Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
Spaghetti met kokkels

Spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven – Kokkels zijn een ware delicatesse uit onze eigen Noordzee. In de herfst en vroege winter zijn kokkels op hun lekkerst, daarna gaat al snel de smaak én de grootte achteruit. De kokkel is helaas een ondergewaardeerd schelpje die je niet vaak in gerechten of recepten tegen komt. Maar de kokkel doet niets onder voor de bekendere (en duurdere) vongole en is met recht een lokaal en bijzonder product te noemen. In dit recept van spaghetti met kokkels, (verse) tomatensaus, aubergine en zwarte olijven komen ze dan ook goed tot hun recht. Een prachtig én lekker herfst bordje vol.

Let op! In de ingrediëntenlijst van dit recept voor spaghetti met kokkels vind je verse tomatensaus. Maak deze dus eerst volgens dit recept….

Tomatensaus van geroosterde tomaten

Kokkels

Kokkels; iets lekkers uit onze eigen Waddenzee!

We eten wel veel mosselen in Nederland. Maar heb je al eens kokkels geproefd? Een delicatesse! Lekker uit onze eigen Waddenzee!

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse kokkels
  • 300 gram spaghetti
  • 2 aubergines
  • 15 gram verse basilicum
  • 115 gram zwarte olijven
  • 500 ml verse tomatensaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven:

Maak een makkelijke en snelle geroosterde tomatensaus. (recept)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1 × 1 cm en verdeel ze over een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de aubergine in 25 minuten in de oven en zet daarna apart.

Snipper de ui en de knoflook. Zet een flinke pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui een paar minuten aan. Voeg de knoflook toe en daarna ook de tomatensaus. Draai het vuur lager en laat de saus langzaam warm worden.

Kook ondertussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de zwarte olijven in plakjes en het basilicum in reepjes. Voeg de aubergine blokjes en de zwarte olijven plakjes toe aan de tomatensaus, breng zo nodig nog op smaak met zout en peper. Voeg als laatste ook de spaghetti toe aan de tomatensaus en zet het vuur uit.

Spoel de kokkels goed af onder stromend water. Verwijder alle kapotte kokkels of de kokkels die open zijn. Kook de kokkels in kokend water in 2 minuten gaar (in plaats van in water kun je de kokkels ook koken in zoutloze visbouillon of wijn). Roer de helft van de kokkels voorzichtig door de spaghetti met tomatensaus heen.

Verdeel de spaghetti met kokkels over de borden en garneer met de andere helft van de kokkels en de gesneden basilicum.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin15TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!