Spaghetti met een saus van avocado en spinazie – Een dagje vegetarisch, makkelijk, gezond, vers en ook nog eens erg lekker.
Romige groentesaus; spectaculair simpel
Dit is een gerecht wat er vrij spectaculair uitziet, maar het is erg simpel om te maken. De messen van de keukenmachine of blender doen het werk. In de tijd dat de spaghetti kookt maak je de saus van avocado en spinazie en pof je de tomaatjes.
Deze pastasaus bestaat alleen maar uit groente, nou eigenlijk groente en fruit want avocado is een exotische vrucht. Deze wordt in een keukenmachine met messen of met een staafmixer helemaal romig gemaakt. Daar gaat dan nog een lekkere berg verse spinazie bij. Dit wordt samen met een beetje knoflook en limoensap tot een soort van pesto vermalen. Dit gaat door de hete spaghetti en wordt heel kort mee verwarmt, maar zeker niet te lang. De smaak van avocado is het lekkerste als deze niet te warm wordt, deze kan bij te veel verwarmen bitter worden.
Omdat deze pastasaus van avocado vol en romig van smaak is passen gepofte tomaatjes er perfect bij. Deze hebben net dat lichte zuurtje wat deze saus nodig heeft. Pecorino of Parmezaan en pijnboompitjes maken het geheel verder af. In korte tijd heb je deze heerlijke en kleurige spaghettischotel op tafel staan.
Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Spinazie en pasta; een perfecte match
Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.
Spaghetti met een saus van avocado en spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 flinke rijpe avocado’s
- 350 gram kerstomaatjes
- een klein teentje knoflook geperst
- 200 gram gewassen verse spinazie
- 1 eetlepel limoensap
- 350 gram spaghetti
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 50 gram geschaafde pecorino of Parmezaan
- 3 takjes basilicum ( optioneel )
- peper / zout
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spaghetti met een saus van avocado en spinazie:
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de verpakking. Haal ondertussen de avocado uit de schil en doe deze in grove stukken in de keukenmachine. Voeg er de lepel limoensap en de knoflook aan toe. Voeg een beetje zout toe en blender tot een romig geheel. Doe er nu de spinazie en het basilicum in gedeeltes bij tot een mooie saus ontstaat. Proef en breng op smaak met zout en peper naar wens. Verhit een koekenpan en bak hierin de pijnboompitjes kort tot ze beginnen te verkleuren. Schud ze uit de pan en doe er een klein scheutje olijfolie in. Bak hierin de tomaatjes kort tot ze open beginnen te springen en goed warm zijn. Giet de spaghetti af en doe terug in de hete pan. Voeg er de saus aan toe en roer alles goed door. Verwarm wanneer nodig een klein beetje. Doe de spaghetti met een saus van avocado en spinazie op borden. Verdeel er de tomaatjes, pijnboompitjes en kaas over. Druppel eventueel er nog een beetje olijfolie overheen en bestrooi met nog wat extra zout en peper naar wens, serveer direct.
Tafel lekker !!