghetti af en doe bij je saus. Roer door elkaar en doe er nog wat van die beker kookvocht bij (dit omdat pasta vaak nog even doorgaart en dus nog vocht opneemt van de saus). Niet die hele beker, het moet wel een saus blijven, geen heldere soep! Roeren en dan doe je er op het laatst een handvol geraspte parmezaan en vers gescheurde blaadjes basilicum doorheen. De pasta met tuinboontjes op tafel zetten met wat geraspte Parmezaanse kaas apart en gewoon zeggen dat het bijzondere platte doperwten zijn!

Tafel lekker!

Tags: Groentespaghetti
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Marlene Stolte

Marlene Stolte

Eten doe je iedere dag en dan kan het maar beter een feestje zijn. Met mooie verse produkten, fantasie, proberen en heel soms toch wat weggooien moet dit echt goedkomen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief