Spaghetti met gehaktballetjes – Een pastagerecht met gehakt in een zalige tomatensaus. Als je vrienden wilt maken serveer je spaghetti met gehaktballetjes!
Gehaktballetjes daar is iedereen dol op
Vaak wordt een spaghettisaus gemaakt met rul gebakken gehakt. Dit is lekker en snel te maken, maar als je spaghetti met gehaktballetjes maakt, is iedereen gelijk enthousiast. Je gebruikt bijna dezelfde ingrediënten, maar het resultaat en ook de smaak is heel anders. Dus als je een beetje meer tijd hebt, draai dan eens balletjes van het gehakt voor bij de spaghetti. Wedden dat je het vaker gaat doen?
Makkelijke en mooie ronde gehaktballetjes
Heb jij dan ook vaak dat als je gehaktballetjes voor spaghetti bakt dat ze tijdens het bakken uit elkaar vallen of dat ze aan één kant bijna zwart zijn en aan de andere kant nog helemaal licht? Met de volgende manier van klaarmaken heb je daar geen last meer van. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif ze een kwartiertje in de oven en klaar zijn de balletjes, zonder dat je er verder nog iets aan hoeft te doen.
Spaghetti met gehaktballetjes in een zalige tomatensaus
Omdat je de oven toch aan hebt, kun je er net zo goed ook de tomaten in garen. Dit kan heel eenvoudig door de schaal met tomaten onder de plaat met balletjes in de oven te zetten. Als ze gaar zijn pureer je ze met schil en al in een blender of met de staafmixer. De tomatenpuree die je overhoudt, is helemaal puur. Met een paar handelingen maak je hier een zalige tomatensaus voor bij de spaghetti van. Net als met veel gerechten is ook dit prima voor te bereiden, het wordt er zelfs lekkerder van. Je hoeft dan alleen maar de gehaktballetjes in de saus op te warmen en de spaghetti te koken.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Gehaktballetjes
De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!
Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Spaghetti met gehaktballetjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram spaghetti
- 500 gram half om half gehakt
- 600 gram verse tomaten
- 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 theelepel azijn
- 1 eetlepel + 1 theelepel tomatenpuree
- zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie
- een zakje of bakje mini mozzarella
- verse basilicum
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- rode peper flakes (optioneel)
- geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spaghetti met gehaktballetjes:
Rasp 1 ui boven een grote kom en doe er het paneermeel, het ei, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, gehakt, 1 theelepel tomatenpuree, azijn en zout en peper naar smaak bij. Pers er 1 teentje knoflook boven uit. Meng alles krachtig door elkaar, een keukenmachine kan je hier perfect bij helpen. Voeg indien nodig nog een beetje paneermeel toe. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Was de tomaten en snijd ze in kwarten en snijd de groene steelaanzet eruit, leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat hierin de tomaten en gehaktballetjes in 15 tot 20 minuten gaar worden.
Pureer de tomaten met een blender of staafmixer tot een vrij gladde saus.
Snijd de andere ui in kleine stukjes en pers er de knoflook bij.
Verwarm in een pan de olijfolie en smoor hierin lichtjes de ui en de knoflook samen met een eetlepel Italiaanse kruiden. Voeg er de eetlepel tomatenpuree aan toe en bak even kort mee om te ontzuren.
Voeg de tomatensaus toe en breng aan de kook.
Voeg de gehaktballetjes toe en kook ze even kort mee.
Snijd een paar takjes basilicum naar smaak fijn en doe die bij de saus. Proef de saus en breng ze op smaak met peper, zout, en voeg eventueel een klein beetje suiker en/of water toe. Zet opzij of zet koel weg tot de volgende dag, zo kunnen de smaken mooi intrekken.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin.
Verdeel de spaghetti over borden en schep er de saus op. Leg op ieder bord een paar (halve) bolletjes mozzarella en een paar takjes basilicum. Bestrooi met (zelf) geraspte Parmezaanse kaas en serveer de spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus met een frisse salade.
Tafel lekker !!