Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Tagliatelle met stroganoff van paddenstoelen en chorizo

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
1
Tagliatelle met stroganoff van paddenstoelen en chorizo

Tagliatelle met stroganoff van paddenstoelen en chorizo – Stroganoff stamt uit de Russische keuken en bestaat uit een dikke saus van onder andere ui, zure room, mosterd en wodka. Er worden, volgens traditie, dunne repen kort gebakken biefstuk bij geserveerd.

Stroganoff is vernoemd naar de Russische machtige familie Stroganov welke verantwoordelijk was voor een groot deel van de verovering van Siberië.
Het gerecht schijnt ontstaan te zijn tijdens een barre veldtocht waarbij het ’s avonds zo koud was dat de kok een pittige saus maakte ( stroganoff ) om de manschappen weer op temperatuur te laten komen. Dat daarbij niet bepaald scheutig met de wodka is omgesprongen laat zich raden.

Gaandeweg de tijd zijn er allerlei varianten op stroganoff ontstaan. Ik maakte er onderstaande variant op met onder andere chorizo, en heb de wodka vervangen door witte wijn.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Tagliatelle met stroganoff van paddenstoelen en chorizo

Pastagerecht voor 2 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 g chorizo (worstjes)
  • 250 g paddenstoelen
  • peper & zout
  • 2 el verse oregano of 2 tl gedroogd
  • 4 grote el tomatenpulp
  • 4 grote el droge witte wijn
  • 60 g crème fraîche
  • 1 flinke tl gerookte paprikapoeder
  • 1 flinke tl zoete paprikapoeder
  • 4 takjes verse tijm (2 voor garnering)

voor de pasta:

  • 150 g tagliatelle

Verwarm twee borden voor in een oven van 80 graden

Snipper de rode ui, snijd de chorizo klein, en pers de knoflook uit.
Fruit dit samen zachtjes in een anti-aanbak pan in de olijfolie gedurende vijf minuten.
Voeg er de paddenstoelen aan toe, waarbij je de oesterzwammen scheurt, de kastanjechampignons snijdt, en de kleinere soorten heel laat. Bak ze op vol vuur twee minuten mee en breng op smaak met peper & zout.

Optioneel: vis een deel van de paddenstoelen uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Deze kun je gebruiken als garnering voor op de borden.

Kook intussen de pasta, en zorg dat deze tegelijkertijd met de stroganoff klaar is.
Voeg aan het paddenstoelenmengsel in de pan de gerookte- en zoete paprikapoeder toe, en bak deze even mee op laag vuur. ( Wanneer je paprikapoeder op te hoge temperaturen bakt wordt deze bitter ).
Voeg de tomatenpulp, de droge witte wijn en de crème fraîche toe en roer er door op matig vuur. Doe er zoveel heet water bij tot er een mooie dikke paddenstoelensaus ontstaat.

Schep de tagliatelle in de voorverwarmde borden en verdeel er de stroganoff over. Garneer de tagliatelle met stroganoff van paddenstoelen en chorizo met takjes verse tijm en blaadjes oregano.

Tags: GroenteTagliatelle
DeelPin9TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief