Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
1
spaghetti met bloemkool

Spaghetti met bloemkool – Zin een romig pastagerecht, maar dan wel graag een beetje gezonder dan een recept waar heel veel room in zit? Spaghetti met bloemkool is zo’n gerecht. Met de romigheid van een bechamelsaus, maar met een saus die gemaakt is van bloemkool.  Het gerecht is hartig door de toevoeging van kaas en spekjes. Oké, die zijn dan wat minder gezond, maar die maken het recept wel erg lekker. De basis is bloemkool en daarmee eet je ongemerkt toch veel groente. Ga jij vanavond spaghetti met bloemkool maken? Kijk snel naar het recept hieronder.

Met bloemkool scoor je altijd

Bloemkool is de meest gegeten groente in Nederland. Dat betekent dat je de meeste Nederlanders blij kunt maken als je een recept met bloemkool op tafel zet. Bloemkool is mild en vrij neutraal van smaak. Zelfs de kleine eters lusten vaak wel bloemkool. En voor een lekker pastagerecht zullen ze hun neus al helemaal niet zo snel optrekken. Als je dit recept voor spaghetti met bloemkool gaat maken, zul je dus zeker scoren.

Maak eens een andere pastasaus

Als je spaghetti of een andere pasta eet dan hoort daar een saus bij. Meestal is dat dan een tomatensaus of een bechamelsaus. Die laatste is nogal een calorieënbom en voegt als het gaat om groente niets toe. Ga dus eens voor een heel ander recept. Als je de spaghetti met bloemkool serveert, zal niemand in de gaten hebben dat de saus van groente gemaakt is. Hij is heerlijk romig en vol van smaak, door de bloemkool, maar ook door de meegekookte teentjes knoflook die de saus een zachte knoflooksmaak meegeven zonder dat die overheerst.

Spaghetti met bloemkool én krokante spekjes en kaas

Kaas hoort, zeker als een bechamel gebruikt wordt, bij spaghetti. Kaas is altijd lekker toch? Als tegenhanger van al die romigheid en zachtheid door de kaas en de bloemkool in het recept, ga je spek toevoegen. Niet zomaar spek, maar knapperig uitgebakken plakjes ontbijtspek. Een beetje door de pasta, maar vooral veel lekker grote knapperige stukken bovenop. Het zoute en knapperige van het spek maken de spaghetti met bloemkool helemaal af.

bloemkool pureren

Bloemkool pureren; dit moet je ontdekken!

Je denkt al snel aan stamppot bij bloemkool pureren, maar er zijn nog zo veel meer verrassend lekkere recepten met gepureerde bloemkool.

Spaghetti met bloemkool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram spaghetti
  • 500 gram bloemkool
  • 3 teentjes knoflook
  • een takje rozemarijn
  • een klontje boter of wat olie
  • 100-200 ml warme melk
  • 150 gram ontbijtspek
  • 200 gram geraspte jong belegen kaas
  • een takje basilicum
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spaghetti met bloemkool:

Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Leg ze dan op keukenpapier en zet opzij.

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in een laagje water samen met de rozemarijn, een snufje zout en de in plakjes gesneden knoflook gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

Haal de harde takjes van de rozemarijn uit de bloemkool en doe de bloemkool in de beker van een blender of in een keukenmachine met messen. Maal de bloemkool met de boter tot een gladde massa en voeg net zo veel melk toe tot er een dik vloeibare saus ontstaat. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Neem de helft van het ontbijtspek en verkruimel dat door de saus.

Meng de saus door de spaghetti en verdeel de spaghetti met bloemkool over 4 borden. Verdeel de in grove stukken gebroken ontbijtspek over de spaghetti en bestrooi met de rest van de kaas. Strooi er basilicum overheen en serveer.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin12TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief