• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Tagliatelle met aubergine; in een lekker romige saus

0
Tagliatelle met aubergine

Tagliatelle met aubergine – Waarom zou je pasta altijd met Bolognesesaus of alla Carbonara eten? Er zijn zoveel mogelijkheden om het op een andere manier te doen. Denk eens aan een tagliatelle met aubergine. En dan niet in een tomatensaus, maar een heerlijke, romige saus met ricotta, room en citroen. Verras je tafelgenoten vanavond eens met een originele pastaschotel!

Aubergines, daar kun je meer mee dan je denkt

In elke groentewinkel, groentekraam op de markt en in elke supermarkt worden aubergines verkocht. Vaak zien mensen die mooie paarse vruchtgroente wel liggen, om er vervolgens aan voorbij te lopen. Want wat kun je er eigenlijk mee? Welnu, waarschijnlijk meer dan je denkt. Bij aubergines in een pastaschotel denk je al snel aan de beroemde pasta alla Norma. Aubergines in tomatensaus dus. Maar het kan ook heel anders. Misschien heb je er ooit bij stilgestaan, maar aubergines zijn ook erg lekker in een romige saus. Voor de tagliatelle met aubergine is de groente verwerkt in een saus die gemaakt werd met ricotta, room en citroen. De gebakken aubergines vormen het belangrijkste ingrediënt in de saus, dus je krijgt genoeg groente binnen en niet alleen saus. Voor wat extra groenten op het menu past er heel goed een frisse groene salade bij.

Tagliatelle met aubergine voorbereiden

Zoals de meeste pastasauzen kun je ook de saus voor de tagliatelle met aubergine heel goed voorbereiden. Maak in dat geval de saus zoals aangegeven in de kookinstructies. Maak echter wat meer bouillon.  De saus zal namelijk als je hem af laat koelen dikker worden. Om hem later toch makkelijk door de pasta te kunnen mengen kun je de saus eventueel wat verdunnen met de achtergehouden bouillon.

Er zit al ricotta in de saus van de tagliatelle met aubergine. Toch is het best lekker om wat Parmezaan of Pecorino over de borden te schaven voor het serveren.

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Tagliatelle met aubergine

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram tagliatelle
  • 2 aubergines
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • het sap van twee citroenen
  • de rasp van 1 citroen
  • 250 ml groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 gram ricotta
  • 250 ml kookroom
  • 2,5 eetlepel verse (Italiaanse) tuinkruiden
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je tagliatelle met aubergine:

Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Rasp van een van de citroenen de schil en pers beide vruchten uit.

Snijd de aubergines in kleine blokjes.

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui met de knoflook tot ze glazig zien.

Voeg de aubergines toe en bak die mee tot ze gaar zijn.

Blus af met de bouillon en de wijn.

Roer de ricotta, de kookroom, het citroensap en de rasp door de aubergines.

Voeg de verse kruiden toe en roer ze er goed doorheen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Kook intussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Warm de saus nog even goed op.

Meng de saus door de pasta.

Serveer de tagliatelle met aubergine direct. Bestrooi de borden eventueel met wat geschaafde Parmezaan of Pecorino en wat verse kruiden.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.