Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en kaas

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
Spaghetti met Hollandse garnalen

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en kaas – Als je zegt: “We eten spaghetti” denkt iedereen vaak aan die heerlijke pasta met een dikke, goed gevulde rode tomatensaus. Nou ja, in veel gevallen wordt die saus ook nog gemaakt met een kant en klare mix. Mijn idee van spaghetti is toch compleet anders. De spaghetti bolognese is verrukkelijk maar ik wil dan ook echt de liefde in die saus proeven.

Waarom probeer je het niet eens totaal anders? Ga eens op zoek naar echt mooie en verse ingrediënten. Daarmee kan je een heel andere maar verrukkelijke smaaksensatie creëren. Spaghetti is ook nog eens het ideale gerecht om mooie ingrediënten samen te voegen.

In onderstaand gerecht gebruikte ik Taleggio, een echte Italiaanse streekkaas die zelfs een beschermde oorsprongsbenaming heeft. Koop een lekker groot stuk Taleggio. Wat je niet in dit gerecht gebruikt serveer je ’s avonds bij de borrel.

Tallegio is zeker een kaas met karakter en een redelijk pittige smaak maar ook met een zoete ondertoon. Deze kaas smelt heel goed en is echt een smaakmaker in dit gerecht. Daarnaast werkte ik met verse Hollandse garnalen. Deze garnalen zijn prachtig van smaak en als je voor de MSC gecertificeerde garnalen gaat ben je ook nog erg duurzaam bezig. Door ze pas op het laatst door de pasta te scheppen blijft de structuur behouden en geven ze optimaal smaak af. De venkel, die ook de zoetere ondertoon heeft, zorgt voor een ideale match tussen de kaas en de garnalen.

Kortom, een pasta met prachtige ingrediënten!

Recepten met Hollandse garnalen

Recepten met Hollandse garnalen

Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en taleggio

Pastagerecht voor 2 personen:

  • 200 gram spaghetti
  • 100 gram taleggio
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 takjes tijm
  • 1 venkel
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 lente uien
  • 100 gram roomkaas
  • 150 ml kookroom
  • peper en zout
  • olijfolie

Snij de korsten van de taleggio en snij het in blokjes van zo’n 1 bij 1 cm. Snij de ui in halve ringen en de knoflook in fijne stukjes. Verwijder het kontje en het loof ( loof wel bewaren ) van de venkel en snij hem doormidden. Verwijder de kern van de venkel. Dit is het harde witte gedeelte wat je onderin de knol ziet zitten. Snij de venkel daarna in reepjes. Marineer deze reepjes in olijfolie met wat peper en zout. Snij wat van het loof fijn, dit kan je als garnering gebruiken. Snij ook de lente ui in dunne ringetjes. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat. Bak de venkelreepjes totdat ze bruin worden. Schep ze dan uit de pan en snij ze een beetje fijner.
Verwarm nog een beetje olie in de pan en bak de ui totdat deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de room en de roomkaas toe en verwarm alles. Blijf roeren totdat je een gladde saus hebt. Haal de tijmblaadjes van de takjes en voeg deze, samen met de venkelstukjes, in de saus. Smelt nu de kaas door de saus en breng daarna op smaak met peper en zout. Schep de helft van de lente ui door de saus en schep de spaghetti erdoor. Schep de garnalen erdoor en garneer met wat venkelloof en de rest van de lente ui.

Tags: GroentespaghettiVis - Verse vis
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief