• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Met deze snelle tagliatelle met groene asperges proef je het verschil tussen vers koken en kant-en-klaar

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
0
Tagliatelle met groene asperges

In het seizoen van groene asperges kun je met weinig moeite iets heel lekkers op tafel zetten. Deze tagliatelle met groene asperges laat zien wat verse ingrediënten doen voor de smaak. Je hebt geen pakjes nodig en ook geen ingewikkelde technieken. Gewoon een goede koekenpan, een rasp en een beetje aandacht.

Verse groene aspergetips hebben maar een paar minuten nodig om beetgaar te worden. Juist daarom zijn ze zo fijn om in een pastagerecht te gebruiken. Je kookt ze kort en spoelt ze meteen koud, zodat ze hun frisse groene kleur en knapperigheid houden. Veel kant-en-klare varianten worden voorgegaard en verliezen daardoor juist hun bite en smaak.

Geen smaakmakers, gewoon lekker vers

Met alleen een citroen, een uitje, knoflook en een beetje oude kaas maak je een saus die alles bij elkaar brengt. Het zuur van de citroen geeft tegenwicht aan de tagliatelle. Gebruik vooral echte oude kaas — je proeft het verschil. Oude kaas is krachtiger en smelt mooi mee in de warme pasta, zonder dat het vettig wordt. Liever geen zakjes geraspte kaas uit de supermarkt, die zijn vaak al dof van smaak en bevatten meer zetmeel om klonteren te voorkomen.

De kaaskletskoppen van geraspte oude kaas zijn verrassend eenvoudig te maken. Gewoon wat hoopjes kaas op bakpapier leggen, in de oven schuiven en even afwachten tot ze krokant en goudbruin zijn. Je kunt ze prima van tevoren maken, ze blijven een dag of twee knapperig in een afgesloten trommel. Serveer ze bij de pasta voor een lekker contrast in textuur.

Kaaskletskoppen

Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven

Hartige kaaskoekjes van alleen kaas: simpel te maken, heerlijk bij de borrel of bovenop een salade.

Tagliatelle met groene asperges en oude kaas is in 20 minuten klaar

Koelverse tagliatelle hoeft maar een paar minuten te koken. Die tijd is precies genoeg om je sausje af te maken. Je fruit de ui en knoflook in een beetje boter, doet er citroenrasp en -sap bij, voegt het kookvocht toe en dan ontstaat een heerlijke saus. De pasta en de asperges gaan erbij, een hand geraspte kaas erdoor en je hebt een romige, lichte saus zonder room.

Zo’n bord tagliatelle met groene asperges is een klein feestje. Snel, fris, smaakvol en het zit vol goede ingrediënten. Geef er nog wat extra citroenpartjes bij aan tafel, dat houdt het licht en zomers. En die krokante kletskoppen van oude kaas? Die zorgen voor nét dat beetje extra, zonder gedoe.

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

Tagliatelle met groene asperges

Porties: 2 porties
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram koelverse tagliatelle
  • 400 gram groene aspergetips
  • 2 citroenen
  • 25 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke ui
  • 150 gram oude kaas

Bereidingswijze van dit recept

​Was de aspergetips en snijd de onderste eindjes eraf.​

Rasp 150 gram oude kaas fijn.

Verdeel 50 gram geraspte kaas in hoopjes van 2 theelepels op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze licht plat en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius tot ze in 10-15 minuten goudbruin en knapperig zijn.

Breng een ruime pan water aan de kook en zet een bak met ijskoud water klaar.

Kook de aspergetips 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep ze daarna over in het ijskoude water.

Snipper de ui en knoflook fijn.

Vul de pan opnieuw met water, voeg een theelepel zout toe en kook de tagliatelle 3-4 minuten tot al dente.

Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit.

Giet de pasta af en vang wat kookvocht op.

Smelt de boter in de pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.

Voeg citroenrasp en -sap toe en laat kort koken.

Doe de tagliatelle en aspergetips terug in de pan, voeg 100 ml kookvocht toe en verwarm alles goed.

Verdeel de pasta over twee borden.

Roer driekwart van de kaas door de pasta en verdeel over de borden.

Bestrooi met de resterende kaas en rasp er wat extra citroenschil over. Serveer met citroenpartjes.

Leg de kaaskoekjes op de pasta bij het serveren.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Linguine met zeevenkel
Pastagerechten

Linguine met zeevenkel en romige champignonsaus

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!