Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus

Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus – Met geroosterde groenten maak je een gerecht als deze zoveel lekkerder dan wanneer je het zou bereiden in een braadpan. De smaken blijven beter behouden en je krijgt er een heerlijk rooster-smaakje van. Bovendien kun je de groenten zo de oven inschuiven, en heb je je handen verder vrij voor de saus en de pasta.

De oregano in de tuin is door het warme najaarsweer nog geen vergane glorie en daar kan ik nog volop van plukken. Maar gebruik gerust de gedroogde versie. Beiden moet je vanaf het begin laten mee stoven, omdat het gaandeweg het stoofproces haar smaak afgeeft. Marjolein is het zusje van de oregano en kan als vervanger dienen. Voor beide soorten verse kruiden geldt, kneus de blaadjes vooraf voor een optimale smaakafgifte. Leuk weetje, en erg oneerbiedig gezegd, maar eigenlijk zijn de meeste verse kruiden ordinair onkruid.

Voor de geroosterde groenten gebruik ik gedroogde oregano, omdat verse kruiden makkelijk verbranden bij het roosteren in de oven.

Italianen serveren nóóit hun spaghetti los van de saus, deze wordt er altijd doorheen geschept. Doe wat jou het beste lijkt, zolang je geen Italiaanse gasten aan tafel hebt, de smaak zal er zeker niet minder om zijn.

Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus

Pastagerecht voor vier personen:

Voor de geroosterde groenten in tomatensaus:

  • 2 aubergines
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1/2 courgette in stukken
  • 2 tl gedroogde oregano
  • zout & peper
  • 2 el olijfolie
  • 300 g snacktomaatjes
  • 1 vel bakpapier

Voor de tomatensaus:

  • 1 klein rood uitje
  • 1 teen geperste knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 1/2 blik tomaten van Mutti
  • 1 dl zoete witte wijn
  • 2 el verse oregano (blaadjes)

Voor de pasta:

  • 300 g spaghetti

Erbij:

  • vers geraspte Parmezaanse- of Parrano kaas

Zo maak je Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus:

Bereiding geroosterde groenten:

Snijd de groenten in stukken, verdeel de groenten over de met bakpapier beklede bakplaat, behalve de tomaatjes. Besprenkel het geheel met de olijfolie, bestrooi met zout & peper en de oregano, en rooster in een oven van 200 graden gedurende 30 minuten. Na 20 minuten voeg je er de tomaatjes bij en roostert deze de laatste tien minuten mee.

Bereiding tomatensaus:

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook zachtjes in de olijfolie op laag vuur. Doe er na tien minuten de tomatenpuree bij, de zoete witte wijn, en twee blikjes (van tomatenpuree) warm water, het halve blik Mutti, de verse oregano, en laat tien minuten op laag vuur zachtjes koken zonder deksel. Voeg er de geroosterde groenten bij na roostertijd, en roer door elkaar.

Kook intussen de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing.

Serveren:

Giet kokend water in vier diepe borden om voor te warmen (de oven is daarvoor te heet). Giet het water eruit en droog af. Verdeel er de afgegoten spaghetti over de borden samen met de geroosterde groenten in tomatensaus.

Serveer de spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus en zet er een schaaltje geraspte Parmezaanse- of Parrano kaas bij op tafel.

Tafel lekker!

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

DeelPin18TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief